מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוללו מספר שיקים מחמת חשבון מוגבל

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבנק טוען כי מיום 1.11.18, המועד בו סורב שיק מספר 10 להודעת ההגבלה נשוא העירעור, ועד למועד הגשת תשובת הבנק, סורבו בחשבון המערערת שיקים נוספים, כמפורט בנספח 1 לתשובת הבנק.
השיקים סורבו הן מחמת אין כסוי מספיק והן מחמת חשבון מוגבל.
גם לאחר שהבנק הגיש תשובה, לא הגישה המערערת תצהיר נוסף המתייחס לאותה שיחה עם נציג הבנק או לשיקים שחוללו ביום 1.11.18.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
פסיקתא לאור כל האמור לעיל, נדחה הערעור.
המערערת תשלם לבנק הוצאות בסך 1,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בתאריך 2.8.17, התובע הפקיד שיק מספר 135 המשוך על שם "אמין שירותי תיקשורת" אך הבנק סרב לפרוע אותו מחמת חשבון מוגבל.
נותרה להכרעה השאלה אם השיקים היו מיועדים לכסות שיקים שחזרו באותה תקופה, כאשר בסיכומי הנתבע נטען כי באותה תקופה חזרו 3 שיקים כמפורט בקבלות 322 ו- 316 כאשר קבלה 322 מתעדת פעולה של החלפת שני שיקים 135-136 שחוללו ובמקומם שולם שיק 112 של אחיו של אמין וקבלה 316 המתעדת החלפת שיק 131 בסך 12,000 ₪ שחולל ובמקומו שולם שיק 191 או שמא מדובר בשיקים שניתנו לתובע לתשלום חוב של אמין כלפיו בגין טובין שהתובע מכר לאמין.
...
סוף דבר: התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע את הסכום של 50,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף, הנתבע ישלם לתובע אגרות בית משפט בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ששולמו ועד התשלום המלא בפועל וכן, שכר טרחת עורך דין בסכום של 5,850 ₪ אשר ישולם בתוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין אצל הנתבע, באמצעות בו כוחו, אחרת, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

אודה כי אני חשה גם אי נחת מהגירסה של המבקש שהחליט לבצע 'בדק בית' רק לאחר שחזר השיק מחמת חשבון מוגבל (היינו לא היתכחש לעסקה) וזאת תחת שהוי ממושך ואז לטעון כי שילם כבר את חובו, משהסתכל על הסכום ששולם על סך של מיליון ומאתיים ₪ אולם בד בבד הוא נמצא מיתעלם מסך של מיליון וחמש מאות ₪ לערך אם כי אכן עולה מהכרטסת של המשיבה עולה כי נהג גם לאפס יתרה או לשלם מראש סכום שהעמיד אותו ביתרת זכות ואין חולק בין הצדדים כי מספר שנים עבדו יחד וזאת ללא כל טרוניה משהתשלומים שולמו כסדרם.
אם לא היה כל חוב, כיצד הוא טוען שבמידה ויוכח קיומו של חוב לאחר היתחשבנות, הוא מתחייב לשלמו? מכל מקום, קבעתי, כי "מדובר בסכום גבוה הכולל מספר עיסקאות ולא עסקה אחת ועל כן מוטב להדרש להליך הוכחות במעמד שני הצדדים מאשר לסמוך רק על טענות צד אחד, במסגרתו המשיבה תוכל להוכיח כל חיוב וחיוב, לרבות הצגת תעודות המשלוח (שגם לשיטת המבקש בכתב תשובתו ישנן חתומות אולם על ידי חאלד למשל, והצביע רק על אחת שלא חתומה ויש לבחון גם האם מדובר היה בעיניין שבנוהג שלא לחתום, ולשם כך יש לברר את הנסיבות בשים לב למערכת העסקית הכוללת שבין הצדדים). אעיר, כי אני מתקשה לקבל את גרסת ההגנה שיכול ולא קיים כלל ועיקר חוב בשים לב לכך שניתן שיק ביטחון שחולל לא מחמת ביטולו אלא מחמת מצבו הכלכלי של המבקש. גם בנו של המבקש מצהיר שאין חולק שהתקיימו יחסי מסחר כאשר היה נהוג לרכוש בהיקפים גדולים". קושי נוסף הוא שהמבקש מעולם לא דרש תעודות משלוח ופתע, כשנדרש לשלם, מבקש רטרואקטיבית תעודות משלוח עבור סחורה שסופקה במשך שנים ויכול ובכך אף גורם לנזק ראייתי למשיבה , מעבר לכך שאם היה בודק בזמן אמת את תעודות המשלוח יכול היה לעצור זאת לו טוען שלא נתקבל אצלו והמשיבה יכולה הייתה לידרוש חזרה את הציוד ממי שהיתקבל אצלו הציוד ובזאת גם גורם לה נזק, עת גם עבור אותן חשבוניות שקבל הזדכה במע"מ וכעת תוקף את אמתותן, כך שמדובר בחרב פיפיות.
...
ככל שהמשיבה מבקשת לחקור את המבקש, שמורה לה הזכות לדרוש קיום דיון נוסף לשם כך, אולם, וכאמור, במסגרת סמכותי מכוח תקנה 205 (ג), בית המשפט רשאי ליתן החלטה גם ללא חקירת המצהיר וקיים קושי לדרוש מחיקת התצהיר בשל אי התייצבותו עת בית המשפט אמור לבחון לשם כך אותנטיות של מסמכים רפואיים, ועל כן אין מנוס מלקבל את גרסתו בעניין זה, "גם אם רוח חכמים אינה נוחה הימנו". כן אעיר כי אין בתצהירו דבר למעט אמירה כי מי שניהל את העבודה בפועל מול המשיבה הוא בנו כך שאין בתצהיר כדי לתרום דבר (תצהיר בן מספר שורות בודדות) ובשים לב לכך שהתצהירים שסיפקה המשיבה (מר איגור ומר אלכס) מאמתים את טענת המבקש כי ההתנהלות הייתה מול הבן, אותו מצהיר נוסף שנחקר בדיון.
בהחלטתי בבקשה לביטול פסק דין ציינתי כי אין בידי לקבל הכחשה גורפת של חוב כטענת הגנה ללא כל פירוט משאם היו יחסים עסקיים היה צריך להראות כי אין חוב משהוא כבר שולם במלואו או לטעון כנגד החשבוניות כי לא נתקבלה סחורה כלל ועיקר משהופסקו למשל היחסים אולם המבקש – כפי שהתרשמתי אותה עת מבקש לדחות את הקץ – טוען כי יכול וסופק אולם הוא לא יודע מה סופק.
בהתאם לפסיקה זו, הרי מקום שאין מדובר בהגנת בדים והגנת המבקש היא "אפשרית, ולו בדוחק", והיא אינה "הגנת בדים", כי אז המסקנה המשפטית המתחייבת היא שנכון הוא לאפשר למבקשת את ההתגוננות מפני ההליך" (רע"א 40983-05-19 ערנת-טק בע"מ נ' שלמה מורסיאנו (22.7.2019)) הרי שיש ליתן לו להתגונן מפני ההליך.
עם זאת, בשים לב לקושי של ההכחשה הגורפת על סך של 290 אלף ₪ ללא הצגת אסמכתא ששולם החוב גם ביחס לתעודות שכן חתומות על ידי שרון או חיים ונטען בעלמא כי כבר שולם עבורן בעבר (במסגרת הדוגמאות שצורפו) עת מדובר במספר עסקאות לא מבוטל הנקובות בתאריך, אני סבורה כי ב"אזור הדמדומים של הספק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בגין חלק מהמוצרים שרכשה, מסרה לתובעת שיקים דחויים בסך 79,221 ₪, שסורבו מחמת אי כסוי מספיק, או חשבון מוגבל.
בין היתר, הם שואלים, כיצד מתיישבת טענת התובעת עם העובדה שקיימה יחסי מסחר עם הנתבעים החל משנת 2017, כאשר הנתבעת משלמת לתובעת במהלך ההיתקשרות כחצי מיליון שקל, תמיד עמדה בפרעון חובותיה, ומוסר התשלומים שלה טוב ותקין? דיון והכרעה חבות הנתבעת עיון בכרטסת הנהלת החשבונות שהגישה התובעת (נספח 11 לתצהיר מנהלה), מעלה כי לנתבעת חוב בסך 142,997 ₪, המורכב מעלות הציוד שרכשה הנתבעת ובגינו לא שילמה כלל, ומסכומי השיקים שחוללו, לרבות מספר חיובים בסך 19 ₪ כל אחד, עבור עמלת שיק מחולל.
...
לא שוכנעתי כי זה המקרה כאן, לאחר בחינת היסטוריית הרכישות של הנתבעת מהתובעת, ולאחר שהוברר כי לאורך שנים שילמה הנתבעת לתובעת מאות אלפי שקלים.
אם מטרת הסוכן הייתה לאסוף סחורה שעלותה לא נפרעה, ואם איתר אותה בחצרי הנתבעת, לא ברור מה מנע ממנו ליטול אותה בו ברגע, ומדוע נעתר לבקשת הנתבע, לכאורה, להגיע שוב על מנת לאפשר לנתבעת להכין אותה למסירה (כאשר לדבריו המוצרים היו כבר ארוזים ומכונים לשינוע)? לשיטת הסוכן, בעדותו מיום 8.12.19, הנתבע הציע לו להגיע ביום ראשון כדי שיכין לו את הכל בצורה מסודרת.
סוף דבר נוכח האמור לעיל התביעה מתקבלת במלואה כנגד הנתבעת, ונדחית כנגד הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מנהל התובעת הפקיד את השיקים ואלו אכן חוללו מסיבת "חשבון מוגבל". גרסת הנתבע בכל הנוגע לסוגיית התשלום, בעייתית, אינה עולה בקנה אחד עם הראיות, ולא עוררה אמון, לשון המעטה.
בתחילה, טען הנתבע כי כלל השיקים שניתנו לתובעת ניתנו על ידי העמותה וכלל התשלומים שולמו על ידי העמותה (סעיף 20 לכתב ההגנה) וכי הנתבע מסר לתובעת מספר שיקים לצורך כסוי חובות העמותה לטובת התובעת כהלוואה לעמותה שנקלעה לקשיים כספיים (סעיף 18 לכתב ההגנה).
...
מנגד, טוען הנתבע כי דין התביעה כנגדו להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעת סך של 87,208 ₪ (כולל מע"מ), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובעת את סכום האגרה כפי ששולמה וכן שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו