מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חולה המגיש אישור מחלה כוזב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע הגיש אישורי מחלה מיום 27.12.10 ומיום 16.1.11 לפיהם התובע היה בחופשת מחלה במשך חודש ימים, מיום 1.1.11 ועד ליום 31.1.12.
הנתבע הכחיש פניה זו. בסעיף 13 לתצהירו ציין: "טענת החברה כיום (סעיף 12 לכתב ההגנה) כאילו אני פניתי למנהל החשבונות שלה וביקשתי לסיים את עבודתי, הנה שקר וכזב!!! שיחה כזו מעולם לא היתקיימה!!! וגם לא היתה לי סיבה לקיים אותה שכן רציתי וקיוויתי לחזור לעבודה מהר ככל שאוכל". בעדותו מסר התובע כי כשיצא מחברת הביטוח היתקשר לרואה החשבון של הנתבעת ונאמר לו שיקבל את פצויי הפיטורים, אם יחתום שלא יתבע את הנתבעת ואת מיקו (עמ' 3 שו' 24-26).
...
סוף דבר: התביעות לתשלום פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, אי עריכת שימוע ולינה מחוץ לביתו – נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן: בגין שעות נוספות, שעות שבת וחג סך של 68,245 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך, בסעיף 20 לתצהיר שהגישה בתיק העקרי, שינתה פעם נוספת את גירסתה וזאת, ככל הנראה, תוך ניסיון ליישב בין שתי הגרסאות : "הואיל ומצבי הפיזי בימים 8.3.16 ו- 15.3.16 היה כזה, שאף אילמלא הייתי בחופשה באותם ימים, הייתי נעדרת מעבודתי בשל מחלתי, סברתי כי נכון יהיה להציג את אישורי המחלה לנתבעת, ובהתאם לנוהג בנתבעת מסרתי את אישורי המחלה לממונה, וזאת באמצעות מזכירת המחלקה.." .
ואכן במהלך השימוע כאשר ביקש נציג הועד להתייחס לנושא פיטורי הצמצום, מייד הבהיר מר בוברמן כי הנושא לא קשור ואינו עומד בבסיס השיקולים לסיים את העסקת התובעת וכי השימוע עוסק רק בעיניין הארוע של הגשת האישורים הכוזבים: "אני מבקש להגיד לך שזה לא שייך לעניין הזה. אני מדבר פה קונקרטית על הארוע ". כך גם בעדותו בפנינו: " ש: מדוע בזימון לשימוע מצאת לנכון לציין ששמה של התובעת עלה כעובדת שתפוקתה אינה מספקת וניתן לוותר על עבודתה?
...
כמו כן נדחית התביעה לזקיפת שני ימי ההיעדרות על חשבון ימי מחלה במקום על חשבון ימי חופשה.
אין בידינו לקבל תביעה זו של התובעת.
על כן אנו דוחים גם תביעתה של התובעת ברכיב זה. סוף דבר תביעת התובעת למתן צו לביטול הפיטורים נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 23.5.16, לאחר ישיבת השימוע, הגישה התובעת אישורי מחלה עד ליום 7.7.16.
הדברים שנכתבו במכתב השימוע על אופן עבודתי הנם שקר וכזב שכן כולם יודעים שמסירות ומקצועיות כמו שהייתה לי בעבודה לא קיימת אצל אף מזכירה בכל העיריה הזו.
...
להיפך, שוכנענו כי התובעת עוררה מהומה עת סירבה לצאת מהמשרד.
סוף דבר: התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד 20,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪ זכות ערעור לצדדים לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, בצד הזכות העומדת לעובד לקבלת תשלום עבור תקופת המחלה נקבעו בתקשי"ר גם כללים המחייבים את האחראי לבדוק את נכונות המחלה, משכה והשלכותיה (ראו פסקה 33.231) וכן השלכות משמעתיות עת ניתנה הודעה או הוגשה תעודת מחלה בכזב (ראו פסקה 33.238).
נבדוק איפוא אם הוכיחו התובעים כי הודיעו בזמן על מחלתם בזמן השביתה או בסמוך לה. מועד מסירת הודעת המחלה התובעים הגישו תצהיר מינימליסטי ביותר – טבלה משותפת לכלל התובעים, שמולאה ברובה בכתבי יד משתנים, ובה נרשמו הנתונים הבאים – שם התובע, מס' ת"ז, תקופת המחלה, אופן מתן ההודעה על המחלה (עד כאן טורים אלו מולאו בכתב מודפס ומכאן ואילך בכתב יד), זהות מקבל ההודעה, מועד מתן ההודעה, מועד מסירת האישורים הרפואיים למעסיק וקופת החולים בה התובע/ת מבוטח/ת .
...
גם עצם העובדה שתאריך המחלה הינו במועד "הנוח" כביכול לעובד – כגון בזמני חופשת הקיץ או קודם לחגים, או אפילו בשביתה, וכן ריבוי מחלות בקרב עובדי אותו מקום עבודה באותו זמן, כל אלו לכשעצמם אינם יכולים להביאנו למסקנה חד משמעית על אי נכונות אישורי המחלה.
צירוף הקביעות שלעיל יחד עם "הסימנים המחשידים", מהימנותם הפחותה של התובעים כעולה בעדויותיהם ומכלול הנסיבות, מביאים למסקנה המתבקשת כי החלטת המדינה התקבלה בתוך מתחם הסבירות.
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו אכן מצבו הרפואי לא אפשר לו לעבוד, וממילא הנתבע לא שילם זכויותיו ולכן רשאי היה לעזוב אף מטעם זה. הנתבע טען כי שילם לתובע את מלוא זכויותיו כפי שנירשם ידנית בדוחות נוכחות וכי עזיבתו של התובע מסיבות רפואיות לא הייתה אמיתית והמסמכים הרפואיים שהגיש כוזבים, ולכן אינו חב כלל בפיצויי פיטורים .
התובע עבד עוד כשבועיים, עד סוף חודש 11/2020, אולם לטענתו, כיוון שאופי עבודתו לא השתנה והוא נאלץ להרים ארגזי ירקות כבדים ולסדרם, הכאבים בגבו הפכו לבלתי נסבלים והוא נאלץ לצאת שוב לחופשת מחלה, החל מיום 01/12/20, מאז לא שב לעבודתו עד להגשת התביעה (אישורי מחלה לתקופה 01/12/20-18/01/21 – נספח 6 לתצהיר התובע).
...
בנסיבות אלה יש לדחות את הבקשה וגם בהעדר ערך מוסף למה שממילא יכול היה להיות מוגש בזמן לגבי עצם הכספים.
התביעה להפרשי פיצויים וגמל נדחית.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים: בגין פגמים בתלושי שכר – 10,000 ₪.
נוכח שיעור הכולל של התביעה, מול תוצאתה ,וכעולה מההליך, והבקשות לאחר סיכומים ישלם הנתבע שכ"ט ב"כ התובע בסך של 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו