עוד נקבע בהסכמה כי:
"לצורך הבטחת זכויות המשיב לרבות טענותיו בדבר העדר אפשרות לעשות פירות מן הנכסים, הסכום שהופקד בבית משפט השלום לצורך צו המניעה בסך 30,000 ₪ והסכום שהופקד בבית המשפט המחוזי בסך 35,000 ₪, סכומים אלה יישארו מופקדים בקופת בית המשפט ובית משפט השלום בפסק דינו יתייחס הן לזכויות הצדדים ויורה למי יועברו הכספים המופקדים האמורים. אין באמור לעיל כדי לגרוע מזכותו של המשיב להגיש תביעה נפרדת לבית משפט השלום או לערכאה אחרת בגין אובדן הכנסותיו או נזקיו שייגרמו לו".
פסק הדין השני בה"פ 1070-07-11 (7.7.16)
בפני כב' השופט רובין נגבו עדויות נוספות: פרושינובסקי העיד באמצעות ויעוד חזותי, כמו כן העידו עו"ד איתן לשם אחיו של נתבע 4, אשר חתימתו המאשרת את חתימת מרים פרושינובסקי מתנוססת על ההסכם בינה לבין התובע, בנוסף העידו אביו של נחמן (נתבע 3 כאן) ולנג – חתנו של פרושינובסקי ומי שרשום כבעלים של המחסן/דירה וככזה שערך הסכם עם נחמן כהן.
מעדותו של בנימין כהן עולה "כי יתכן שעיסקת השכרת הדירה כדיירות מוגנת נעשתה כדי לסייע ליוסף פרושינובסקי לחלץ את הדירה מידי המשיב". בנימין כהן העיד כי פרשינובסקי אותו הכיר מלימודיו בכולל שמומן על ידי פרושינובסקי, "הגיע הרבה פעמים למצבים שהיה צריך לעסקים שלו הרבה כסף ודחוף, היה לו התחכמויות גדולות בזה". עוד צוין בפסק הדין כי פרושינובסקי אזרח קנדה הורשע בפלילים ואף ריצה עונש מאסר בגין מירמה.
עד התביעה הנוכחית ניתנו שני פסקי דין חלוטים: האחד בין ביטון לפרשינובסקי הקובע כי ביטון זכאי לבעלות בדירה (ה"פ (מחוזי) 5314/06) , והשני בין ביטון לנחמן כהן הקובע כי לנחמן כהן אין זכויות בדירה וכי הסכם המכר בין ביטון לפרשינובסקי מהימן ותקף (ה"פ (שלום) 1070-07-11 ).
...
כב' השופט רובין דחה את תביעת נחמן כהן וקבע כי קיימות אינדיקציות רבות לכך שההסכמים עליהם מתבסס נחמן כהן הם הסכמים לא אמיתיים אשר נערכו לצורך המשפט שלפניו, לא הובאה כל אסמכתא לתשלום סך של 200,000 דולר, נהפוך הוא, הובאה ראיה סותרת לפיה פרשינובסקי טוען במכתב כי אביו של נחמן שילם עבור קניית הדירה סך של 50,000 דולר, האב העיד בהליך בבית דין דתי כי מעולם לא שולמו דמי שכירות מוגנים לפרושינובסקי או ללנג, ו"עולה חשד כבד שההסכמים לא היו קיימים כלל בשנת 2009" אחרת היו מוצגים לביה"ד הדתי בהליך שהתקיים בשנה זו. בסופו של דבר הגיע כב' השופט רובין למסקנה הבאה: "לא השתכנעתי כי ההסכמים בהם אוחז המבקש הם אמתיים ולכן אני דוחה את טענות המבקש לפיה יש לו זכות דיירות מוגנת בדירות"
ע"א 27921-11-13
על פסק הדין הגיש נחמן כהן ערעור.
במסגרת פסק הדין השני, הוא פוצה ב-16,000 ₪ הוצאות משפט, ולכן הדרישה העמומה לפיצוי בסך 50,000 ₪ בגין הוצאות משפט שנגרמו לו בהליכים קודמים, ובסכום של אומדן נדחית.
סוף דבר
אני מחייבת את כל הנתבעים ביחד ולחוד בדמי שכירות ראויים כפי שקבע השמאי המוסכם אריק לב, בגין התקופה מחודש יולי 2009 ועד יולי 2016 בסכום כולל של 437,400 ₪.
אני מאשרת העיקול הזמני שניתן על כספי הפקדון שהפקיד נתבע 1 בביהמ"ש המחוזי.