מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוזה שכירות לבית ספר לספרות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כמו כן יישא האב בתשלום מחצית הוצאות חינוכיות עבור הקטינים ובכלל זה מחצית הוצאות גן, צהרון בגן, ועד הורים, וכן מחצית הוצאות תחילת שנה של בית ספר לפי דף דרישה של בית הספר (ספרי בית הספר, ציוד בית ספר, אגרות ותשלומים עבור טיולים), צהרון של בית הספר עד כיתה ג' כולל, מחצית עלות חוג אחד עבור כל קטין, שעורי עזר לפי המלצה של מורה מחנכת או מורה מקצועית, מחזור אחד של קייטנה בקיץ עבור כל אחד מהקטינים וזאת לפי עלות עירונית/ מתנ"ס וכנגד הצגת קבלות.
כן לא ניתן להיתעלם מכך כי בזיקה להתנהלות הצדדים בפועל נקבעו זמני שהות גמישים ומאפשרים בין האב לקטינים על פי חלופות שונות ובהתאם לרצונו של האב באותה העת תוך שהאם מעודדת את קיום המפגשים ואף את הרחבתם, ואפרט: כך, במסגרת הסכם הראשון הועמדו המזונות השוטפים של הקטינים ע"ס 2,000 ₪ לחודש (קרי, 666 ₪ לחודש עבור כל קטין) וכן ככל שהאם תשכור דירה ישולם סך נוסף של 300 ₪ לחודש בגין מדור והוצאות אחזקת המדור.
...
סוף-דבר: אשר על כן, מכל האמור לעיל – אני מורה כדלקמן: התביעה למשמורת משותפת מתקבלת.
התביעה לביטול מזונות הקטינים – נדחית ברובה, למעט ביטול סעיף 4 להסכם מיום 22.3.17 אשר דן בחיובו העתידי של האב הוצאות המדור ואחזקתו.
בהעדר התנגדות הנתבעת, אני מורה כי תשלום הוצאות החינוך והבריאות החריגות של הקטינים יעשה ככל שניתן ישירות לנותן השירות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהסכם נקבע כי מטרת השכירות הנה הקמת בית ספר להכשרה במקצועות הספרות בלבד, וכי יתקיימו בו הכשרות, סדנאות וקורסים שאושרו כקורסים מוכרים על-ידי משרד התמ"ת. בסעיפים 6-5 להסכם נקבע, בין השאר, כי על התובעים לשפץ על חשבונם את המושכר לצורך התאמתו למטרת השכירות, וכי "בכל מצב" לא יושבו להם השקעות אלו.
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי במעמד כריתת הסכם השכירות עם התובעים היא לא צפתה שמרכז הצעירים יעתיק את מקומו למבנה אחר בעיר מסיבות שאינן תלויות בה. היא ציינה כי בפגישה שהתקיימה באפריל 2015 היא הודיעה לתובעים כי ההעתקה תתבצע בחודש יולי, וכי בסופו של דבר היא הצליחה לדחות את מועד ההעתקה לחודש נובמבר.
לפיכך, הנני מקבל את טענת הקיזוז.
דין טענת קיזוז זו להידחות, הן מהטעם שהטענה לא כומתה בכתב ההגנה והן מהטעם שלא עלה בידי הנתבעת להוכיח את גובהם של דמי הרישום שגבו התובעים בתקופת השכירות.
אשר על כן, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים: (1) 64,042 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 15.9.2016, ועד לתשלום המלא בפועל; (2) אגרת התביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל; (3) שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 7,800 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

על כן, לשיטת הנתבע עצמו, תצהיר האב מצטמצם לסעיפים הבאים : 1- הנני עושה תצהירי זה בתמיכה להתנגדות שהוגשה מטעמי בלישכה להוצל"פ 2- תביעה זו מתייחסת לנכס המצוי במזנון בית ספר ריגלר נתניה בגו"ח 7932/504 מס' נכס 910231500 3- התביעה הוגשה בהיעדר עילה כנגדי : [בתצהיר המיספור מתחיל באות ד] אני והבן שלי שלום חן שנינו מופיעים כנתבעים בתביעה זו. ואולם – לפי הרשום בספרי העיריה הנכס נשוא התביעה שמספרו הוא 910231500 רשום על מס' משלם שהוא ת.ז. של הבן שלי בלבד עוד מנת 2007.
"אודה כי תהיתי תחילה אם ניתן היה לפתוח תיק ההוצאה לפועל במסגרת תביעה על סכום קצוב כנגד האב משאין לו חוזה עם המשיבה [חוזה שכירות המזנון בבית הספר אשר בבעלות העיריה] והחיוב בארנונה הוא של הבן ולא של האב – בין אם מכוח בעלות או בין מכוח שכירות.
...
רק לאחר החלטתי בבקשת הרשות להתגונן בתיק 72895-12-18 ו-72988-12-18 ובסמוך ממש לפני החלטתי ב-58931-12-19 ו-63011-12-19 צורף המסמך המלמד כי עתה נסגר התיק במס הכנסה ואין בכך הוכחה כי פנה בעבר לסגירת התיק – מה שהוא גם לא טוען למעט טענה עובדתית שחורגת מהתצהיר ולו היה נחקר הרי שהיה בדבר לפגוע בזכות הדיונית של התובעת בהליך של סדר דין מקוצר כאמור לעיל ועל כן דינה להימחק.
מכל מקום, רשאי הנתבע להעלותה כמסקנה משפטית של עורך דינו במסגרת פרק הטיעונים המשפטיים, ואני מתירה לו זאת.
המזכירות תואיל להעביר החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

על כן, לשיטת הנתבע עצמו, תצהיר האב מצטמצם לסעיפים הבאים : הנני עושה תצהירי זה בתמיכה להתנגדות שהוגשה מטעמי בלישכה להוצל"פ תביעה זו מתייחסת לנכס המצוי במזנון בית ספר ריגלר נתניה בגו"ח 7932/504 מס' נכס 910231500 התביעה הוגשה בהיעדר עילה כנגדי : [בתצהיר המיספור מתחיל באות ד] אני והבן שלי שלום חן שנינו מופיעים כנתבעים בתביעה זו. ואולם – לפי הרשום בספרי העיריה הנכס נשוא התביעה שמספרו הוא 910231500 רשום על מס' משלם שהוא ת.ז. של הבן שלי בלבד עוד מנת 2007.
שכן, באותו אופן, גם ניתן לשאול אם בספרי הערייה רק הבן, מר שלום חן, מופיע כמחזיק – הן ביחס למזנון המופעל בבית הספר ריגלר בבעלות הערייה, מדוע הערייה ממשיכה לחדש את חוזה השכירות עם מר שלום חן במשך שנים מקום בו היא נוכחת כי אינו משלם, גם היום, וכיצד ניתן לו הזיכיון על ידי הערייה)? הנפקות המעשית בסופו של יום, וזה העיקר, כי גם אם האב משול לשותף או ערב לצורך העניין וגם אם הוא מחזיק, עליו להיות מודע לכך שעליו לשלם את החוב המדובר.
...
על כן, אני קובעת כי בהתאם לרישומי העירייה שהוצגו, יש לקבל את התביעה בנוגע לנכס של 102 מ"ר ו-15 מ"ר החל מחודש יולי 2018.
יוער, כי לו בעניין חישובי הריבית במהלך השגה וערר תוך מיצוי מנהלי מעוכבים הריבית וההצמדה על להכרעה הסופית ומשם נמדדים עד התשלום הסופי (להבדיל ממקום בו נדחית ההשגה, נקודת חישוב הריבית וההצמדה היא מיום דרישת התשלום רטרואקטיבית), כי אז הייתה תחולה בהתאמה משנמנעה מהנתבע זכות ההשגה והערר המנהלית אלא רק דרך בית המשפט (ואף לא הוצעה לו הארכת מועד או עיכוב הליכים).
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 2000 ₪ הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך של 7000 ₪ (סכום שנקבע על בסיס מספר הישיבות בתיק, רמת ההכנה הנדרשת, היות ההליך בסדר דין מהיר עת מדובר בארבע תובענות שאוחדו אולם תחת הסכום הכולל של אלו שהתקבלו בסופו של יום והופחת בשל התנהלות הרשות כפי שהביע בית המשפט את מורת רוחו ובכל מקרה לא פחות משכה"ט המינימלי בהתאם לתקנה 153 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עם זאת, ונוכח החלטתי לפירוק השתוף בבית הצדדים, החל מהמועד שבו האשה תעזוב את בית הצדדים, וככל שתשכור דירה למגוריה ומגורי הקטינים או תרכוש דירה למגוריה, יישא האיש בתוספת תשלום עבור רכיב המדור בסך 50% מדמי השכירות או תשלום המשכנתא החודשי, וזאת עד לסכום מאקסימאלי של 2,000 ₪ לחודש (כאשר אף בקביעת סכום זה לקחתי בחשבון בין היתר, את פוטנציאל ההישתכרות של הצדדים ואת מגורי האשה בבית הצדדים במהלך ניהול ההליכים המשפטיים).
בנוסף, וככל שהאם תשכור דירה למגוריה ומגורי הקטינים או תרכוש דירה, יישא האב בתשלום סך של עד 2,000 ₪ לחודש בגין חלקו במדור הקטינים (כפוף להצגת חוזה שכירות בתוקף עם צד ג' שאינו בן מישפחה ובנכוי סיוע בשכר דירה ממשרד השיכון, ככל שיתקבל, או לחילופין אישור מאת הבנק בגין תשלום משכנתא).
הוצאות חינוך: תשלומי שכר לימוד (כולל דמי שכלול, טיולי בית ספר ותשלום עבור השאלת ספרים), חוג לכל קטין (בעלות מרבית של חוג מתנ"ס/עלות ציבורית), מחזור ראשון של קייטנה (בעלות ציבורית), שיעורים פרטיים - וזאת בהתאם להמלצת הגורם החינוכי, הוצאות רכישת ספרי לימוד וציוד לימודי נידרש בתחילת כל שנת לימודים - בנכוי סכום מענק הלימודים שתקבל האם בתחילת כל שנה מאת המוסד לביטוח לאומי (במידה ותקבל).
...
ואולם, להשלמת התמונה יצוין כי העובדה שהאישה מתגוררת בבית הצדדים עם הקטינים ללא תשלום דמי שימוש נלקחה בחשבון במסגרת החלטתי לעניין מזונות האישה והקטינים, כמפורט בהמשך.
עם זאת, ונוכח החלטתי לפירוק השיתוף בבית הצדדים, החל מהמועד שבו האישה תעזוב את בית הצדדים, וככל שתשכור דירה למגוריה ומגורי הקטינים או תרכוש דירה למגוריה, יישא האיש בתוספת תשלום עבור רכיב המדור בסך 50% מדמי השכירות או תשלום המשכנתא החודשי, וזאת עד לסכום מקסימלי של 2,000 ₪ לחודש (כאשר אף בקביעת סכום זה לקחתי בחשבון בין היתר, את פוטנציאל ההשתכרות של הצדדים ואת מגורי האישה בבית הצדדים במהלך ניהול ההליכים המשפטיים).
לסיכום, בנסיבות אלו החיוב במזונות יהא כדלקמן: האב יישא בתשלום מזונות הקטינה ק' בסך 1,900 ₪ לחודש, וזאת עד הגיעה לגיל 6.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו