תמצית טענות המבקשים
לאחר שהמבקשים חתמו על הסכם רכישת הדירה בהתבסס על הוראת השעה הקובעת לגביהם שיעור מס של 8%, שהייתה בתוקף באותה עת, התברר להם כי מספר ימים טרם חתימת ההסכם, קודם על ידי המשיבה הליך חקיקה, לפיו הוראת השעה תשונה, כך ששעור המס יופחת.
ביום 5.8.2013 ניכנס לתוקפו תיקון מס' 76 לחוק מסוי מקרקעין, אשר כלל, בין היתר, הוראה בעיניין שעורי מס רכישה בהם יחויבו רוכשי דירות שאינן בגדר "דירה יחידה".
להלן לשונה של הוראת סעיף 9(ג1ג)(1) לחוק מסוי מקרקעין:
"במכירת זכות במקרקעין, שהם ביניין או חלק ממנו שהוא דירת מגורים, שנעשתה מיום כ"ה באב התשע"ג (1 באוגוסט 2013) עד יום ט' בטבת התשע"ה (31 בדצמבר 2014), ישולם מס רכישה בשיעור משווי הזכות הנמכרת כקבוע להלן:
טענתם המרכזית של המבקשים היא, כי הליך החקיקה "הוסתר" מעיניי ציבור הנישומים וכפועל יוצא מכך הם לא יכלו לכלכל את צעדיהם כהלכה, ולהמתין עם עיסקאות הרכישה מספר ימים, עד למועד חזרתו של שיעור המס הנמוך יותר, עם ביטולו של סעיף 9(ג1ה).
...
המשיבה, מנגד, טוענת כי דין בקשת האישור להידחות משום שאין מדובר בגבייה שלא כדין, אלא בגבייה שנעשתה על פי מצב חוקי מפורש וברור.
לאור כל האמור, הגעתי לכלל מסקנה לפיה המבקשים לא עמדו בנטל ההוכחה, הנדרש לצורך שלב מקדמי זה, כי בנסיבות העניין המדובר בגביית מס "שלא כדין" מצד המשיבה כך שקמה להם עילת תביעה, וכן לא הוכיחו כי קיימת אפשרות סבירה שהסוגיות העולות ממנה תוכרענה לטובת הקבוצה.
סוף דבר
לאור כל האמור, הבקשה לאישור התובענה כייצוגית - נדחית.
נוכח דחיית הבקשה והקביעה כי מס הרכישה נגבה כדין – אף תביעתם האישית של המבקשים נדחית.