מסיבות אלו, לא נקבע בהסכם תאריך קלנדרי להשלמת הפעולות, אלא נקבעו תקופות שונות שהמועד לתחילתן הוא קרות אירועים שונים (בידיעה שייתכן ויעבור זמן ממושך עד שיקרו אירועים אלה).
19.5 המוכרת מתחייבת לרשום את המבנה בשלמותו בפנקס הבתים המשותפים לא יאוחר מתום 60 חודשים ממועד השלמת הבניה של המבנה בשלמותו ולהעביר את זכות החכירה בממכר על שם הקונה לאחר רשומו כיחידה נפרדת לפי חוק המקרקעין, או בתוך 12 חודש מיום רישום הבנין כבית משותף לפי החוק האמור, או שנה לאחר גמר פעולות האיחוד והחלוקה – המאוחר מבין שלושה תאריכים אלה.
עיננו הרואות, אין תאריך מדויק לרישום הזכויות, כאשר התאריך המאוחר ביותר מבין התאריכים המפורטים בסעיף זה הוא: "תוך 12 חודש מיום רישום הבנין כבית משותף לפי החוק האמור, או שנה לאחר גמר פעולות האיחוד והחלוקה – המאוחר מבין שלושה תאריכים אלה".
ללמדך, שריבוע כחול הייתה מודעת היטב לתהליכים המורכבים אשר צריכים עדיין להעשות על מנת שניתן יהיה לרשום את הזכויות.
...
לפי מיטב ניסיוני ומומחיותי, לאור המפורט לעיל מכל האמור לעיל בנסיבות המקרה, מאחר ומדובר ברישומים מסובכים ובמבנה מסחרי מורכב ומאחר ונדרש לבצע פעולות מורכבות רבות לפני רישום הבית המשותף וכתנאי לרישומו, שמטבען אורכות זמן ממושך, ואשר חלקן הארי תלוי בצדדים שלישיים כגון: עיריית חיפה, הוועדה המקומית לתכנון ולבניה וכיו"ב, רישום הבית המשותף יכול לארוך עוד חודשים רבים ואף שנים רבות מהמועד שבו הנתבעת 2 נרשמה כבעלים.
לא שוכנעתי מעדותם של רדו קאופמן ואיילת נבו בעניין זה. לא ארחיב בכך, שכן תביעת ריבוע כחול מתייחסת ל"פיצוי המוסכם".
מכאן, שאין גם כל צורך להכריע עתה במחלוקת בין הצדדים האם ניתן להגיש תביעה כזו נוכח "הסכם הפשרה" בין הצדדים שקיבל תוקף של פסק דין ביום 11/12/2017 והנאמר בו:
"1. לסילוק סופי ומוחלט של כל טענות ו/או תביעות הצדדים האחד כלפי משנהו מכל מין וסוג בקשר ו/או בנוגע עם ההליכים המשפטיים והכל מבלי להודות בכל טענה של מי מהצדדים להסכם זה תשלם ריבוע כחול נדל"ן בע"מ לחוצות היוצר חיפה בע"מ סכום של 450,000 ₪ בתוספת מע"מ."
אני דוחה את הטענה של הנתבעות, שהטענה לאי רישום חכירת משנה, לא הועלתה בכתב התביעה וכי מדובר בשינוי חזית.
סוף דבר
אני מורה לנתבעות להמשיך ולקדם את רישום בית משותף וזכויותיה של רבוע כחול.