כך, לדוגמה, נקבעה תקופת חוזה החכירה בסעיף 11.2 להסכם הפשרה והוסכם כי:
"בשל חתימת חוזי החכירה כאמור בסעיף 11.2-11.1 לעיל החברה לא תשלם תשלום בעת החתימה על חוזי החכירה כאמור לעיל, לרבות דמי היתר, דמי חכירה, דמי הוון והכל עד לניצול מלוא הזכויות לפי תכניות שאושרו כדין עד ליום 22.3.93.".
טענת המבקשת כי המדינה לא הכחישה את הטענה שחוזה החכירה בין הצדדים הנו חוזה מהוון, אינה מדויקת.
אינני יודעת, כאמור, מה הסיבה בבירור לאי הפירסום ברשומות, הגם שהיה מצופה כי כך ייעשה, ואולם העידר הפירסום ברשומות הוא מחדל הראוי לתיקון, וכל עוד לא נקבע בחוק שאין צורך לפרסם את החלטות המועצה ברשומות, וכי ניתן להסתפק רק באתר האנטרנט של הרשות – על הרשות למלא חובה זו – ולפרסם ברשומות!
לבסוף איני יכולה שלא להזכיר כי לאחר שקראתי את סיכומי הצדדים זימנתי אותם לדיון נוסף ביום 11.10.18.
אין לי אלא לציין כי הצדדים הפליגו בטענותיהם למחוזות רחוקים ולא התייחסו לחוזה החכירה הספציפי, האומר את הדברים בצורה ברורה ומפורשת.
...
סופו של דבר, לא הוגשו טיעונים משפטיים נוספים, הגם שסברתי כי נכון היה להתייחס ולחדד את השאלה המהותית בדבר תשלום דמי ההיוון לפי ההגדרה שבחוק, ובהחלט נקודה שהיא מהותית לפסק הדין דנא.
סוף דבר
המחלוקת המשפטית בבקשה היא פשוטה ומקבלת למעשה מענה ברור בחוק, בהחלטת המועצה הרלוונטית מס' 1370, ובוודאי בחוזה החכירה המיוחד שנחתם בין המדינה לבין בזק, ונראה על כן שמרבית ההתדיינות בבקשה הייתה מיותרת.
בנסיבות אלה, אני דוחה את המרצת הפתיחה אך לא מצאתי ליתן צו להוצאות.