לכן, גם בהנחה שסיכום הדיונים אפשר לאוניברסיטה, בחלון זמן מוגדר, להיתקשר עם מאן דהוא בהסכם להעסקתו כעוזר מחקר בהעסקה לפי שעות, עדיין, אין משמעות הדבר ששכר השעה של אותו עוזר מחקר אמור להיות שונה מהנגזרת של שכר השעה לפי המוסכם בהסכם הקבוצי בדבר משכורתם של עוזרי המחקר, בהתאמה לאחוזים משכרו של אסיסטנט רמה א', בשיעור המוסכם שם. על אחת כמה וכמה, אין משמעות הדבר, שמי שהיו אמורים לנהוג עמו לפי ההסכם הקבוצי, ולהעסיקו כעובד מחקר בהקף משרה כמוסכם שם, כמו התובע, ניתן לשנות את תנאי העסקתו, תוך כדי העסקתו.
ודוק, אין חולק אף לשיטת האוניברסיטה, שבמישור האינדיוידואלי, הנספח המקומי להסכם 2012 אינו מבטל את זכויות העובדים שנרכשו קודם לחתימתו, מכח הסכם 2000.
נזכיר כי, כמבואר לעיל בית הדין האיזורי קבע בעיניין נוי טבך שמועד ההצהרה על ביטולו של סיכום הדיונים מיום 21/3/07 הוא ה-30/9/08, היינו מועד תחולתו של הסכם 2008, אך בד בבד קבע כי הואיל ומר נוי טבך החל להיות מועסק כעוזר מחקר קודם להסכמות שהושגו בסיכום הדיונים, והואיל ואין בסיכום הדיונים הסכמה לשנות - בדיעבד - את אופן ההיתקשרות עם מי שהסכם 2000 צריך לחול עליו, הרי שיש להחיל על מר נוי טבך את הסכם 2000.
השכר שהיה על האוניברסיטה לשלם ל"עוזרי המחקר" כהגדרתם לעיל, בתקופת עבודתם בפועל במהלך "התקופה הקובעת" כהגדרתה לעיל, הוא "כמפורט בטבלת השכר של ות"ת" כמתחייב מהסכם 2000, דהיינו: 60% מ-18/22 של משכורת משולבת של אסיסטנט א', ובהתאם להקף משרתם בפועל בכל חודש מחודשי כבודתם במהלך "התקופה הקובעת" כאמור, וזאת בצרוף התנאים והזכויות הנלווים לשכר זה, בהתאם לנספח ב1 או ב2 להסכם 2000, לפי העניין, לאור סוג המחקר בו הועסק "עוזר המחקר" בכל חודש מחודשי "התקופה הקובעת", היינו: "תקציב רגיל" או "תקציב מחקר ותקציבים ממומנים", לפי העניין.
...
אין בידינו לקבל סברה זו של הארגון, ואף לא מצאנו לה כל תימוכין באסמכתאות אליהן הפנה ב"כ הארגון בסיכומיו, ולעניין זה נוסיף אך זאת.
רביעית, גם לגופם של דברים, הסעדים המבוקשים אינם מכוונים לאכיפת זכויותיו של העובד הבודד במלואן, אלא עניינם במיצוע הזכויות של העובדים, על דרך של עריכת ממוצעים, לגבי קבוצת אנשים לא מזוהה מבלי שכומתה תביעתם של כל אחד מהעובדים, ובאופן שיש בו כדי לפגוע בחלק מהעובדים, ואין להסכין עם דרך זו.
מכל מקום, העובדה שפעולה במישור הקיבוצי והגשת תובענה ייצוגית הם כלים חלופיים לאכיפת זכויות העובדים, אין פירושה זהות בין אותם כלים, לא כל שכן זהות בדרכי אכיפת הזכות, ולטעמנו ההשוואה שמבקש ב"כ הארגון לערוך בין מעמדו של ארגון עובדים, למעמדו של התובע הייצוגי, מעבר לכך שהיא חוטאת כאמור למהותם ותכליתם של שני סוגי ההליכים המדוברים, יש בה גם משום זילות במעמד המיוחד ובתפקיד החשוב של ארגון העובדים בהגנה על העובדים וזכויותיהם במסגרת יחסי העבודה הקיבוציים.
סוף דבר -
אשר על כן, ולאור כל המבואר לעיל בפסק דיננו, התוצאה היא שבקשת הצד שבנדון, מתקבלת באופן חלקי, ואנו קובעות כדלקמן:
פסק הדין בעניין ניקולאי נוי טבך (עב (חי) 4385/07; ו- ע"ע 51884-09-11), חל למצער על כל "עוזרי המחקר" כהגדרתם להלן, וב"תקופה הקובעת" כהגדרתה להלן.