מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חוזה אחיד לדיירים בדיור מוגן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, בתחילת הפעלתו של בית הדיור המוגן, בסביבות שנת 2000, קוותה הנתבעת כי בסופו של יום לא יוטל מע"מ על ריבית רעיונית בגין הפקדון, בין אם בעקבות פסיקת בתי המשפט ובין אם בעקבות משא ומתן שהתנהל עם רשויות המס, וכי היא לא תאלץ לחייב את הדיירים בתשלום זה, אך למקרה שיהיה חיוב כאמור, נכללה בהסכם הוראה המאפשרת לה לנכות את המע"מ האמור מהפקדון.
כן טוענת הנתבעת כי ההסכם אינו הסכם אחיד, וכי התובעים, רובם ככולם, ניהלו עימה מו"מ ממושכים על תוכן ההסכם, העבירו הערות רבות, ובעקבות כך והוכנסו לבקשתם שינויים לא מעטים בהסכמים.
...
העולה מהאמור הוא כי בדין ניכתה הנתבעת את המע"מ בגין ריבית רעיונית מהפיקדון שהפקידו בידה התובעים על-פי ההסכם, ודין התביעה להידחות.
התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 50,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום.

בהליך חוזה אחיד (ח"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נוסחי עבר ונוסחי עתיד: הערת הבהרה בטרם נבחן את שאלת הקפוח הגלום בהסדרי עידכון דמי האחזקה שבחוזי המשיבות, ראוי להבהיר עניין הנוגע לסוגים השונים של החוזים האחידים שהובאו בפנינו, שכן להבחנה השלכה על הקף הבקורת השיפוטית שתופעל במסגרתו של פסק דין זה. ניפתח ונזכיר, שכל נוסחי החוזים שצורפו כנספחים לבקשתה המקורית של המבקשת (נספחים א1-א7), להוציא נוסח אחד (נספח א3), הם נוסחים ישנים, קרי, נוסחים שהוצעו לדיירים או שנחתמו על ידי דיירים לפני חקיקתו של חוק הדיור המוגן.
...
אשר על כן אנו דוחים את הבקשה וקובעים, כי לא נפל קיפוח בהסדר העדכון של המשיבה.
פסיקת הוצאות נוכח התוצאה המורכבת שאליה הגענו בכל הנוגע למשיבות השונות, לא מצאנו מקום לעשות צו להוצאות לגבי רובן.
זאת משום שאף אם מצאנו כי נפל פגם או חשש פגם בהסדריהן, הרי שמנגד התנהלותה הדיונית של המבקשת בתיק זה לא היתה חפה מקשיים, כמפורט לעיל בחלקו הכללי של פסק דיננו (ראו במיוחד בפרק א').

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

חרף האמור,[] לטענת המשיבה 1 יש לחייב את המערערת בהפקדת ערובה מכוח סמכותו של בית המשפט על פי תקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי, והיא טוענת בהקשר זה כי הפקדת הערובה מוצדקת נוכח העובדה שסכויי העירעור קלושים כמו גם נוכח העובדה שהמערערת, המנהלת רשת של בתי דיור מוגן, מחזיקה בפקדונות של הדיירים "בסך כולל של מאות מיליוני שקלים", ולעומת זאת היא עמותה הפועלת לשם הגנה על זכויות הדיירים ואין בידיה או בידי הדיירים כספים השייכים למערערת.
אכן עשויה להתעורר שאלה בדבר הטלת ערובה בהליכים ערעוריים על החלטות בית הדין לחוזים אחידים מכוח היקש על פי סמכותו הכללית של בית המשפט להטיל ערובה בהתאם לתקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי ועל היחס שבין הוראות תקנות החוזים האחדים ותקנות סדר הדין האזרחי בהקשר זה. ואולם גם אם אניח כי גם בהליכים כגון דא סמכותו הכללית של בית המשפט להטיל ערובה שמורה לו, לא מצאתי כי בנסיבות המקרה דנן הוכחה הצדקה לכך.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד קבע בית המשפט המחוזי כי לא ניתן בשום אופן להעתר לבקשה לצוו לשינוי כפוי של הסדר הארנונה, כי הדרך לשנות את הסדר הארנונה הקבוע בהסכמים בין רשת הדיור המוגן לדיירים הוא רק בהסכם חדש ולא בצו שפוטי, וכי צדקה הערכאה הראשונה בכך שדחתה על הסף את התביעה של העמותה (הזהה לתביעה דנן).
בנוסף, צודקת המבקשת בטענתה להיעדר יריבות מול העמותה – בהתאם לסעיף 16(א) לחוק החוזים האחידים "... ארגון לקוחות שיאשר שר המשפטים לענין מסוים, רשאים לבקש מבית הדין לבטל או לשנות תנאי מקפח בחוזה אחיד". בהתאם לסעיף 2 (סעיף ההגדרות) לחוק החוזים האחידים " "בית הדין" - בית הדין לחוזים אחידים המוקם לפי חוק זה." התביעה שהוגשה אינה לפי חוק החוזים האחידים, והעמותה צורפה לתביעה כתובעת לצד הדיירים מבלי שהתבקש כל סעד עבורה.
...
אציין כי בענייננו אני סבורה כי טענה זו חלשה עד בלתי קיימת שכן המבקשת היא זו שבידיה מלוא הנתונים לדעת מהו הסכום שבו מדובר, ודווקא התובעים הם המבקשים ממנה מסמכים כדי לדעת מהו הסכום.
בשל האמור לעיל, דין התביעה, כפי שהוגשה, להימחק.
לאור כל האמור לעיל, נמחקת התביעה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם, נטען כי המשיבה פעלה בנגוד לפסיקה בנושא והפרה, בין היתר, את הוראות חוק הדיור המוגן, התשע"ב-2012; חוק החוזים האחידים, התשמ"ג-1982; חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973; חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981; חוק עשיית עושר ולא משפט, התשל"ט-1979; וסעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
על מנת להבטיח פיקוח על ביצוע ההסדר אני מורה כי מחצית משכר הטרחה ישולם בתוך 30 יום.
עמדה אשר תוגש לבית המשפט יחד עם הדו"ח. סוף דבר אני מאשרת ההסדר המוצע אשר יחול על הקבוצה כהגדרתה בכתב התביעה (ראו סעיף 4 לעיל), בהיותו הסדר ראוי והוגן .
אני קובעת לתזפ ליום 1.2.23 עד לאותו מועד יובא בפני דו"ח המשיבה על ביצוע ההסדר כשהוא מגובה בתצהיר גזבר המשיבה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו