טענות הצדדים
לטענת התובע, התוכניות המקוריות והמבנה שתיכנן הם "יצירה אדריכלית" ו"יצירה אומנותית" המוגנת בחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007 (להלן: "חוק זכות יוצרים").
ר' סעיף 2.11 לתצהיר התובע: "...הנתבע כמי שניכנס בנעלי היזמים עת רכש את המבנה והמשיך בתהליכי בנייה, נטל את חובות היזמים כלפי כאמור בהסכם זה". התובע טען כי התחייבויות היזמים בהסכם בכל הנוגע לזכויות היוצרים בתוכניות ובמבנה, חלות על הנתבע כמי שבא בנעליהם.
ר' ה"פ (מחוזי ת"א) 1380/95 אלי עטיה נ' עירית תל אביב יפו, 01.10.95, כבוד השופט א' גורן:
"עם זאת, את הרצון להגן על זכותו המוסרית של היוצר יש לאזן עם האנטרס הצבורי: להבדיל מרוב יצירות האמנות האחרות, ליצירת האמנות האדריכלית יש גם תפקיד פונקציונאלי: אנשים חיים בתוך יצירות האמנות הללו. ובמובן זה, יצירתו של האמן-האדריכל מופקעת מידיו במובן הרבה יותר אמיתי ופיסי. לכן, יש להקפיד על כך שלאדריכל המעוניין למנוע ממשפחה הגרה בבנין שהוא עצמה תיכנן מלבנות מרפסת לא יהיה כוח חסר-גבולות לעשות זאת; יש להקפיד על כך שאדריכל שעובד בשביל חברה קבלנית לא יוכל למנוע ממנה להשתמש בשרטוטיו אם וכאשר יחליט שאינו מעונין עוד לעבוד איתה; יש להקפיד על כך שאדריכל שעובד עם רשות מקומית לא יאפשר לה להכניס שיקולים לא-ארכיטקטונים או יצירתיים למערכת השיקולים שהיא שוקלת. עם זאת, כאמור, אין לגרום להיפך הגמור תוך מניעת שיקול דעת מבית המשפט, ואין לקבוע באופן גורף כי אין לתת צו מניעה באם החלה הבניה, ולמרות הפגיעה בזכותו המוסרית של האדריכל".
ר' גם פסק הדין בת"א (חיפה) 977/86 פרופ' טאו נ' הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל בע"מ, פ"מ תשנ"ב 3, 89, כבוד השופטת שטרסברג-כהן, אשר ממחיש את ניגוד האינטרסים הקיים בין האדריכל לבין בעל הנכס:
"כאן ניצבים לפנינו אינטרסים שונים הראויים לאיזון ולהגנה. מצד אחד, האנטרס האישי של המזמין, בעל "הבניין", הרשאי לצפות לכך שיוכל לעשות בו ככל שימלאנו לבו: להתאימו לצרכיו ולטעמו המשתנים עם חלוף העתים, ללא צורך להיזדקק לאותו אדריכל ובלא להיות כבול בתפיסה שהולידה את היצירה המקורית.
...
סוף דבר
השינויים בבית הנתבע נדרשו בשל ליקויים בתכנון של התובע עצמו ולצורך תיקון הליקויים.
אשר על האמור, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע את הוצאות המשפט ובנוסף, שכ"ט עו"ד בסך של 35,000₪.