ב.2 לציין, האם הליקויים בברכיו של התובע התחילו לפני שנת 1985 או רק החל משנה זו.
ב.3 ככל שהתשובה לשאלה ב.2 חיובית - האם לאור גילו של התובע, תנאי עבודתו המתוארת והעובדה, כי עד שנת 1985 לא סבל מכל חבלה בברכיו, ניתן, בכ"ז, לייחס את כאבי הבירכיים מהם סבל לתנאי עבודתו, באם תשובתך שלילית לשאלה זו, אנא פרט ונמק מדוע לא.
היות ובחוות דעתך ציינת כי גם הסכרת הקשה ממנה סובל התובע "יכולה לתרום להתפתחות המחלה" - אנא הסבר על מה אתה מבסס סברתך זו.
אנא עיין בחוות דעתו של ד"ר אלי סלטי מיום 7/2/13, במסגרתה, ציין כי התובע סבל משינויים נווניים קשים בברכיו כבר ביום 26/6/93 - האם נכון לקבוע כי המחלה הניוונית הקשה שנצפתה, בתובע, כבר ביום 26/6/93, אינה אופיינית לגיל 42, הוא הגיל בו היה התובע, באותה עת?
חוו"ד של ד"ר סלטי, מצ"ב.
האם לנוכח תשובותיך לשאלות ההבהרה, וחרף התשובות שנתת בחוות דעתך הראשונה, ניתן לקבוע כי קיימת סבירות של קשר סיבתי העולה על 20%?
בתאריך 9/3/15 התקבלו בביה"ד תשובותיו של המומחה לשאלות ההבהרה שהופנו אליו וכך הוא השיב:
נושא של מקרוטראומה אינו "שחור/לבן" ויכולים להיות מקרים דומים (אפילו בני אותה מישפחה) בהם לא תהיה אותה קביעה.
וכך קבע:
בית דין זה כבר פסק כי, חוות דעתו של המומחה מטעמו היא בבחינת "אורים ותומים" לבית הדין בתחום הרפואי וככלל, בית הדין מייחס משקל מיוחד לחוות הדעת המוגשת לו ע"י המומחה מטעמו, יסמוך ידו עליה ולא יסטה מקביעותיו אלא אם כן קיימת הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לעשות כן (ראה לעניין זה דב"ע נו/ 244 - 0 המל"ל נגד יצחק פרבר, לא פורסם, עב"ל 1035/04 דינה ביקל נגד המוסד לביטוח לאומי, לא פורסם).
...
מן הכלל אל הפרט -
גם בנוגע להלכה הנהוגה בדבר אימוץ חוות דעת של מומחה שמונה על ידי בית הדין, לא מצאנו, חרף טענות התובע, כי יש לסטות ממנה וזאת בשל אותם טעמים שפרטנו בהחלטתנו מיום 17/11/15 ואשר עמדו בבסיס קביעתנו שאין מקום להורות על מינוי מומחה אחר או נוסף.
לנוכח כל האמור לעיל, בשים לב לטענות הנתבע וחרף טענות התובע, לא מצאנו כי התקיימו התנאים המצדיקים קביעה, מנוגדת לקביעתו המפורטת, הברורה והחד משמעית של המומחה, אשר הוא, כאמור, בבחינת "אורים ותומים" לבית הדין ולכן הרינו מאמצים את קביעתו.
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לחוות דעתו של המומחה, הרינו מורים על דחיית התביעה.