לפתע יוצאת ב' מן ה"פריים", וכפי שהתברר לאחר מכן ואינו שנוי במחלוקת, פורשת למקום מושבה, מגיעה עד לכסאה, נופלת, נפגעת בפניה, מתעלפת ומאבדת את ההכרה.
תמצית טענות הצדדים
התובעים
לטענת התובעים באמצעות חוות דעת של המומחה פרופ' זגר, במקרה שלפנינו ניתן להניח בסבירות גבוהה מאד כי סיבת מותה של המנוחה היה ארוע של פרפור חדרים.
בהיתחשב בגילה הצעיר של המנוחה ניתן להניח במידה גבוהה ביותר של סבירות כי לו קיבלה מכת חשמל דקות ספורות לאחר התמוטטותה, הייתה מתאוששת מהארוע ללא נזק.
אשר לנתבע 4 טענו התובעים כי התרשל בזמני ההגעה לבית הספר, מה שהוביל למותה של הנערה ב', כאשר גם עת נשלחה ניידת הייתה זו ניידת לבנה, וחל עיכוב נוסף בשליחת ניידת נט"ן. התובעים הוסיפו כי תורן המוקד שלח כביכול ניידת שאיננה הניידת הזמינה ביותר למקום, וכי מד"א הייתה אמורה לשלוח למקרה ניידת טפול נמרץ.
ראשית אציין כי אני מקבל את טענת הנתבעות 1-2 כי התובעים לא הצביעו על מקור חובה כלשהוא של הנתבעות 1-2 לספק שירותי רפואה דחופה או בכלל לתלמידי ביה"ס בשטח ביה"ס, כגון הסכם או התחייבות חוזית או חובה חוקית כלשהיא מכוחם על רופאי קופ"ח לספק שירותי רפואה דחופה לתלמידי ביה"ס. הטענה בהקשר זה של נתבעות אלו גובתה בחוות דעתו של המומחה מטעמם ד"ר ברקוביץ אשר טען כי רופאי קופ"ח אינם אחראים על תלמידי ביה"ס. רופא המשפחה נותן שירותים למטופלי המרפאה ואינו משמש כתחליף לשירותי החרום וההצלה הצריכים להנתן ע"י מד"א. המומחה אף קבע כאמור כי גם אם בביה"ס נהגו להזעיק צוות מהמרפאה מדי פעם לטפול בתלמידים מטעמי נוחות וזמינות – אין הדבר מקים לה חובה להטיל על רופאיה הוראה לזנוח מטופליהם ולרוץ אל לבית הספר בכל ארוע בו דווח כי תלמיד נפגע.
טענה זו לא נסתרה, וזאת בנגוד לעדותו של מומחה התביעה אשר קבע כי בחוות דעתו כי דפברלטור הגיע רק עם ניידת הנט"ן.
אי לכך ובהנתן במרחק שהיה על האמבולנס לעבור, לא ניתן לטעון כי חל עיכוב בהגעתו בהיבט זה, ומטעם זה אף אין משמעות לשאלה מדוע הוזנק אמבולנס לבן ולא נט"ן באופן מיידי שכן כאמור הדפיברילטור הובא לזירה כבר עם האמבולנס הלבן.
האובדן עצום והצער אין סופי, אך לא ניתן לתלות את האשם במי מן הנתבעים וכפי שהגדיר זאת כב' השופט חשין ז"ל ב עא 371/90 חמוד סובחי נ' רכבת ישראל, פ''ד מז(3) 345:
"אכן, סכוני חיים ובריאות אורבים לפתחנו כל העת, ובהולכנו אל מקום פלוני לא נדע אם נגיע אליו. לכל נזק יש שם ברפואה, אך לא לכל נזק יש שם של אחראי במשפט. לא כל נזק שניתן לצפותו (באורח תאורטי), המשפט מטיל בגינו אחריות נורמטיבית (ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש ואח' [3], בעמ' 126), ולעתים מזומנות נתקל בקיומו של .damnum sine injuria".
אשר על כן, התביעה נדחית.
...
ככל שנפלו סתירות כלשהן בין דברי ד"ר ברנשטיין לדברי האחות שרונה בנוגע לזהות המורה אותה פגשו והמיקום המדויק בו נתקלו בה מחוץ לבית הספר או בדרך, אני סבור כי אין המדובר בשינויים היורדים לשורשה של המחלוקת, ובנקל ניתן להסבירן בחלוף הזמן ובמגבלות הזיכרון האנושי.
איני מקבל אף את טענת התובעים כי היה על הנתבעת 1 לשלוח מישהו להביא בדחיפות דפיברילטור עת הגיעה לזירה ונוכחה במצב המנוחה, ואני מקבל את טענתה כי נאמר לה כי אמבולנס עומד להגיע, ומשכך מטבע הדברים סברה כי הציוד באמבולנס כולל את הנדרש (פרוטוקול הדיון מיום 21.3.19 עמ' 116 ש' 19-22).
גם פסיקת בתי המשפט תומכת במסקנה כי אין כל חובה על מד"א להפעיל אמבולנס כך שיוכל להגיע לכל אחד ואחד בתוך דקות (תא )חי ( 7849/97 עזבון המנוח חדיד כמאל ז"ל נ' מדינת ישראל.
האובדן עצום והצער אין סופי, אך לא ניתן לתלות את האשם במי מן הנתבעים וכפי שהגדיר זאת כב' השופט חשין ז"ל ב עא 371/90 חמוד סובחי נ' רכבת ישראל, פ''ד מז(3) 345:
"אכן, סיכוני חיים ובריאות אורבים לפתחנו כל העת, ובהולכנו אל מקום פלוני לא נדע אם נגיע אליו. לכל נזק יש שם ברפואה, אך לא לכל נזק יש שם של אחראי במשפט. לא כל נזק שניתן לצפותו (באורח תיאורטי), המשפט מטיל בגינו אחריות נורמאטיבית (ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש ואח' [3], בעמ' 126), ולעתים מזומנות ניתקל בקיומו של .damnum sine injuria".
אשר על כן, התביעה נדחית.