הנתבעים הדגישו, כי טענת התובעים, לפיה המומחה טעה שעה שלא הפחית משכרו הנורמאטיבי של נתבע מס' 1 30% בגין חלקיות המשרה, אינה נכונה, וכי הנתון המופיע בחוות-הדעת הוא לאחר הפחתה זו. הטענה לפיה בחרו התובעים, כך אליבא דנתבעים, שלא לחקור את המומחה בעיניין על-מנת לא להביכו אינה אמינה.
כאמור כבר לעיל, וכפי שפירטתי בפסקות 1-5, הוריתי על מינוי מומחה בהחלטתי מיום 10.03.2019, בשים-לב לכך שחוות-דעתם של המומחים מטעמם של הצדדים נערכו על- בסיס מידע חסר (פסקה 25 להחלטה), ונוכח העובדה, ש"עינינו הרואות כי חוות הדעת של שני הצדדים רצופות אי דיוקים מהותיים ואני מתקשה להסתמך עליהן בבואי לשום את שיעור הרווחים המגיע לתובעים ולהעריך את שיעור ריווחי החברה" (פסקה 27 להחלטה).
אפנה לדברים שנאמרו ב-ע"א 293/88 חברת יצחק ניימן להשכרה נ' מונטי רבי, 31.12.1988:
"משממנה בית המשפט מומחה על מנת שחוות דעתו תספק לבית המשפט נתונים מקצועיים לצורך הכרעה בדיון, סביר להניח שבית המשפט יאמץ ממצאיו של המומחה אלא אם כן נראית סיבה בולטת לעין שלא לעשות זאת. אכן עד מומחה כמוהו ככל עד - שקילת אמינותו מסורה לבית משפט ואין בעובדת היותו מומחה כדי להגביל שקול דעתו של בית המשפט. אך כאמור לא ייטה בית המשפט לסטות מחוות דעתו של המומחה בההעדר נימוקים כבדי משקל שיניעוהו לעשות כן."
וכן ב- ע"א 3056/99 רועי שטרן נ' המרכז הרפואי על-שם חיים שיבא, פ"ד נו(2) 936:
אין ממש אף בטענה כאילו בהחלטה לסמוך את ידיו על חוות-דעתו של פרופ' פייזר אצל בית-המשפט את סמכות ההכרעה בתביעה למומחה מטעמו.
...
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מאמץ את חוות-דעתו של המומחה, וקובע, כי חלקם של תובעים מס' 1-2 ברווחי נתבעת מס' 2 הוא 22%, קרי, 1,751 אלף ₪.
עוד ובנוסף, סבורני, כי בשים-לב לכך שדיבידנד מחולק לבעל-מניות בחברה המחלקת ונוכח האמור בפסק-דיני החלקי מיום 31.05.2016, אין התובעים זכאים לחלק מן הדיבידנדים ששולמו לנתבע מס' 1, ואינני מורה על תיקון חלוקה זו.
אני מחייב את הנתבעים יחד וכל אחד לחוד, בתשלום שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 25,000 ש"ח (כולל מע"מ), וכן בהחזר של 6% מן האגרות ששילמו התובעים בהליכים שבענייננו.
כמו-כן אני מורה לנתבעים יחד ולכל אחד מהם לחוד להשיב לתובעים את מלוא הסכומים ששולמו למומחה.