[ע"א 3541/98 די וורולי סיאני הנדסה נ' מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד נו(4) 145 (2002)]
וכן:
"אחד הכללים החשובים והבסיסיים החלים על רשויות המנהל, הוא החובה להפעיל את סמכויותיהן בתום לב (בג"צ 135/75 סאי-טקס קורפוריישן בע"מ נ' שר המסחר והתעשייה, פ"ד ל(1) 673). במשפט המינהלי, חוסר תום לב אף מהוה עילת היתערבות כשלעצמה. כפי שצוין בספרם של אליעד שרגא ורועי שחר, המשפט המינהלי, כרך 3, עילות ההתערבות, התשס"ח- 2008: "הפרת חובתה של הרשות לנהוג בחוסר תום-לב - היינו, חוסר תום-לב של הרשות המנהלית- היא פגם בהתנהלותה. ככזה, היא גם עשויה להביא את בית המשפט להתערב במעשיה..".
[עת"מ (ת"א) 1021/08 ישיר איי.די.איי נ' עריית פתח תקוה (פורסם בנבו) (2009)]
כאשר מתגלה טעות בחישוב שטח הנכס בשומה של שנה קודמת, הרי היא טעות של פקיד השומה ומכאן סמכותו הטבועה לתקנה בשומה של השנה השוטפת [ראו: ד"ר הנריק רוסטוביץ, פנחס גלעד, משה וקנין ונורית לב ארנונה עירונית, מהדורה חמישית, ספר ראשון, התשס"א-2001, עמ' 479].
בתיקון השומה החל ממועד ידיעתה של הרשות על הטעות יש כדי ליצור איזון ראוי בין חובתה של הרשות לשמור על הקופה הציבורית והסתמכותה על עיקרון סופיות השומה לבין חובות תום הלב המוגברות שמוטלות עליה.
...
אני מחייב את הנתבעת להשיב לתובעים כספי ארנונה שנגבו ביתר בגין 116 מ"ר בגין רבעון אוקטובר-דצמבר שנת 2006.
לצורך כך, אני מורה לנתבעת להגיש לאישורי תחשיב הכולל את החזר קרן החיוב כשהיא נושאת הפרשי ריבית כנקוב בחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980.
בנסיבות העניין ומאחר שרק חלק הקטן של התביעה התקבל, אני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.