זאת, היות ופסק הדין עומד "בנגוד לחוק ולתקנות", ועל פי הכללים שנקבעו בחוק היתקיימו יחסי עבודה בינו לבין המשיבים, ובית הדין האיזורי טעה בכל קביעותיו; בית הדין האיזורי השחיר את פניו והאשים אותו בהאשמות אשר מטילות בו דופי, וגם מטעם זה חובה לאפשר לו לערער על פסק הדין.
המנעות מהגשתו של תצהיר לתמיכה בבקשות מסוג זה, יש ותביא, כשהיא לעצמה, לדחיית הבקשה:
"במקרה הנידון, נוכח העובדה שהבקשה נסמכה על טענות עובדתיות, היה על המערערת לתמוך אותה בתצהיר שבו יפורטו הסיבות שמנעו מהבעלים והמנהל של המערערת ומבא כוחה לטפל בהגשת העירעור, או לכל הפחות בהגשת בקשה להארכת מועד. אמנם, לבקשה להארכת מועד צורף תצהיר של מנהל המערערת, אולם בתצהיר לא פורטו כלל עובדות מידיעתו האישית, אלא נאמר בו באופן סתמי כי "האמור בבקשה נכון לפי מיטב ידיעתי הבנתי ואמונתי", ללא איבחנה בין עובדות שעליהן עליו להצהיר כאמור מידיעתו האישית לבין טענות אחרות שהועלו בבקשה, כגון טענה לעניין סכויי העירעור.
...
כאמור לעיל, ביום 22.9.2019 ניתן פסק הדין בגדרו נדחתה התביעה במלואה, תוך שנקבע כי "ממכלול הראיות עולה כי קיימים סממנים המתאימים לניהול עסק עצמאי ואינם מתאימים להתנהלות של עובד שכיר". כפי העולה מפסק הדין, הסכם ההתקשרות נערך פורמאלית בין רעייתו של המערער לבין המשיבה 1, אולם ההתקשרות האמתית הייתה בין המערער לבין המשיבים.
בתגובה, המשיבים טענו כי יש לדחות את הבקשה היות ולא נתמכה בתצהיר; הגשת הערעור לכשעצמה תמוהה, שעה שהמערער עצמו הסכים לקביעות שבפסק הדין, ואף עשה בהן שימוש במסגרת הליך אחר בין הצדדים (תא"מ (שלום פ"ת) 41054-01-19 ביטוח בטוח א.ס סוכנות לביטוח פנסיוני (2016) בע"מ נ' גור), במסגרתו נתבעת רעייתו של המערער לשלם כספים למשיב 1; הנתונים שהוצגו בבקשה אודות מצבו הכלכלי והבריאותי של המערער אינם נכונים; התנהלותו של המערער מהווה ניסיון מצדו "להתל בבית הדין" ונמשכת מאז ההליך שנוהל בפני בית הדין האזורי; המערער ורעייתו הונו את הרשויות, כך שבעוד המערער מקבל קצבת נכות כמי שאינו עובד, הוא מנהל את עסקו על שם רעייתו, למרות שבפועל הוא זה שמנהל ועובד בעסק.
אין בידינו לקבל את טענת המערער בנוגע לחובת הגשת תצהיר בתמיכה לבקשה למתן ארכה להגשת ערעור, עת מוגשת בקשה זו לבית הדין הארצי.
בהנחיות נשיאת בית הדין הארצי לעבודה בעניין סדרי דין, אשר פורסמו ביום 29.8.2018, נקבע מפורשות כי בקשה להארכת מועד לנקיטת הליך בעקבות פסק דין או החלטה (כגון ערעור או בקשת רשות ערעור) תוגש בצירוף "תצהיר לתמיכה בעובדות האמורות בבקשה".
סוף דבר
לא מצאנו כי המערער הצביע על "טעמים מיוחדים" כלשהם, המצדיקים מתן ארכה להגשת הערעור, ומשכך בדין נדחתה בקשתו בהחלטת הרשמת ויש להותירה על כנה.
הערעור נדחה.