הועדה דוחה את הערר"
על החלטת הועדה הוגש ערעור לבית דין זה. בפסק הדין המחזיר מיום 25.1.22 (נספח 5 לערעור), אשר ניתן על יסוד הסכמת הצדדים, הושב עניינו של המערער לועדה, בהרכבה הקודם, "על מנת שתנמק את חוסר ההלימה בין נכותו הרפואית בשיעור 82% לבין דרגת האי כושר תוך היתייחסות לגילו של המערער".
ביום 13.3.22 היתכנסה הועדה מכח פסק הדין המחזיר, הקשיבה לתלונות המערער ולטיעוני באת כוחו ורשמה אותם כדלקמן:
"עו"ד: הפס"ד מתיחס לחוסר ההלימה בין האחוזים הגבוהים שנקבעו באיבחון (ועדה) ולדרגת אי הכושר שנקבעה. כמו כן יש להתייחס לגילו – היה בן 67 במועד הוועדה.
הועדה התייחסה כנדרש לגיל המערער ואין רלוואנטיות להפניית המערער ל"ויכוח" לעניין הועדה הרפואית מדרג ראשון, כאשר במסגרת החלטתה הועדה התייחסה לליקויים שנקבעו על ידי הועדה הרפואית לעררים הרלוואנטית לענייננו.
"
יובהר כי המשמעות של הקביעה הנ"ל, בנוגע "לנקודת המוצא", איננה כי ככל שקיים פער משמעותי בין שיעור הנכות הרפואית לבין זו התפקודית אזי שניתן ללמוד מכך על פגם משפטי שנפל בהחלטת הועדה או על חוסר סבירות קצוני העולה כדי פגם משפטי אלא – על החובה של הועדה להתייחס לפער מעין זה, לנמק אותו וליתן לו הסבר.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה, אשר מילאה אחר הוראת פסק הדין המחזיר והסבירה את הפער בין הנכות הרפואית לבין זו התפקודית, וקיבלה את הערר באופן חלקי, תוך התייחסות להשפעת הנכויות המצטברות ביחד ולחוד, לתיעוד הרפואי שהונח בפניה ולפרוטוקולים השונים ולא נפלה בהחלטתה טעות משפטית.
מן הכלל אל הפרט
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שבתיק וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להתקבל.
סוף דבר
על יסוד האמור, הערעור מתקבל.