בהחלטתי מיום 13.6.23 ניתנו הוראות מפורטות לבירור התובענה ובכלל זה צו להגשת תצהירי עדות בראשית והתיק נקבע לישיבת קדם משפט מסכם בנוכחות בעלי הדין ובאי-כוחם ליום 22.11.23.
הסמכות להורות על ביטול החלטה או פסק דין שניתנו במעמד צד אחד, קבועה בתקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות החדשות"), ולפיה בית המשפט מוסמך לעשות כן "בתנאים שייראו לו". בפסיקה נקבע זה מכבר, כי קיימות שתי עילות לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה או בהעדר התייצבות: האחת, ביטול מחובת הצדק בגין פגם היורד לשורש ההליך; והשנייה, ביטול לפי שיקול דעת בית המשפט (רע"א 1059/23 חברת אחים משהור בנין ופיתוח בע"מ נ' ארלנגר בע"מ בהקפאת הליכים (16.7.23)).
...
שנית, לעניין סיכויי ההגנה, ולאחר שעיינתי בנוסח פרסום לשון הרע המיוחס למבקשת, כמפורט גם בסעיף 26 לתגובת המשיב, ועיקרו הוא בביטויים המייחסים למשיב תדמית שלילית, לכאורה, בתחום האבהות, כאשר הרקע שלהם הוא הליך הגירושין שבין המשיב לבין גרושתו.
לא שוכנעתי, כי מדובר במקרה 'מובהק' בו סיכויי ההגנה קלושים 'במיוחד' ומשכך יש לתת למבקשת הזדמנות להוכיח קיומה של הגנה בדין לעצם דבר הפרסום ועוצמתו, או לחלופין להשמיע את טענותיה לעניין גובה הפיצוי שיש לפסוק נגדה, ככל שייפסק.
לצד האמור, טענת המשיב באשר לפגיעה הדיונית שנגרמה לו המתבטאת בעיכוב מסוים בבירור ההליך, ניתנת לריפוי ע"י קביעת מועדים קרובים לתחילת בירור התביעה, והכל כפי שיבואר בהוראות האופרטיביות שיינתנו על ידי בסוף החלטתי זו.
לעניין ההוצאות - לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, נתתי את דעתי לפגיעה הדיונית במשיב, ולאחר שנתתי את דעתי לכך שהמבקשת מתקיימת מקצבה של הביטוח הלאומי ומיוצגת כיום על ידי הסיוע המשפטי, אני מורה כי המבקשת (הנתבעת 3) תישא בהוצאות הבקשה בסך של 1,200 ₪, אשר ישולמו על ידה תוך 30 יום מהיום, ללא קשר לתוצאות ההליך.