בין הצדדים נחתם "הסכם גישור לפרידה וגירושין" ביום 22.3.18 אשר אושר וקיבל תוקף של פס"ד ביום 8.4.18 (להלן: "ההסכם").
אוסיף כי למערערת טענות נוספות בדבר אימוצו של בימ"ש קמא את פרשנות המשיב להוראות פסה"ד, ועל כך שלא היתחשב בהעדר תום ליבו של המשיב, ברם לא ראיתי לנכון להתייחס לשיקולים אלו במסגרת שקולי בימ"ש קמא, וזאת לנוכח ההלכה הפסוקה בדבר התערבותה המצומצמת של ערכאת העירעור בהחלטות ביניים שעניינן דחיית בקשה לסילוק על הסף.
נכון הוא שבימ"ש קמא לא היתייחס לכל טענה וטענה שהעלתה המערערת בבקשתה, ברם הלכה פסוקה היא שאין חובה מצד ביהמ"ש להדרש לכל טענה וטענה ולביהמ"ש נתון שק"ד מהן הטענות הרלוואנטיות (ראו: רע"א 6509/14 זפט נ' יעקב; רע"א 20/15 פרץ נ' ורטיס; ועוד).
...
[הערה: ההדגשות בציטוטים שיובאו בפסה"ד להלן, אינן במקור ונועדו לשם ההדגשה בלבד]
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתיק קמא, מצאתי לדון בבקשה ולתת רשות ערעור בהתאם לתקנה 149(2)(א)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אשר הוחלו גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020, ומכח סמכותי עפ"י תקנה 138(א)(5) החלטתי שדין הערעור להידחות, אף ללא צורך בתשובת המשיב, בפרט שהמבקשת חוזרת למעשה על כל נימוקיה בבקשה שהגישה לבימ"ש קמא לסילוק התביעה על הסף (למעט הטענה שסעיף 7 לחוק בית המשפט לענייני משפחה לא חל על תובענה זו- טענה אותה הרחיבה בבקשה זו), ומאידך עמדתו של המשיב גם היא מונחת בפני כפי שפירט אותה בתשובתו לבימ"ש קמא.
עם זאת ראיתי לנכון כן להתייחס לשתי הטענות לעיל, שכן הינן טענות מהותיות, וההלכה הפסוקה בדבר התערבותה המצומצמת של ערכאת הערעור, החריגה את אותם מקרים חריגים שבהם נפלה טעות מהותית בהחלטה – זו למעשה טענת המערערת, שנפלה טעות מהותית בהחלטה, ועל כן ניתנת בזאת רשות ערעור, תוך שאנמק מדוע דין הערעור להידחות שכן בימ"ש קמא לא טעה בנימוקיו.
הגם שניתוח זה של המערערת (ההיקש מתקנה 15 לתקנות) לא הופיע בבקשתה לבימ"ש קמא, מכל מקום דין טענתה העקרונית של המערערת להידחות לגופה – ואנמק:
סעיף 7 לחוק קובע במפורש כי כל הליכי ביצוע ב"תובענה בעניינו של קטין, למעט בענייני רכושו, יבוצעו על פי החלטות ביהמ"ש בענייני משפחה ובפיקוחו, זולת אם הורה ביהמ"ש על ביצועם באמצעות לשכת ההוצל"פ; כן רשאי ביהמ"ש להורות על ביצועם בדרך אחרת הנראית לו יעילה וצודקת יותר בנסיבות העניין".
ואחרי ככלות הכל, יושם אל לב למען הסר ספק, כי בימ"ש קמא איננו קובע שבסופו של דבר על שינוי הנסיבות הנטען בתובענה דנן להיבחן אחרת מאשר לו הייתה מוגשת תביעה רגילה לשינוי מזונות בעילת שינוי נסיבות מהותי (קרי בהתאם להלכה הקיימת לעניין בחינת שינוי הנסיבות).
אדגיש כי בסופו של דבר גם סעיף 7 לחוק עצמו קובע כי הדבר נתון לשק"ד ביהמ"ש ולכן גם אם התוצאה הייתה הפוכה ובימ"ש קמא היה מקבל את הבקשה לדחייה על הסף, לא הייתי מתערב בהחלטתו זו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל ניתנת בזאת רשות ערעור, תוך שאני מורה על דחיית הערעור בשים לב להבהרתי לעיל כי הואיל ובימ"ש קמא לא קבע כי קיימת נפקות משפטית למסלול בו הוגשה התביעה, הרי שעניין זה יידון במשפט גופו; כל אשר קבע בימ"ש בהחלטתו מושא התביעה הינו: "מאחר וההסכם...כולל הוראות מפורשות בדבר בחינת סוגיית המזונות בעת שינוי נסיבות... ההסכמות...מאפשרות דיון...במסגרת תביעה לאכיפת הסכם...יש עיגון משפטי להגשת התביעה כפי שהוגשה..." >> ודוק: "מאפשרות" ולא מחייבות, היינו משבחר התובע להגיש תביעתו באופן זה, צדק בימ"ש קמא משקבע כי יש לכך עיגון משפטי ולא ניתן לסלקו מעל פנינו ולחייבו להגיש תביעתו במסלול אחר.