תמצית טענות הצדדים:
הנתבעת מפנה לסעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 (להלן: "חוק בית הדין לעבודה") וטוענת, כי תביעות לתשלום תגמולי פנסיה ו/או תשלום או אי תשלום פנסיית נכות מכוח קרן הפנסיה, נתונות לסמכות הייחודית של בתי הדין לעבודה בהתאם להוראות סעיף זה.
לכן לטענת הנתבעת, יש להורות על מחיקת התביעה מחוסר סמכות עניינית.
עוד מוסיף וטוען התובע, כי אין לו עילת תביעה כנגד קרן הפנסיה, שכן על פי תקנון הקרן, הכסוי הבטוחי הנו רק לאחר ביצוע הפקדות לקרן.
בהתאם להחלטתי, מסרה הנתבעת כתב תשובתה לתגובת התובע, בו היא טוענת, כי הטענה להיעדר הפרשות פנסיוניות על ידה ותוצאות המחדל הנטענות, מקורה ביחסי עובד - מעביד, ומקור החובה הנו מכוח צוי הרחבה משנת 2008, 2011 ו- 2016, המגדירים את חובת המעביד להפרשה לקרן פנסיה וקופת גמל.
יחד עם זאת, על פי הסיפא של הסעיף - "וכן כל תובענה לקיצבה הנובעת מיחסי עבודה", הרי שבפנינו טענות התובע, שעניינן, בין היתר, קצבה שלא שולמה לו על-ידי קופת הגמל, כפועל יוצא מהפרשות פנסיוניות שלא הופרשו עבורו במועדן, ולכן, גם לפי סעיף קטן זה, אין בסמכותו של בית משפט זה לידון בטענות כגון אלה.
...
מכאן המסקנה, כי מקור החובה להפרשת כספי פנסיה עבור עובד היא במשפט העבודה וביחסי עובד – מעביד.
נוכח האמור לעיל, ומכיוון שכידוע הלכה היא מלפנינו, כי מחיקת התביעה על הסף תעשה במקרים חריגים בלבד, אני מורה לתובע לתקן את כתב תביעתו, במובן זה שהסעיפים ו/או הטענות שעניינם בעילות תביעה הנובעות ממשפט העבודה, ומצויות בסמכותו הייחודית של בית הדין האזורי לעבודה, יימחקו הימנו.
נוכח המסקנה אליה הגעתי, התובע יישא בהוצאות הנתבעת בסך של 3,000 ₪, אשר ישולמו לה בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו בהפרשי הצמדה וריבית כדין.