בסעיף ה' להחלטה נקבע:
"להביא לפתיחת שוק הובלת הדלק במיכליות, ולשם כך: להטיל על שר התחבורה לתקן את צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הובלת דלק), התשל"א-1970, באופן שכל תאגיד הרשום כדין שעיקר מטרותיו הובלה, אשר יעמוד בקריטריונים בטיחותיים שיקבע המפקח על התעבורה, יהיה רשאי לפעול בתחום הובלת דלק במיכליות כביש.
בעקבות זכייתה במכרזים להובלת דלק שהוציאו גופים שונים, הגישה המשיבה 5 למפקח בקשה למתן רישיון להובלת דלק בהיקף של 500,000 ליטר; הקף הבקשה הוגדל ל-700,000 ליטר בעקבות זכייה במכרז נוסף.
ראשיתה של הלכה זו בבג"צ 384/66 פוקסמן נ' המפקח על התעבורה בעמ' 225, מפי כבוד השופט הלוי:
"החובה המוטלת על-ידי המחוקק על רשות מינהלית להתייעץ עם גוף מסויים לפני הפעלת סמכותה מהווה סייג חשוב לסמכותה החוקית, ובית-המשפט אף יבטל תחיקת-משנה משום חריגה מסמכות, אם מחוקק המשנה לא קיים את חובת ההתייעצות הקודמת המוטלת עליו על-פי חוק חרות...
אכן, אין זה רצוי, בדרך כלל, כי הסמכות הניתנת למפקח לפי צו הפיקוח תהיה רחבה מדיי, או גמישה מדיי, כך שלא יהיו, למעשה, גבולות ברורים לשיקול-דעתו, אולם ניתן לומר שהחלטת הממשלה הרחיבה את מיתחם שיקול הדעת שניתן לו ואיפשרה לו לשקול שיקולים נוספים, שספק אם רשאי היה לשקול לפני כן. בתוך מתחם מורחב זה של שיקולים רשאי היה המפקח לשנות את קוי מדיניותו, וזאת ללא צורך בהתייצות עם הועדה, שלא הוסמכה, כאמור, לקבוע מדיניות.
...
מסקנה זו נתמכת גם בכך שלפי סעיף 3 לצו הפיקוח רשאי המפקח להתנות תנאים ברישיון, להוסיף תנאים, לשנותם, להגביל את תוקפת תוקפו של הרישיון, להתלותו או לבטלו.
מהמסקנה שלפיה שיקול-דעתו של המפקח רחב מזה של הוועדה עולה גם התשובה לטענת העותרות כי המפקח לא היה מוסמך להנהיג מדיניות חדשה בטרם שונה צו הפיקוח.
לפיכך החלטנו לדחות את עתירתן, תוך חיובן בהוצאות כפי שנאמר בהחלטתנו.