לתכנית השנייה צורפה טבלת הקצאה ואיזון (להלן: "טבלת האיזון"), אשר נערכה על ידי שמאי וכוללת חישוב של השטחים שעתידים לשוב לבעלי המקרקעין השונים בייעוד חקלאי וכן את השטחים שיש להשיב לג'ת.
בשנת 2019 הוגשה לבית משפט זה עתירה (עת"מ 21684-07-19 אניס נ' המועצה המקומית ג'ת ואח', אשר התברר בפני כב' השופט רניאל, להלן: "העתירה הקודמת"), העוסקת בתכנית השנייה.
בנוסף, העותר מתייחס לעניין השהוי שבהגשת העתירה ומנמק כי העיתוי המאוחר נובע ממצבו הרפואי אשר מנע ממנו לפעול בנושא במועד מוקדם יותר (והוא אף צירף מסמכים לגבי מצבו הרפואי, אודותם לא אפרט מחמת צינעת הפרט).
תמצית טענות המשיבים –
המשיבים סבורים כי יש לדחות את העתירה על הסף, ובטיעוניהם נשענים על מספר נימוקים: העתירה הוגשה בשיהוי ניכר כנגד תכנית שאושרה לפני כ-6 שנים ובג"ץ כבר דחה את העתירה המוזכרת לעיל בין היתר על יסוד נימוק השהוי; לעותר אין זכות עמידה ואינו בא בגדר 'עותר צבורי' המתאים לניהול ההליך; אין המדובר בעתירה מתוקנת, אלא בחזרה על העתירה המקורית ולא חלה כל תמורה עניינית; העתירה אינה ברורה ונעדרת פרטים הנדרשים להבנת טענות העותר; העתירה חסרה תשתית משפטית ברורה שתאפשר מענה עינייני; העותר לא צירף לעתירה צדדים שלישיים להם עניין בהליך, כגון בעלי הקרקעות הפרטיים המופיעים בטבלאות האיזון; השתק פלוגתא, מעשה עשוי ואי־מיצוי הליכים.
בנוסף, חלק מהמשיבים ציינו כי ביום 06.06.2022 היתקיימה ישיבה אצל מתכנן מחוז חיפה, בהישתתפות מהנדס מרשות התיכנון בג'ת, במסגרתה בחנו את האפשרויות לתיקון הטעויות שקיימות בטבלת האיזון, משמע - שמוסכם כי אכן קיימות טעויות שיש חובה לתקן, ונכון להיום הצדדים מקדמים פיתרון תיכנוני לתיקון הנידרש, התואם את הדין, לאישור הועדה המחוזית.
...
עם זאת, בעניין דכאן, שוכנעתי כי מתקיימות מספר משוכות משמעותיות שהעותר לא צלח, העתירה אינה מגלה עילה להתערבות בית המשפט ויש לסלק אותה על הסף - מחמת הסיבות המצטברות להלן.
העותר ניסח בעצמו את כתבי בית הדין שהגיש, וזו כמובן זכותו, אלא שגם קריאה שנייה ושלישית של המסמכים מניבה את המסקנה כי השתלשלות עניינים מתוארת באופן לא ברור, לוקה בחסר וללא מיקוד בעובדות שיכולות לבסס את הטיעון המשפטי, וכן להסביר מדוע יש מקום להורות על ביטול ההחלטה לאשר את התכנית השנייה.
סיכום –
לאור כל האמור במקובץ – העתירה נדחית על הסף.