בדיון המקדמי שהתקיים בפניי ביום 02.05.22, הגיעו הצדדים להסכמה, שקבלה תוקף של החלטה, לפיה: "לסילוק סופי מלא ומוחלט של טענות הצדדים זה כנגד האחר בכל הקשור ובכל הנובע ממערכת יחסי העבודה ומאופן סיומה, ומבלי שצד יודה בטענותיו של הצד שכנגד", תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים, שאין עליהם מחלוקת:
אי מתן הודעה לעובד – 2,000 ₪.
באשר לקביעת פיצוי בגין אי עריכת שימוע, בע"ע 10940-10-15 מנורה מבטחים בע"מ נ' יונתן רון (06.09.18), פסק בית הדין הארצי, בין היתר, כי אמות המידה לקביעת שיעור הפצוי הבלתי ממוני כסכום גלובאלי, נובעות מעוצמת הפגם והחומרה במחדלי המעסיק, האם חובת השימוע הופרה באופן מלא או חלקי; אופיו של ההליך שקוים – ככל שקוים – והאם נשמר בגדר השיח והשיג כבודו של העובד כאדם או שאך הוטחו האשמות ; האם הפיטורים היו מסיבה עניינית או שאינה עניינית; משך תקופת העסקת העובד; גילו של העובד המפוטר, והאם נפל דופי גם בהתנהגותו.
מכאן, בבואי לשום את הפצוי הראוי בנסיבות אלה, ובהעדר ראיה לסתור, אני מניח, כי במקרה של צימצום כה רוחבי בפעילות הנתבעת, עד כדי פיטורי כל העובדים, הסכויים כי התוצאה היתה משתנה אילו אכן קוים הליך שימוע פרטני לתובע, אינם גבוהים.
...
בהזכירו את אשר נפסק בע"ע (ארצי) 554-09 צבר ברזל הספקה ושיווק מתכת בע"מ - משה שמיר (13.1.11), פסק בית הדין הארצי באותו פרשה, כי לא כל פגם שנפל בהליכי השימוע מצדיק פסיקת פיצוי, וכאשר המדובר בפגם קל שלא השפיע על יעילות הליך השימוע או הוגנותו – אין הכרח לפסוק פיצוי:
"על מנת לקיים את חובת השימוע, אין משמעות הדבר כי חייבים להתקיים 'כללי טקס' צורניים מסויימים. השאלה האם מולאה חובת השימוע נגזרת בכל מקרה מנסיבותיו הוא. לא דומה מקרה בו התשתית העובדתית או האחרת לפיטורים רחבת היקף למקרה פשוט. זאת ועוד, לא כל 'פגם' בשימוע בהכרח יש בו כדי להצדיק מתן פיצוי – כל מקרה צריך להבחן בנסיבותיו".
אשר להכרעתי
פיצוי בגין אי עריכת שימוע
לאחר ששקלתי את נסיבות פיטוריו של התובע, באתי לכלל מסקנה, כי בנסיבות בהן פוטר, הוא זכאי לפיצוי בגין אי עריכת שימוע על הצד הנמוך, ולהלן נימוקיי.
דמי מחלה
בנוגע לדמי מחלה, מקובלת עלי טענת הנתבעת, כי משעה שהתובע הציג אישור רפואי בדבר היותו באי כושר ל-5 ימים, לא חלה עליה חובה לשלם לו עבור ימי מחלה שבגינם לא הציג אישר מחלה, כנדרש, ולפיכך, אני דוחה את התביעה ברכיב זה.
הוצאות משפט
מקובלת עלי עמדתה העקרונית של הנתבעת, לפיה יש לשקול, במקרים מתאימים, חיובו של תובע בהוצאות נתבעת, אם נפסק לטובתו סכום שנמוך באופן קיצוני מהסכום שנתבע על יוד, וזאת על מנת ליצור תמריץ שלילי להגשת תביעות מנופחות.
יחד עם זאת, במקרה זה, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ובשים לב לכך שהתובע ובא כוחו השכילו להגיע בישיבת קדם המשפט להסכמות שיתרו את ניהולו של ההליך, דבר שהוביל לחיסכון ניכר בזמנה ובממונה של הנתבעת, כמו גם בזמנו היקר של בית הדין, החלטתי שכל צד יישא בהוצאותיו.
אחרית דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין אי עריכת שימוע בסך 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, יישא הסכום הפסוק הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.