ידוע והובהר למדריך כי אילו היה מועסק ע"י המועצה כעובד (ובנוסף להליכי קליטת עובד המתחייבים ע"פ דין בהיות המועצה רשות מקומית), לכל היותר היה משולם שכרו של המדריך כעובד, בהתאם לדירוג חינוך משלים – נוער וקהילה, אשר נכון למועד חתימת הסכם זה עומד על סך של 26.17 ₪ ברוטו לשעה (להלן – השכר הראוי) ומכל מקום, כל זכויותיו יקבעו בהתאם לזכויות הנקובות בחוקת העבודה לעובדי הרשויות המקומיות ובכלל זאת אופן חישוביו.
מרכיבים נוספים במבחן המעורב הם: מבחן הקשר האישי; כפיפות; אספקת כלי עבודה; תלות כלכלית; אופן הצגת ההיתקשרות בפני גורמים חצוניים, לרבות מס הכנסה והמוסד לביטוח לאומי; בלעדיות הקשר; התמשכות הקשר, סדירות הקשר ורציפותו (פרשת חברת החדשות, סע' 4 לחוות דעתה של כב' השופטת גליקסמן).
(4) קשר אישי
ודוק, בהסכם היתקשרות 2005 לא ניתנה לתובעות האופציה להעביר את השעור באמצעות אחר; ובסעיף 4.5 להסכם היתקשרות 2013 נקבע כי "... ככל שהמדריך לא ידאג למדריך חלופי עקב העדרותו בנסיבות כאמור לעיל, מתחייב המדריך לבצע שיעור/הדרכה חלופית במועד שיתואם עם המועצה, במקום ההדרכה/שיעור שהוחסר וככל שלא יעשה כן, המועצה תקזז תשלום יחסי מתמורת המדריך, ביחס לשעור/הדרכה שהחסיר המדריך."
הלכה פסוקה היא כי "הזכות להעביר את ביצוע העבודה לאחר ... או החובה להעמיד מחליף שוללות יחסי עובד מעביד" (דב"ע לב/3-1 גלוב נ' אליהו לוי, פד"ע ג 246), כך שעצם העובדה שהתובעות יכלו, למצער משנת 2013, להעביר את עבודתן למורה אחר מטעמן, מהוה סממן לאי קיומם של יחסי עובד-מעסיק.
...
לא שוכנענו מדבריו של עוזיאלי, שכן לא הוצג לנו מקור נורמטיבי המזכה את התובעות בעניין זה.
חמישית, עיון בחקירתם הנגדית של נחמני ומיכל מלמד, כי עיקר חקירתם הנגדית התמקדה בשולי המחלוקת שנתגלעה בין הצדדים, בעיקר בכל הנוגע לוותק שצברו התובעות עובר להתקשרות עם המועצה וכן סוגיית התואר האקדמי.
מכל מקום, כפות המאזניים בעניין הוותק נותרו מעוינות, ובשים לב לכללם של דברים, לא מצאנו להכריע בעניין זה.
הנה כי כן, בחינת מכלול הדברים מגלה, כי אפילו התובעות היו מוכרות כעובדות מועצה על פי ההסכמים הקיבוציים החלים על עובדיה, המועצה לא הייתה חבה לתובעות דבר.
סוף דבר
התביעה נדחית.