מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת הפסקת עבודות בעקבות קבלת התראה מהעירייה

בהליך ביטול/עיכוב צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

המבקש טוען כי בתאריך 26.7.19 קיבל התראה ובהמשך בתאריך 4.8.19 קיבל צו הפסקת עבודה מהועדה המקומית "לב הגליל" והודעה עליו נימסרה לראש עריית עראבה (להלן: "הועדה המקומית") (נספחים ג', ו – ד' לבקשה).
טוען ב"כ המבקש לפגם בהליך חובת ההיוועצות וטוען כי על אף שלכאורה קוימה חובת ההיוועצות עם היועץ המשפטי לועדה המקומית לתיכנון ובניה ובמקרה הנוכחי לא הובאו הנתונים הרלוואנטיים במלואם בפני היועץ המשפטי.
...
לעניין זה אפנה לעפ"א 54143-04-19 אבו אל היג'א נ' מדינת ישראל ולדברים שנקבעו בפסק דין זה: בהתאם לאמור, פרשנות תכליתית של הוראות סעיף 221 לחוק מובילה למסקנה כי עבודה מסתיימת, לצורך הוראות הסעיף, אם הושלמה במלואה ולא התווספה לה כל עבודות בנייה בששת החודשים שקדמו להוצאת הצו.
יתירה מכך, בענייננו מדובר במבנים המצויים מחוץ לקו הכחול בשטחים פתוחים בקרקע מוגנת ועל כן ישנו אינטרס ציבורי מובהק שלא להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע הצו.
סיכום סיכומו של דבר שאני דוחה את הבקשה.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד עולה מהדו"ח כי גם ביום 13.4.21 התקבלה פניה בגין חריגה משעות העבודה המותרות באתר הבנייה והנהלתו קיבלה דו"ח כספי והתראה ממחלקת פקוח על הבנייה שלא לבצע עבודות מעבר לשעות שהוגדרו במסגרת תנאי ההיתר ללא קבלת אישור מיוחד לכך.
עוד טענה המשיבה, כי המבקשת ביצעה עבודות בנגוד לתנאים עליהם חתום מקבל ההיתר והפרה את התנאי הקבוע בסעיף י1 לתנאי ההיתר ועל כן היא בגדר מי שביצעה "עבודה אסורה". בהקשר זה הפניתה המשיבה לסעיף 145(א) לחוק וטענה כי מעבר לכך שכל עבודה חייבת בהיתר, על העבודה להעשות בהתאם לתנאי ההיתר וכי המבקשת מוחזקת כמי שביצעה עבודות שלא כדין וזאת משום שעבודה המבוצעת שלא לפי ההיתר ותנאיו היא בגדר עבודה אסורה שאסור לבצעה.
וכך הדברים גם בעפ"א 5525-01-18 פטרה ס.ד.ר בע"מ נ' ועדה מקומית לתיכנון ובניה אשדוד (2018) פסקה 56 - "עוד יאמר, כי החוק עצמו קובע מה יכלול צו הריסה מינהלי (סעיף 221(ג) לחוק) ואין דרישה כי לצוו ההריסה יצורפו נספחים מעבר לנוסח הצוו. אמנם, מצויין כי יש לכלול "אישור בדבר קיום חובת ההיוועצות", אך מהקשרם של דברים נראה כי אין מדובר בצרוף טופס ההיוועצות עצמו ודי בציון כי קוימה חובת ההיוועצות, כפי שמופיע בטופס צו ההריסה.
די בכך שלצו צורף הטופס שכותרתו "היתייעצות נותן הצוו עם התובע" החתום על ידי סגן מהנדס העיר, כמו גם המסמך המלמד על כך ש"על פי החלטת תובע הועדה ניתן להפיק צו מנהלי" אשר נשלח על ידי עו"ד הניה שכטמן, סגנית בכירה ליועמ"ש של עריית תל אביב יפו, כדי לבסס תשתית עובדתית מספקת שמאפשרת מתן ייעוץ כמתחייב מהוראת החוק ולכן דין הטענה להדחות.
סמכות המשיבה להוציא צו מנהלי להפסקת עבודה בשל עבודה שלא בשעות הקבועות בתנאי ההיתר טענה מרכזית שנשמעה מפי המבקשת היא, כי מטרתו של סעיף 216 לחוק היתה לעצור עבודה אסורה כמשמעותה בסעיף 203 לחוק דהיינו בנייה או עבודה הטעונה היתר שנעשתה בלא היתר או בנגוד לתנאי היתר וכי הצוו המינהלי המוצא מכוח סעיף 216 אמור לחול על בנייה שהוקמה על המקרקעין או על בנייה הנעשית על המקרקעין וכי הסעיף אינו מקנה למשיבה סמכות לאכוף הפרה של מיטרד רעש באמצעות החוק.
...
שהרי ברור כי הפסקת עבודות משמעה פגיעה במבקש, לרבות בזכות הקניין העומדת לו. אני קובעת כי המשיבה עמדה בתנאים הנדרשים להוצאת הצו ואילו המבקשת הפרה בשתי הזדמנויות את תנאי ההיתר ומוחזקת כמי שביצעה עבודות שלא כדין.
סופו של דבר, בחינת הצו נכון למועד הוצאתו – מחייבת את המסקנה כי הוצאתו בדין יסודה, ואישורו משרת את האינטרס הציבורי ומבטיח את תכליתו – ביצוע עבודות רק בשעות המותרות בהיתר.
לאור האמור, הבקשה לביטול הצו נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בפתח התביעה, שכאמור הוגשה בדרך של המרצת פתיחה, ביקש רז את הסעדים הבאים: להורות לבן דוד להפסיק ביצוע עבודות בנכס, לחייב אותם למסור לו את החזקה בנכס, לחייב אותם לקיים את דרישות רמ"י לצורך קבלת הסכמתה להעברת הזכויות אליו.
כנגד רמ"י טען רז בתביעתו, כי במסגרת בדיקות שעשה במשרדי רמ"י בנוגע לנכס, עובר לחתימה על ההסכם, לא התריעה זו בפניו, כפי שהיה עליה לעשות, כי קיימת מניעה להעברת הזכויות של בן דוד בנכס.
לטענתם, עובר לחתימה על ההסכם הם איפשרו לרז לקבל כל מידע באשר למצב הנכס, הן בהיבט התיכנוני של הנכס בערייה, והן בהיבט של הזכויות הרשומות ברמ"י. לטענתם, המשיב 1 אף התלווה לפגישות של רז או מי מטעמו הן בערייה והן במשרדי רמ"י. לטענת בן דוד לפגישה ברמ"י הגיעה מתמחה ממשרד בא כוחו של רז, ובן דוד, כבעל הזכויות בנכס, ביקש מנציגת רמ"י למסור למתמחה את כל המידע הקיים ברמ"י באשר לנכס.
(הדגש שלי ה.א) נקבע, כי חובת הגילוי נגזרת מחובת "תום הלב וניקיון הכפיים שבהן חייב לעמוד כל התובע
...
."בימ"ש שלום לא ידון בתביעות בדבר חכירה לדורות ובתביעות אחרות הנוגעות למקרקעין". סיכום התוצאה מכל האמור היא, שאני דוחה את עתירתו של רז, כפי שפורטה בסעיף 10(ו)(1) לסיכומיו, להצהרה שלפיה הוא זכאי למסירת החזקה.
אשר להצהרה המבוקשת להפסקת העבודות בנכס, לצד הצווים המבוקשים בסעיף 10 ו' (1) (2), (4) לסיכומים – אני דוחה את הבקשה בעניין זה. זאת, הן משום שמדובר בסעדים שאינם מתאימים להליך של המרצת פתיחה, והן משום שסעדים אלה סותרים זה את זה. רז מבקש גם לאסור ביצוע עבודות, וגם לחייב את בן דוד לבצע כל פעולה שתידרש על ידי רמ"י על מנת להסיר את החריגות.
התוצאה מכל האמור, היא שהתביעה כפי שהוגשה כנגד בן דוד נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רע"א 60563-03-22 אבו חג'ג' איזברגה נ' החברה לפיתוח חוף התכלת (תל-אביב - הרצליה) בע"מ ואח' לפני כב' השופטת אביגיל כהן, סגנית נשיא המבקש - המערער עבד אל כרים אבו חג'ג' איזברגה ע"י ב"כ עו"ד אבי פרימס ועו"ד משה אמיר המשיבים 1. החברה לפיתוח חוף התכלת (תל-אביב - הרצליה) בע"מ 2. פיתוח משותף (חוף תכלת - ווילף) בע"מ 3. רמגור השקעות בע"מ 4. אליהו בלום ע"י ב"כ עו"ד אסף הורניק פסק דין
עושה שימוש במקרקעין תוך גרימת מיטרדי רעש, ליכלוך וזיהום משמעותיים באופן שגרם למשיבים לקבל התראות מעריית הרצליה בגין אותם מטרדים.
בכל מקרה לפי הפסיקה, לא יכול להיות בענייננו מקרה של רשות בלתי הדירה.
לפיכך, משלא הוגש כתב הגנה במועד, ניתן פסק הדין כדין ואין עילה לביטולו מחובת הצדק.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור ולדחות הערעור לגופו מהנימוקים כדלקמן: א) כיוון שההחלטה ניתנה לאחר פסק דין ואין בנמצא מועד עתידי להגשת ערעור בזכות על ההחלטה, מצאתי לנכון ליתן רשות ערעור.
ב) דין הערעור להידחות, כאמור.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעת היא עיריה אשר לפי הנטען הזמינה את שירותי התובעת, אך מיתחמקת מתשלום חובה בגובה סכום התביעה.
התובעת אף קיבלה צו הפסקת עבודה מהמפקח בשל קיום הליך משפטי (עמ' 78 לתצהיר התובעת).
הנתבעת מפנה למכתבי ההתראה שנשלחו לתובעת: נספחי ה' לתצהיר הנתבעת – מכתבי התראה של המפקח מחודש אוגוסט 2011.
אני מקבלת את טענות התובעת לגבי גריעת ימי חג מחישוב 80 הימים ממועד מסירת השטח לתובעת, שכן על פי ההסכם "לא תיעשה עבודה בימי שבת ומועדי ישראל, ללא הסכמת מהנדס העיריה בכתב" (ס' 45.
...
לגבי חג הרמדאן ועיד אל פיטר, אני מאשרת גריעת יומיים נוספים.
לפיכך אני קובעת כי מועד המסירה של גן הגשר היה 30.9.11 ושל גן הים – 26.10.11.
מאחר שסכום הקיזוז גדול יותר מסכום התביעה (שהוא ההפרש בין התמורה המוסכמת לבין התשלום בפועל), הרי שהתביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו