זאת הן ביחס למציעים האחרים אשר הציעו הצעותיהם במיכרז, הן מאחר שהדבר נוגד את התחשיב בזמן אמת כפי שמופיע בנספח התמחירי – חישוב המתעלם כעת לחלוטין מרשימת רכיבים (דמי חגים, נסיעות, מחלה, ביטוח לאומי, מתנה לחג, מענק מצוינות, אבל) והן מאחר שתחשיב זה מיתעלם מהוראות הדין שכן "בתחשיב לא באו לידי ביטוי הזכות לדמי מחלה, הזכות לשכר בעד ימי חג, הזכות לגמול בעד עבודה בשעות נוספות וחלק מעביד בתשלום דמי ביטוח לאומי" (ע"ע (ארצי) 3575-10-11 ענת עמיר- חברות החדשות הישראלית (מיום 21.1.2015, סע' 65 לחוות דעתה של כב' השופטת לאה גליקסמן).
רכיבי התביעה
ודוק, סעיף 25(א) לחוק הגברת אכיפה קובע כי בכפוף לתנאים מצטברים שנקבעו בסעיף זה, תחול גם על מזמין השרות חובת המעסיק שהוא קבלן, כלפי עובדו, לפי הוראת חיקוק המנויה בתוספת השלישית ולפי הוראות צוי הרחבה המנויות בסעיף קטן (ב), כדלקמן: (1) הוראות צוי הרחבה לעניין תשלום דמי הבראה, החזר הוצאות נסיעה, פנסיה, דמי חגים ותוספת יוקר; (2) הוראות צוי הרחבה ענפיים שעניינן רכיבי שכר שנקבעו לפי סעיף 28(ב); (3) הוראות צוי הרחבה בכל עניין אחר שקבע השר, בהתייעצות עם שר האוצר והארגונים.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה ברכיב זה להתקבל בעיקרו.
לפיכך, התובע זכאי מהקבלן לפיצוי בסך של 7,500 ₪ בעד תלושי שכר שאינם תקינים, כאשר קלינור תשא עמו ביחד ולחוד, בסך 3,500 ₪ מתוך סכום זה. התביעה כנגד העיריה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.