לגבי החתימה על ההתראה לפני צו הפסקה מנהלי, אמנם נקבע כי היא 'אומרת דרשני', אולם היא התרחשה כשש שנים לפני העברת המניות ולא יתכן שיש קשר כלשהוא בינה לבין העברתן; לגבי קידום התב"ע אמנם נקבע כי הפעילות היטיבה עם היזמים וכי מדובר בהחלטה המנוגדת לטובת העיר, אך באשר להקמת הארכיב ולהיטל ההשבחה קבע בית המשפט כי מדובר בפעולות שלא נפל בהן פגם.
משנקבע שיש להטיל אחריות פלילית רק על פעולה בנגוד עניינים הפוגעת פגיעה מהותית בערכים המוגנים על-ידי האיסור, ממילא די בעצם המודעות לקיום יסודותיה העובדתיים: "מתוך שמצמצמים אנו את העבירה של הפרת חובת אמונים אך לפגיעה מהותית בטוהר המידות ובתקינות פעילותו של המינהל הצבורי, הנחת היסוד היא שעובד הציבור היה מודע לעובדה שעובר הוא על לאו שבחוק" (שם, בעמוד 445).
עבירת השוחד נועדה להבטיח את פעולתו התקינה של המינהל הצבורי, להגן על מעמדו של המינהל הצבורי בעיני הציבור ועל האמון שהציבור רוחש לו. כבר נקבע כי עניינן של עבירות השוחד הוא "בהפרה עמוקה של היסודות הבסיסיים עליהם נשען המינהל הצבורי בפעולתו. יסודות אלה מושתתים על קיום חובה לפעול בכל מצב מתוך ראיית האנטרס הצבורי וטובת האזרחים, ולהמנע משימוש פסול בהענקת טובות הנאה כאמצעי לרכישת כוח שילטוני. עבירות השחיתות [...] מקעקעות את אמון האזרח במנהיגיו, ואת ביטחונו בטוהר שיקוליהם. עבירות השוחד והשחיתות פוגעות פגיעה רחבת הקף ביחסי השילטון והאזרח, ובמבנה החברתי כולו" (ע"פ 1224/07 בלדב נ' מדינת ישראל, פסקה 87 (10.2.2010); ראו עוד ע"פ 5669/14 לופוליאנסקי נ' מדינת ישראל, פסקה 184 (29.12.2015) (להלן: עניין לופוליאנסקי); ע"פ 5083/08 בניזרי נ' מדינת ישראל, פסקה 60 (24.6.2009)).
לגזיאל נשען בעיניין זה גם על מה שנקבע בעיניין לופוליאנסקי (ע"פ 5669/14 לופוליאנסקי נ' מדינת ישראל, (29.12.2015)) כי במצב שבו עונש מאסר בפועל עלול לסכן את חייו של מי שהורשע בדין או לקצר באופן ממשי את תוחלת חייו, כי אז רשאי בית המשפט להמנע מהשתת מאסר בפועל גם אם הדבר חורג ממיתחם הענישה ההולם.
יחד עם זאת, החומרה הגלומה במתן השוחד גם היא רבה עד מאד; ראשית, נותן השוחד הוא שותף – ולעתים הכוח המניע – להשחתת השרות הצבורי.
...
מקרה זה מדגים את הקושי שבניהול כמה הליכים מקבילים שעניינם באותה פרשה: אנו מצויים בהליך פלילי, ומשעה שאין המדינה מבקשת לראות בהסדר משום ראיה – וטוב שכך – לא התבהר באיזו מסגרת מבוקש להגישו ואיזה משקל יש ליתן לו. סופו של דבר – לא ראינו לקבל את בקשת המדינה.
דוד לוי
השופט נ' סולברג:
בגין הרשעתו בעבירת מתן שוחד במסגרת האישום הרביעי, הושת על לוי עונש של 22 חודשי מאסר בפועל; שנת מאסר על-תנאי; וקנס בסך של 200,000 ש"ח.
בית המשפט המחוזי ציין כי מחד גיסא נתן לוי שוחד בסכום ניכר, ואולם מאידך גיסא לא קיבל בסופו של דבר כל טובת הנאה, שכן פרויקט הילקרסט לא אושר.
מנגד, טוענת המשיבה כי יש לדחות את הערעור על גזר הדין.
בית המשפט המחוזי נימק את ההקלה שהקל על גייר בכך שלא הוכחה כוונת שוחד בעת מתן ההלוואה לבר, אלא זו התגבשה רק בחלוף הזמן, וכן בכך שגייר לא הפיק בסופו של דבר טובת הנאה מן השוחד.