מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת החלת מכרזים על גוף דו מהותי

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נטען עוד כי החלת חובת מיכרז על גוף דו מהותי, להבדיל מרשות הכפופה לחוק חובת המכרזים, תיעשה בהתאם לאופייה של ההיתקשרות הנדרשת.
...
גם הגשת תצהירו המשלים של מר אפוטה הותרה "מבלי שיהיה בכך משום היתר להרחבת חזית המחלוקת" (ראה החלטתי מיום 11.1.15).
התובענה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבות את הוצאות ההליך בסך 40,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לתחולת דיני המכרזים על המיכרז, טוענת י.ע.ז, כי גם אם חוק חובת המכרזים לא חל על אתרים, עדיין, בהיותה גוף דו מהותי עליו חלים כללי המשפט הצבורי, כפופה אתרים לעיקרון השויון בין המציעים, כפי שאף נקבע בפסיקה.
...
באותו המקרה קבע בית המשפט העליון באופן מפורש כי "עסקינן במקרה גבולי שבשל הצטברות רכיביו החלטנו שלא להיעתר לערעור. לטעות שנפלה בערבות בציון החודש לא היתה כל נפקות מעשית, בשל היות מדדי שני החודשים שוים...המדובר בפסק דין שתוצאתו איננה "הפלת" מתמודד אלא כלילה במאגר, בלא שנקל ראש בכך.
לאור כלל האמור, אני קובעת כי החלטת ועדת המכרזים לקבוע כי הצעת פסגות פסולה בגין הפגם בערבות שנפל בה היא החלטה נכונה וסבירה ואין להתערב בה. נוכח מסקנתי זו, אין צורך לדון בטענות הסף שהעלו אתרים וי.ע.ז כנגד פסגות.
התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המלומד פרופ' עומר דקל סבור, בשאלת תחולת דיני המכרזים על גופים דו-מהותיים, כי ראוי היה להחיל חובת מיכרז חקוקה גם על גופים דו-מהותיים, הממלאים תפקידים צבוריים, שגם אם אינם נהנים ישירות מקופת המדינה, עדיין הם מאופיינים בכך שפעילותם ממומנת בעיקרה מכספי ציבור, ובכך שחלות עליהם חובות אמון רחבות כלפי ציבור רחב ובלתי מסוים.
...
אשר על כן, אני דוחה את טענות התובעת גם ביחס לשנים 2020- 2021.
סיכום: מן המקובץ לעיל,  נדחית התביעה והבקשה לסעד זמני שבצידה.
התובעת תשלם למפעל הפיס הוצאות בשיעור 10,000 ₪ כאשר סכום זה יהיה צמוד למדד הידוע היום וישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

עם זאת הוא מציין, שיש לזכור כי "היבטים שונים הנובעים מקניינו העצמי עשויים לעדן חובה זו לעומת זו החלה על רשות ציבורית". דקל מוסיף, כי גם אם מדובר בגוף דו-מהותי שאינו נהנה ישירות מקופת המדינה, הוא עדיין מאופיין בכך שפעילותו ממומנת בעיקרה מכספי הציבור, ובכך שחלות עליו חובות אמון רחבות כלפי ציבור רחב ובלתי מסוים, ומציין כדוגמה את הסוכנות היהודית; על כן ראוי לדידו היה להחיל על גוף כגון דא חובת מיכרז חקוקה (עמ' 209-208).
...
נקבע בסיכומו של דבר כי הסוכנות היהודית אינה "גוף הממלא תפקיד ציבורי על פי דין", ושאלת התחולה של המשפט הציבורי על הסוכנות היהודית הותרה בצריך עיון.
סוף דבר, לטעמי נכון איפוא כי הסוכנות תחיל עליה את עקרונות חובת המכרזים.
המערערת תשלם הוצאת הסוכנות בהליך זה בסך כולל של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו