שלא לדבר על חובתו להוכיח את עילות תביעתו.
)
אולם "הסמכות שהוקנתה לבית המשפט במסגרת תקנה זו היא רחבה, אך לא רחבה מני- ים והיא עודנה בעלת גבולות, עליהם יש להקפיד. אחד ההדגשים שנתנה הפסיקה בעיניין זה, הוא כי יש לוודא שהצירוף נידרש בשל הפלוגתות העולות מן התביעה כפי שהוגשה, ולא הפלוגתות בתביעה אחרת שהתובע יכול היה להגישה. לעניין זה, יש לבחון בקפדנות את הפלוגתות והעילות שבחר התובע להעלות בכתב התביעה שהגיש – אלו הם הפלוגתות שיש להכריע בהן 'ביעילות ובשלמות, ואלו בלבד. כך למשל, בתביעה הנוגעת לתאונת דרכים שבה טוען הנתבע כי לא הוא, אלא אדם אחר גרם לתאונה, אינה מחייבת את נוכחותו של אותו אחר במשפט כבעל דין, שכן אחריותו של האחר, אינה עומדת במוקד הפלוגתא, אלא אחריותו של הנתבע בלבד" (מתוך רע"א 2228/15 גי.טי.אס פאוור סולושנס נגד נתיבים דרום ואח',9.7.15.
...
אין ספק כי לצורך הכרעה בתביעת התובעים בהליך זה, יהיה על בית המשפט לקבוע מידת אחריותם של הגורמים שנכרכו להליך, כפי שבחרו התובעים להציב בתביעתם ובמסגרת זו, תיתכן בהחלט האפשרות כי בית המשפט יגיע לכלל מסקנה, כי אין יסוד לביסוס אחריותם של נתבעים אלו או מי מהם.
אשר על כן, ומהטעמים אותם מניתי, הגעתי לכלל מסקנה, כי הפעלת סמכות שיפוטית בדרך של כפיית צירופם של נתבעים נוספים להליך, יש בה משום התערבות שאינה מידתית ואינה צודקת באוטונומיה האישית הנתונה לתובעים.
אשר על כן, בקשת הנתבעים לצירוף נתבעים נוספים - נדחית
ברור מאליו, כי אין באמור לעיל כדי לגרוע מזכותם של הנתבעים לשגר הודעות לצדדים שלישיים, כפי שימצאו לנכון.