מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת הודעה על התפטרות והרעה מוחשית בתנאים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בן הזוג לא הוזמן על-ידי מי מהצדדים להעיד בהליך זה. העובדת שלחה למעסיקה מכתב נושא תאריך 17.3.13 בו הודיעה על התפטרותה בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה (להלן – מכתב ההתפטרות), שהעתקו צורף לכתב התביעה המקורי.
הלכה כי כאשר מדובר בנסיבות המצדיקות לגישת העובד התפטרות בדין פיטורים ואשר בידי המעסיק לשנותן, מוטלת חובה על העובד העומד להתפטר בגינן להעמיד את המעסיק על כוונתו להתפטר, ורק אם לא פעל המעסיק לסילוקן של נסיבות אלה – יראו בכך הצדקה לתשלום הפיצויים (בין השאר בדב"ע מח/3-174 טלסיס בע"מ – רוגל, פד"ע כ 421; דב"ע תש"ן/3-10 כהן – הלר פיסול ותכשיטים בע"מ, פד"ע כ"א 238, וכן דב"ע נג/3-210 רביוב – נאקו שיווק בע"מ, פד"ע כו 514).
...
המעסיקה טענה, מנגד, כי מכיוון שאיפשרה לעובדת להיעדר מהעבודה ביום 7.3.14 על מנת לטפל בתיקון אלא שהעובדת לא טיפלה בתיקון הרכב באותו מועד – סירבה להיעתר לבקשה להיעדר שוב בתאריכים 11-12.3.14.
העובדת עצמה העידה (פרו: 8; ש: 8-9) כי מייד לאחר שמלאדה דיווחה לה עלה פגיעה והיא יצאה וראתה את הנזק נאמר לה "אל תדאגי, אנחנו נתקן את זה". איני מקבלת גרסתה של העובדת לפיה נדרשה על-ידי המעסיקה "לספוג" את עלות התיקון (פרו: 6; ש: 11-12), וזאת הן משום שהיא עצמה העידה שהובהר לה כי המעסיקה תישא בעלות התיקון והן משום שבתצהירה צוין כי נדרשה "לספוג" את עלות התיקון על-ידי מלאדה (סע' 14 לתצהיר) בעוד בחקירתה הנגדית ציינה כי הדברים נאמרו על-ידי דורון (פרו: 6; ש: 11-12).
לסיכום פרק זה – תביעתה של העובדת לפיצויי פיטורים – נדחית.
סוף דבר התביעה לתשלום פיצויי פיטורים – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ס"ע 14043-03-15- התביעה של ספאני כנגד ה.י.א סיסטם: נסיבות סיום עבודתו של ספאני- האם זכאי לפצויי פיטורים: ספאני טוען כי בתחילת חודש ספטמבר 2014 הודיע על התפטרותו, וזאת בשל הרעה מוחשית בתנאי עבודתו ובשל אי תשלום זכויותיו המגיעות לו כחוק.
סעיף 25 לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 קובע כי: "מעסיק חייב לנהל פנקס שכר בדבר שעות עבודה, שעות מנוחה שבועית, שעות נוספות, גמול שעות נוספות וגמול עבודה במנוחה השבועית..". על פי הודעה שפורסמה ברשומות (י"פ 4904 27.700 ע' 4328), החובה לנהל פנקס שעות עבודה ומנוחה עלה על כל מעסיק שמעביד עובד לצורך עסק, משלח יד או שירות צבורי.
...
משכך, דין התביעה ברכיב זה להידחות.
כללו של דבר- תביעתה של החברה כנגד ספאני נדחית במלואה.
סוף דבר: תביעתה של החברה כנגד ספאני נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, בע"ע (ארצי) 154-10 קלרה שניידר - ניצנים אבטחה בע"מ (3.5.11) עמד בית הדין על חשיבות מסירת הודעה מפורטת בכתב, כדלהלן: "א. חוק הודעה לעובד מטיל חובה על מעסיק למסור לעובדו, תוך 30 יום לכל המאוחר ממועד תחילת עבודתו, הודעה בכתב, בה יפורטו תנאי עבודתו של העובד. החוק אינו מסתפק בהטלת חובה כללית ומפרט את העניינים שיש לכלול בהודעה כאמור, את צורת ההודעה, וכן חובה להודיע על שינויים, ככל שיחולו, בתנאי העבודה.
סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים תשכ"ג- 1963 קובע, כי: "התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים". הנטל להוכחת הזכאות לפצויי פיטורים, כאמור, מוטל על העובד הטוען לכך.
...
לאור כל האמור, עתר התובע לתשלום רכיבי התביעה הבאים: פיצוי בהתאם לחוק הודעה לעובד – התובע לא קיבל הודעה על תנאי עבודתו.
לאור כל האמור, נדחית התביעה כנגד הנתבע.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בכך התובעת הפרה אף את חובתה למסירת הודעה מוקדמת על התפטרותה, בהתאם להסכם העסקתה ולהוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א – 2001.
ראשית, התובעת הסתירה מבית הדין את פנייתה לנתבעת מיום 20.6.15, בה הודיעה באופן חד משמעי, שאם לא תתקבלנה דרישותיה הכספיות להעלאת שכרה, היא תתפטר בסוף שנת הלימודים, ובלשונה: "אינני יכולה להשאר באי וודאות עד לספטמבר ולכן אני מבקשת העלאת שכר ל- 7,000 ₪ ברוטו, וקרן הישתלמות כתנאי להמשך עבודתי בשנת הלימודים הקרובה... במידה ותשובתכם תהיה שלילית, אני מודיעה על סיום עבודתי בסוף יולי הקרוב" (נספח 3 לתצהירי הנתבעת).
למעלה מן הדרוש נציין כי על פי ההלכה הפסוקה, ככלל: "עובד המתפטר לאלתר מחמת הרעת תנאים מוחשית, אינו זכאי לתמורת הודעה מוקדמת, מאחר וסעיף 11 לחוק פצויי פיטורים מעמיד התפטרות כזאת על בסיס פיטורים, לעניין פצויי פיטורים בלבד" (ראה דב"ע (ארצי) נו/3-288 רשת מעונות מרגיל – כהן עליזה, וכן דב"ע (ארצי) נה/3-233 עמותת אופק – יאיר בן ארי).
...
מכל הטעמים המפורטים לעיל, דין התביעה להפרשי שכר – להידחות.
סוף דבר תביעת התובעת על כל רכיביה – נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 8,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשיטתו של התובע, הפגיעה בו נעשתה על רקע פוליטי ומשלא תוקנה, נאלץ הוא להודיע על התפטרותו בדין מפוטר בשל הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, ובהתאם מסר הוא הודעה מוקדמת בת חודש ימים.
הזכאות לפצויי פיטורין על פי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, מותנית בשלושה תנאים מצטברים: האחת, קיום "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה". השנייה, מדובר בהרעה שבידי המעסיק לשנות, כך שלא תתקיים יותר, כאשר חובה על העובד העומד להתפטר בגינה, להעמיד את המעסיק על כוונתו, כך שתהא לו היזדמנות להפסיק ולתקן את ההרעה, ורק אם ימנע המעסיק מלעשות זאת יחול על ההתפטרות סעיף 11(א) [דב"ע נג/210-3 אהרון רביוב - נאקו שיווק בע"מ ואח', פד"ע כ"ז, 514].
...
חריגות שכר לשאלה האמורה קיימת חשיבות שכן יש בה כדי להשליך על כלל התביעה המונחת לפתחנו, על כן, מצאנו לנכון לפתוח את הדיון דווקא בשאלה זו. לטענת הנתבעת, בשנת 2016 גילו נציגיה כי בשכרו של התובע חריגות שכר חמורות, אותן סרב התובע להשיב.
לאור האמור לעיל, מסקנתנו הינה כי לא ניתן לקבל את טענות הנתבעת בכל הנוגע לחריגות בשכר התובע או כי יש לקזז את הסכומים הנטענים על ידי הנתבעת במסגרת כתב ההגנה.
עוד נציין, כי לדידנו, התובע לא הוכיח כנדרש את טענותיו באשר לאי מתן אפשרות לצאת לחופשה שנתית או כי סולק מישיבות מנהלים מתוך כוונה להתנכל לו. מן הטעמים המנויים לעיל, התביעה בגין רכיב זה , נדחית.
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: דמי חלף הודעה מוקדמת בסך של 6,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו