כן קבע בית-המשפט המחוזי, כי "עמדת בית-המשפט העליון היא שיש לכבד אותה דיעה מקצועית הרואה בהודאה של האסיר כי ביצע את המעשה המיני, האמצעי העקרי, והיחיד כימעט, לעמוד על מסוכנותו".
על פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי ביקש המשיב לערער לפני בית-המשפט העליון, ובית-המשפט נענה לבקשה והחליט לידון בבקשה כבערעור.
אשר לשאלה הראשונה - שאלת סמכותה של הועדה - הניח בית-המשפט על שולחנו את הוראת סעיף 12 לחוק השחרור, הקובעת וזו לשונה:
שיחרור אסיר הנושא מאסר בשל עבירת מין או הלוקה בנפשו
(א) הוועדה לא תחליט על שיחרורו על-תנאי של אסיר הנושא עונש מאסר בשל עבירת מין או החולה במחלת נפש או הסובל מהפרעה נפשית, אלא לאחר שהוגשה לה חוות דעת שלפיה האסיר אינו מסוכן לציבור, מאדם שהוסמך לענין זה על ידי שר הבריאות.
המדינה עותרת לקיומו של דיון נוסף בפסק-הדין, ובפיה שתי טענות עיקריות אלו: אחת, "הקביעה לפיה ניתן לשחרר עברייני מין שיחרור מוקדם גם מבלי לקבל חוות-דעת של מב"ן הנה הלכה חשובה וקשה, הנוגעת לעברייני מין רבים, כמו גם לסיכונם הפוטנציאלי של קורבנות רבים, והיא אינה עולה בקנה אחד עם תכליתו החקיקתית של סעיף 12 לחוק" (סעיף 45 לעתירה); ושתיים, "פסק הדין נשוא הבקשה עומד בסתירה להלכות הרבות ... []אשר אישרו את מדיניות מב"ן המקצועית-טיפולית, לפיה לא ניתן להעריך מסוכנות של עברייני מין המכחישים כי ביצעו את העבירה" (סעיף 46 לעתירה).
אשר לגופם של דברים, בית-המשפט מתמודד כהלכה עם דרכי הפירוש האפשריות להוראת סעיף 12(ב) רישה שלחוק ("לא הוגשה חוות-דעת כאמור בסעיף קטן (א)), ולסופן של שקלא-וטריא מחליט הוא כי הוראת סעיף 12(ב) רישה חלה גם על מקרה שבו לא הוגשה כלל חוות-דעת מטעם מב"ן. ניתנת אמת להיאמר, שיש מישקל לדרך הפירוש האחרת שהמדינה טוענת לה - פירוש שלפיו אין הועדה קונה סמכות להדרש לבקשת שחרור על-תנאי כהוראת סעיף 12(ב) לחוק אלא אם הונחה לפניה חוות-דעת כלשהיא של מב"ן - ולו משום שנתקשה לתאר מקרה שלא תוגש בו חוות-דעת מטעם מב"ן. שהרי אם מב"ן לא תעשה את המוטל עליה, יכול שבית-משפט יצווה אותה כי תמלא את חובתה. מכאן מסקנה, לכאורה, כי לעולם חייבת חוות-דעת מטעם מב"ן שתונח על שולחן הועדה, ואילו הוראת סעיף 12(ב) שלחוק עניינה הוא אך בחוות-דעת שהונחה לפני הועדה ואשר אין היא קובעת - ברחל בתך הקטנה, כהוראת סעיף 12(א) סיפה - ש"האסיר אינו מסוכן לציבור". השוו: רע"ב 634/02 מדינת ישראל נ' בית-המשפט המחוזי ואח', פ"ד נו(4) 487, 491-490.
...
טענות המדינה טענות הן הנטענות בטעם - ובאריכות - אך לאחר ששקלתי בדבר סבורני כי יש לדחות את העתירה.
המדינה מרבה לטעון על-אודות חוק השיחרור, על הרציונאלים שביסודו ועל הטעמים לחקיקתו, ועל כל אלה משתיתה היא מסקנה כי הפירוש שהעניק בית-המשפט העליון להוראת סעיף 12(ב) לחוק השיחרור - פירוש שלפיו מוסמכת היא הוועדה לדון בעניינו של אסיר ולהחליט על שיחרורו בתנאים גם אם לא הונחה לפניה כלל חוות-דעת מטעם המב"ן - אינה יכולה לעמוד.
מסקנה נדרשת מכאן היא, שקביעת בית-המשפט כי בסמכות הוועדה לדון ולהחליט בעניינם של אסירים גם כאשר אין מונחת לפניה כלל חוות-דעת מטעם המב"ן, קביעה שבאימרת-אגב היא.
אשר לגופם של דברים, בית-המשפט מתמודד כהלכה עם דרכי הפירוש האפשריות להוראת סעיף 12(ב) רישה שלחוק ("לא הוגשה חוות-דעת כאמור בסעיף קטן (א)), ולסופן של שקלא-וטריא מחליט הוא כי הוראת סעיף 12(ב) רישה חלה גם על מקרה שבו לא הוגשה כלל חוות-דעת מטעם מב"ן. ניתנת אמת להיאמר, שיש מישקל לדרך הפירוש האחרת שהמדינה טוענת לה - פירוש שלפיו אין הוועדה קונה סמכות להידרש לבקשת שיחרור על-תנאי כהוראת סעיף 12(ב) לחוק אלא אם הונחה לפניה חוות-דעת כלשהי של מב"ן - ולו משום שנתקשה לתאר מקרה שלא תוגש בו חוות-דעת מטעם מב"ן. שהרי אם מב"ן לא תעשה את המוטל עליה, יכול שבית-משפט יצווה אותה כי תמלא את חובתה. מכאן מסקנה, לכאורה, כי לעולם חייבת חוות-דעת מטעם מב"ן שתונח על שולחן הוועדה, ואילו הוראת סעיף 12(ב) שלחוק עניינה הוא אך בחוות-דעת שהונחה לפני הוועדה ואשר אין היא קובעת - ברחל בתך הקטנה, כהוראת סעיף 12(א) סיפה - ש"האסיר אינו מסוכן לציבור". השוו: רע"ב 634/02 מדינת ישראל נ' בית-המשפט המחוזי ואח', פ"ד נו(4) 487, 491-490.
סוף דבר: אני מחליט לדחות את עתירת המדינה לעריכתו של דיון נוסף.