מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חובת ההנמקה של מנהל המחוז במינוי מנהל בית ספר

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הועדה המליצה על המשיבה "בשל היותה בעלת תיקשורת בינאישית מעולה. יש מודעות ובקורת עצמית. ראיה מערכתית ראויה לשבח, יש לה חזון רגשי. בעלת יוזמה לשינוי ושיפור. תפיסת העולם החינוכית שלה מעידה על פתיחות וקבלת האחר". לאחר בחירתה, פנה משרד החינוך לועדה למניעת ניגוד עניינים של נבחרי ציבור ברשויות המקומיות (להלן – הועדה), בשאלה אם ניתן למנות אחיינית של ראש המועצה כמנהלת בית ספר באותה רשות, והאם ניתן להתגבר על ניגוד העניינים במקרה זה. בעקבות הפנייה, חתם ראש המועצה על הסדר ניגוד עניינים, שבמסגרתו האציל את כל סמכויותיו בתחום החינוך בכפר יסיף לחברי מועצה אחרים.
זאת, בנגוד להוראות חוזר מנכ"ל 8.4-21 שבו נקבע (בסעיף 1.3.2(ג)) כי בכל ועדת יועצים יהיה יצוג לבני שני המינים וכי "המלצת ועדה שהתקיימה בהיעדר יצוג כאמור תפסל, למעט מקרים חריגים שהנסיבות אינן מאפשרות זאת". עוד נקבע באותו סעיף כי "במקרים אלה יידרש אישור מנומק ממנהל המחוז או מי מטעמו שמונה על ידו לעניין זה, להתיר מראש את קיום הועדה. באין אפשרות כזו, במקרים נדירים, אפשר לאשר בדיעבד את ועדת היועצים שהתקיימה ללא ייצוג לבני שני המינים". בית הדין האיזורי קיבל את טענת המדינה כי פגם זה נרפא באישור מנהלת המחוז ד"ר אורנה שמחון שניתן בדיעבד, על ידי מנהלת המחוז, ממספר טעמים: מר ג'מאל כבישי מנהל תחום כוח אדם בהוראה עשה מאמצים לגייס אשה כחברת ועדה אולם נוכח תקופת היתכנסות הועדה לא עלה בידו לאתר אשה שתשתתף בועדה בלוח הזמנים שנקבע למכרז; נוכח לוח הזמנים לא היה בידו לבקש אישור מראש; מאחר שכל המועמדות במיכרז היו נשים אזי לא נפגעה התכלית של חובת הייצוג ההולם.
...
נקדים ונאמר כי איננו מקבלים את טענת המדינה שלפיה לא נפגעה תכלית חובת הייצוג ההולם, נוכח העובדה שכל המועמדות היו נשים.
לאור האמור, אנו מבטלים את חיובה של המערערת בהוצאות לטובת המדינה בבית הדין האזורי, ובנוסף להשבת סכום ההוצאות שנפסק בבית הדין האזורי, אנו מחייבים את המדינה לשלם למערערת הוצאות בסך של 20,000 ₪ בשתי הערכאות.
סוף דבר: ערעור המערערת נדחה, למעט בעניין חיובה בהוצאות לטובת המדינה.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות בסך של 5,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 18/8/13, הודיעה מנהלת המחוז למר נוג'ידאת על ביטול מינויו כמנהל בית ספר וזאת מאחר ועל פי חוות דעת הממונים על הבטיחות במשרד החינוך ועל פי הודעת המועצה המקומית, לא ניתן יהיה לפתוח את בית הספר במועד המתוכנן (להלן: "מכתב הביטול").
יתרה מזאת, מטיעוני המועצה לא מצאנו כל נימוק המחייב את משרד החינוך לקבל את אישור ו/או את עמדת המועצה להארכת תוקף כניסת המינוי לתוקף.
חובת ההיוועצות כאמור באשר לתפקודו של המנהל אמורה להתבצע בהתאם להוראות הדין, לרבות התקשי"ר, לאחר כניסתו של המנהל לתפקיד.
באשר לטענת המועצה שכביכול מעצם העובדה כי מועצה אחרת (מועצה מקומית גוש חלב), פתחה בהליך כנגד מינויה של מנהלת בית ספר, יש בה כדי להצדיק את צירופה של המועצה להליך זה, איננה מקובלת עלינו.
...
אם לא די בכך נוסיף, כי לא מצאנו שיש בצירופה של המועצה כצד להליך זה כדי לאפשר לבית הדין לפסוק ולהכריע ביעילות ובשלמות בכל השאלות הכרוכות בתובענה, משמדובר במחלוקת הקיימת בין התובע כעובד לבין מעסיקו משרד החינוך.
אשר על כן, משלא שוכנענו כי יש מקום לצירוף המועצה כצד, אנו מורים על מחיקתה מההליך.
משקבענו כאמור כי המועצה איננה צד להליך וכי משרד החינוך לא היה מחויב להיוועץ עמה, הרי שיש להיעתר לבקשת הצדדים (התובע ומשרד החינוך) ולתת תוקף של פסק דין להסכם.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ועדת היועצים המליצה פה אחד, על מינויה של הנתבעת 2 לתפקיד מנהלת בית הספר, ונימקה המלצתה זו כדלקמן: "המועמדת סואר תומא נבחרה בשל היותה בעלת תיקשורת בינאישית מעולה. יש מודעות ובקורת עצמית. ראיה מערכתית ראויה לשבח, יש לה חזון רגשי. בעלת יוזמה לשינוי ושיפור. תפיסת העולם החינוכית שלה מעידה על פתיחות וקבלת האחר" (נספח א לתצהירו של מר בדראן).
במסגרת הליכי ההוכחות שהתקיימו בתיק העידו התובעת, מר ג'ריס אליאס- ששמש כמנהל בית הספר ברציפות משנת 1998 ועד ליום 31/8/16; הנתבעת 2; מר אחמד בדראן- המשמש כמפקח המחוז למגזר הערבי מטעם משרד החינוך- מחוז צפון ושימש כיו"ר ועדת היועצים ומר ג'מאל כבישי- מנהל גף כח אדם בהוראה במשרד החינוך- מחוז צפון.
התובעת טוענת, כי ניגוד העניינים במינויה של הנתבעת 2 למנהלת בית הספר הוא דו צדדי- הן של ראש המועצה והן של מנהלת בית הספר, לאור ההשפעה ההדדית של כל אחד מהם על תחומים רחבים במסגרת תפקידו לאור קשרי העבודה הענפים והיום- יומיים של הנתבעת 2 עם הרשות המקומית, בין היתר, בנושאי תשתית בית הספר, ציוד, תיחזוקה, עובדים וכדומה.
מששוכנענו, כי לא היתה כאן חובה לכנס את הועדה למניעת ניגוד עניינים משום שדי היה בחוות דעתה של עו"ד אביטל שטרנברג – ראש תחום ייעוץ במחלקת ייעוץ וחקיקה וממלאת מקום ליו"ר הועדה למניעת ניגוד עניינים נעבור לבחון האם יש מקום לפסול את בחירתה של נתבעת 2 לתפקיד מנהלת בית הספר רק משום שראש המועצה הוא דודה? א. אין חולק על כך, כי ראש המועצה הנו דודה של הנתבעת 2.
...
לסיכום: - לא שוכנענו בפגם משפטי או אחר המצדיק התערבותנו בשיקולי ועדת היועצים ובהמלצותיה או בהחלטת מנכ"לית משרד החינוך בהחלטה על מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר; - המדובר הוא בהמלצות סבירות והחלטה סבירה; - אין בית הדין בא בנעלי הרשות המוסמכת בהערכת כישוריהם של המועמדים והתאמתם למשרה או בהליכי הדיון בוועדות היועצים; - לא הוכח שנפלו שיקולים זרים בהמלצות ועדת היועצים ובהחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ובהקשר זה נזכיר, כי מעדותה של התובעת עלה, כי "לתחושתה" נציג המועצה פעל כנגדה בוועדת היועצים, לתחושה זו לא הובאו כל ראיות, מה גם שבעיקר מעדותו האמינה של מר ג'מאל כבישי ששימש כמזכיר הוועדה נחה דעתנו, כי לתחושה זו של התובעת אין בסיס; - לא שוכנענו בקיומם של פגמים מהותיים שנפלו בהמלצת ועדת היועצים והחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ההחלטות שהתקבלו, בהתחשב בשיקולים שנשקלו והסדר למניעת עניינים שנחתם, אינם חורגים ממתחם הסבירות, וכל שכן, לא באופן בו יש להורות על ביטול מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר.
אשר על כן, תביעתה של התובעת - נדחית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 14.7.2019 היתכנסה ועדת המכרזים, אשר לאחר ראיון של שני המועמדים המליצה פה אחד על הנתבע כזוכה במיכרז מהנימוקים הבאים: "המועמד מומלץ פה אחד בשל נסיונו הרב כסגן מנהל בביה"ס, הוא חלק מהצוות ושותף להישגים, יש לו ראייה מערכתית. שותף לרצף השש שנתי ומוטיבציה לניהול". ביום 17.7.2019 ולאחר שהמינוי אושר על ידי מנכ"ל המשרד, ניתן לנתבע כתב מינוי לתפקיד מנהל בית הספר החל מיום 1.9.2019.
יצוין כי בתצהירו זנח התובע את הטענה לאי קיום חובת ההיוועצות ובצדק עשה כך, משעה שקיימת נציגות לאירגון העובדים בועדת המכרזים ונציגים אלו היו שותפים לכל ההחלטות וההתנהלות של וועדת המכרזים.
מיד בסמוך לאחר הודעה זו, ביום 23.7.2019 פנה ב"כ התובע לגב' שושנה נחמן, רפרנטית מינוי מנהלים במחוז צפון במשרד החינוך בטענה כי התובע סבור שהנתבע אינו עומד בתנאי הסף וכי המיכרז היה נגוע בפגמים היורדים לשורש הענין כגון ניגוד ענייניםופגיעה בעיקרון השויון.
על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעות כי לא נפל פגם בהליך המינוי של הנתבע לתפקיד של מנהל בית הספר "שש שנתי" בחורפיש ולפיכך, התביעה נדחית.
...
לא מצאנו כי החלטת הוועדה לתת משקל לשיקולים המפורטים לעיל שעיקרם נוגע לניסיונו והיכרותו של הנתבע עם בית הספר על פני ההשכלה הרחבה של התובע חורגת ממתחם הסבירות.
על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעות כי לא נפל פגם בהליך המינוי של הנתבע לתפקיד של מנהל בית הספר "שש שנתי" בחורפיש ולפיכך, התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה הוצאות בסך של 7,000 ₪ ולנתבע הוצאות בסך של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתגובה, הודיעה הסתדרות המורים ביום 23.8.21 (נספח 3 לתצהיר מנהל המחוז), כי משיחות ובדיקה שערכה סגנית המזכ"לית ויו"ר הסתדרות המורים בסניף חיפה והמרחב עולה כי "חרף הזמן שחלף מאז המקרה, מורות בית הספר מיתנגדות נחרצות לשובו לנהל את בית הספר. המורות פנו לא אחת להסתדרות המורים, בדרישה להגן עליהן ולמנוע את חזרתו, שכן הן אינן מסוגלות לעבוד במחיצתו לא כל שכן תחת מרותו של המנהל בעקבות הארוע, שכידוע לך, חשף אותן למראה בלתי נסבל או נתפש." הסתדרות המורים הבהירה שנוכח עמדתו הנחרצת של צוות בית הספר, היא סבורה שאין זה נכון לשבץ את התובע כמנהל בית הספר.
בהחלטה השניה, האוחזת כששה עמודים, נקבע שהתובע אינו יכול לכהן בתפקיד מנהל בית הספר או מנהל אחד מבתי הספר במחוז חיפה בשנת הלימודים תשפ"ב. הנימוקים בהחלטה השניה הם, בתמצית: המנכ"ל התרשם כי במצב השורר בבית הספר כיום, התובע לא יוכל לשוב לנהל את בית הספר באופן שיאפשר את היתנהלותו התקינה תוך שמירה על יציבותו לטובת התלמידים.
ביום 26.6.22 נענה התובע שהמפקחת נפגשה עם עובדי הוראה בבית הספר ועם נציג ועד ההורים ביום 16.6.22 ובכוונתה לפנות בזמן הקרוב למספר רשויות מקומיות המצויות בתחום מחוז חיפה כדי לבוק את התכנות מינויו של התובע כמנהל אחד מבתי הספר (התשובה – נספח 3 לתצהיר המשלים של התובע).
אין בפגיעה זו כדי למעט מחובתו של משרד החינוך לקבל החלטה מושכלת המתחשבת במכלול השיקולים: בראש ובראשונה – במחויבות לדאוג לפעילות התקינה של בית הספר; במחויבות כלפי ציבור המורות בבית הספר אשר על-פי הנתונים שנאספו עדיין חשות כמי שנפגעו מהארוע; במחויבות כלפי ההורים והקהילה.
...
אנו דוחים את הטענה בדבר שקילת שיקולים זרים הנוגעים לקירבה משפחתית של מנהלת בית הספר או גורמים אחרים בקהילת בית הספר או בישוב.
שוכנענו שבהחלטה השניה נבחנו השיקולים הללו.
על יסוד כל האמור והמפורט לעיל, אנו קובעים שאין הצדקה להתערבות בית הדין בהחלטה השניה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו