שיטת הצגה זו, הנובעת מצרכיהם של קוראי הדוחות הכספיים (להבדיל מאלה של לקוחות הבנק), גוזרת למשל, כי הכנסות משירות תיקי אשראי או שירות סינדיקציה מסווגות בדוחות כ"עמלות" (הגם שאין מחלוקת שאין המדובר בעמלות תעריפון) ואילו עמלת הקצאת אשראי או עמלת עריכת מסמכים אינן מוצגות כעמלות בדוחות (הגם שאין חולק שבעמלות מדובר).
התיזה עומדת בסתירה לכללים המשפטיים הברורים החלים, לרבות כלל 28 שאין מפורש ממנו
ס' 5א לחוק הבנקאות קובע, חובת מסירת מידע בקשר עם העמלות שגובה הבנק מלקוחותיו, בדרכים ובמועדים המצוינים בו. ס' 26א לכללי הבנקאות קובע את החובה לגלות ללקוח את השרות ואת עלותו, בדרכים הקבועות בו. בחוזר בנק ישראל (נספח ג' לתגובת הבנק) נקבע, כי לגבי לקוחות המבצעים עיסקאות חליפין במט''ח ישירות מול חדר העיסקאות של הבנק וללקוחות תושבי חוץ, פטור הבנק מחובת קיום פסקות (1) עד (3) של ס' 26א. כבר מכותרת פרק ו' של כללי הבנקאות-"גילוי עמלות, עלות שירות ושערי מטבע", הקובע הוראות מפורטות ביחס לדרכי הגילוי של שירות ועלותו, ברור, כי הכללים מבחינים בין גילוי עמלות ועלות שירות לבין גילוי שערי מטבע, בנוסף, הוראת ס' 28 לכללי הבנקאות קובעת מפורשות, כי -"בכל מקום בסניף של תאגיד בנקאי שבו מבוצעות עיסקאות קנייה או מכירה של מטבע חוץ, יוצג במקום בולט לעין לוח שבו יפורטו שערי החליפין לקנייה ולמכירה של שטרי כסף במטבע חוץ ושל העברות והמחאות". גם מהוראת כלל 28 ברור, איפוא, שהגילוי הנידרש ביחס לפעולות המרה, מסתכם בגילוי שערי החליפין לקניה ומכירה ללקוח.
...
נוכח כל הנאמר, אני מחייב את המבקשים ביחד ולחוד ובכל תיק בנפרד, לשלם לכל אחד מהמשיבים בתיקים אלו (למעט לבנק אוצר לחייל), את הוצאותיהם לרבות שכר טרחת עורך דין בסך של 30,000 ₪
ער אני לכך, שפסיקת הוצאות זו, בוודאי אינה מכסה את הוצאות המשיבים, וראוי היה אף לפסוק הוצאות בסכום גבוה יותר בצורה משמעותית.
החלטתי להסתפק בסכום זה, בהתחשב בכך שהמבקשים (למעט "תועלת לציבור") הם אנשים פרטיים, חסרי ידע והבנה בהתנהלות המסחר במטבע חוץ, אשר נתנו את אמונם בעו"ד דביר לנגר וד"ר מיכאל שראל, בסוברם שיש להם את הידע והניסיון בתחום זה, מה שהביא אותם גם להאמין, שיש סיכוי לתביעתם.
ב"תשובה (מאוחדת) לתגובות המשיבים בבקשות לאישור" שהוגשה ביום 26.1.2015 על ידי עו"ד דביר לנגר נאמר:
"416. עוד יצויין כי כאשר היועץ המשפטי של בנק אוצר החייל פנה ישירות לבא כוח המבקשים בבקשה כי תשמר לבנק הזכות להגיש תגובה רק בהמשך ההליך, תוך חיסכון בעלויות מבחינת הבנק, המבקשים נעתרו מיידית וללא תנאי לבקשת הבנק. משכך, נחסכה מבנק אוצר החייל הטרחה בהגשת תשובה בשלב זה, וקיימת לבנק זה האפשרות להגיש תשובה בשלב מאוחר יותר (ככל שהדבר תלוי במבקשים כמובן)".
בהתחשב בכך ש-בנק אוצר לחייל לא הגיש כתב תשובה ולא התייצב לדיונים שהתקיימו בבית המשפט, אני מחליט שלא לפסוק לזכותו הוצאות כלשהן.