דיור ופיתוח לא הגיבה לבקשת המימוש המקורית וביום 30.7.2019 ניתן פסק דין בעיניינה ובהתאם, ביום 4.8.2019 נחתמה פסיקתא ועו"ד אהוד ארצי מוּנה ככונס נכסים, לצורך מימוש המשכנתאות בגין חלקה של דיור ופיתוח במקרקעין והוא הוסמך לבצע את כל הדרוש, על מנת לבטל את הערבויות הבנקאיות שהונפקו לטובת רוכשי הדירות.
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים, כמו גם בנוסח המכתב, איני סבור כי אותו מכתב כוונות סותר את טענת הבנק בדבר קיומו של חוב של אס.סי.אר ואין בו כדי להוות פירעון סופי של חובה של אס.סי.אר בגין המקרקעין מושא הבקשה דנן.
...
תמצית טענות המבקש (הבנק)
יש לקבל את הבקשה ולהורות על מימוש המשכנתאות מהנימוקים הבאים:
למשיבות קיים חוב עתק לבנק בסך של 34,361,710 ₪ – הבנק הוכיח זאת, בין היתר, באמצעות פלט של הבנק המהווה רשומה מוסדית, בהתאם לסעיף 36 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 וכן באמצעות מסמכים שצירפה אס.סי.אר בעצמה ובמסגרת החקירות.
תמצית טענות המשיבה 2 (אס.סי.אר)
יש לדחות את הבקשה מהנימוקים הבאים:
המסקנה כי לאס.סי.אר כלל לא קיים חוב לבנק, נלמדת מהתנהלות הבנק ומהמסמכים הבאים:
מכתב הכוונות מיום 1.7.2013 שהפיק הבנק למשיבות במסגרת המכירה לארץ ציון הדר, בו הוסכם כי הבטחונות על הזכויות במקרקעין יבוטלו – המשיבות לא הפרו את מכתב הכוונות והבנק מעולם לא טען נגדו.
לאחר שעיינתי באותם מכתבי החרגה, לא מצאתי לקבל את הטענה.
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים, כמו גם בנוסח המכתב, איני סבור כי אותו מכתב כוונות סותר את טענת הבנק בדבר קיומו של חוב של אס.סי.אר ואין בו כדי להוות פרעון סופי של חובה של אס.סי.אר בגין המקרקעין מושא הבקשה דנן.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, מאחר וקיים חוב של אס.סי.אר לבנק בשיעור האמור בספרי הבנק, הבקשה למימוש משכנתאות ומינוי כונס נכסים מתקבלת.