הבקשה
האגוד בבקשתו מתאריך 15/11/18, טען כי בית המשפט במעמד הדיון מתאריך 5/11/18 לא הכריע בבקשת האגוד לגילוי מסמכים בהתייחס לנקודות הבאות:
דרישת האגוד בסעיף 18 לבקשתו לקבל תיכתובות רלבאנטיות בין הנתבעת לבין הרשויות החברות בה, המזרימות שפכים למט"ש כרמיאל, ככל שהמדובר בהתכתבויות הקשורות לכמויות השפכים בשנים 2010-2011, וכן תיכתובות עם רשויות אלה באשר לתקינות מדי זרימת השפכים ובאשר לשפכים מזוהמים.
בעיניין רע"א 9322/07 Gerber Products Company נ' חברת רנדי בע"מ (פורסם בנבו, 15/10/2008) נפסק על-ידי כב' השופט מלצר כי:
"לצד העקרון הבסיסי לפיו יש לגלות מסמכים רלוואנטיים, קיימים סייגים העשויים להביא לצימצום הקפו של עיקרון הגילוי. אחד מסייגים אלו עניינו מקרה בו יש בגילוי כדי להכביד על בעל הדין (פרשת כיאט, עמ' 162; רע"א 6297/97 רכאח נ' חברת טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ ([פורסם בנבו], 26.1.1998) פיסקה 6). מובן כי אין די בכך שנגרמת הכבדה כלשהיא, שכן זו מתלווה, מטבע הדברים, לכל מקרה בו מוטלת חובת גילוי מסמכים. על מנת שהשיקול בדבר הכבדה יצדיק את צימצומה של חובת הגילוי נידרש כי ההכבדה שתגרם תהיה בלתי סבירה בנסיבות העניין. מבחן זה הנו גמיש ותלוי בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה (פרשת כיאט, עמ' 162; פרשת שמשון, עמ' 196))."
כמו-כן, כפי שנפסק ב-רע"א 6715/05 מחסני ערובה נעמן בע"מ נ' איזנברג (1/11/2005) על-ידי כב' השופט גרוניס (כתוארו אז), החובה לגלות מסמכים חלה אך ורק על מסמכים אשר נמצאים בידו של אחד מבעלי הדין או בשליטתו, במסגרת הליך גילוי המסמכים נידרש בעל הדין להצביע על מסמכים הנמצאים ברשותו, ואין זה מתקבל כי כחלק מההליך המקדמי של גילוי המסמכים, יידרש בעל דין לייצר מסמכים הדרושים לצד השני.
בכל הקשור לנתונים שמבוססים על כמויות מים שמקורות מזרימה לרשויות הרלבנטיות בנכוי פחת, נטען על ידי התובע כי נתונים אלה מצויים בדוחות שמפרסמת רשות המים והנם גלויים לכלל הציבור, ובודאי שאין המדובר בנתון שמצוי בידיעת הנתבעת ואינו מצוי בידיעת התובע.
...
מעבר לאותם פרמטרים שהנני סבורה כי הינם רלבנטים לצורך עריכת תחשיב לפי הנהלים, אין מקום להיעתר לבקשה כללית להמצאת כל ההתכתבויות בין הנתבעת לבין הרשויות שלהן היא מספקת שרותי מים וביוב.
מאידך, ככל שהתובע יוכיח כי אכן בבדיקות שעשה בנקודות בצנרת שרלבנטיות אך ורק לנתבעת, דהיינו לפני ההתחברות לצנרת הכללית עם רשויות אחרות, היו ריכוזי שומנים גבוהים מעבר למותר, וכן ככל שהתובע יוכיח כי ריכוזי שומנים אלה גרמו לו להוצאות טיפול נוספות מעבר לשפכים הרגילים, לא ברור מה הרלבנטיות האם השומן הגיע ממפעל X או ממפעל Y ככל שהמדובר בצנרת השפכים של הנתבעת, וככל שהנתבעת אחראית על השפכים בצנרת זו.
לאור האמור לעיל, אינני סבורה כי יש מקום ליתן צו כמבוקש על ידי התובע, אולם הנני מורה לנתבעת להמציא לתובע התכתבויות בין הנתבעת לבין הרשויות שהיא מספקת להן שרותי מים וביוב בהתייחס לשנים 2014-2016 באשר להזרמת שפכים מזוהמים.