תמצית ההליכים שהתקיימו עד כה במשך עשר שנים
התובעים הגישו בשנת 2010 תביעה לסעד כספי וכן לצוו עשה, שיחייב את הנתבעת לתקן ליקויים קשים שנפלו בבניית הדירה שנמכרה לתובעים על ידי הנתבעת כדירה חדשה ואשר נימסרה להם בשנת 2004.
זאת ועוד - יתכן ונוכח חלוף הזמן הרב, התובעים כבר שכחו כי הם עתרו לפצוי בגין ירידת ערך על בסיס חוות דעת מומחה מטעמם, אשר ציינה כי נגרמה ירידת ערך לדירה, לא רק בשל ההיסטוריה שלה מבחינת ליקויי הרטיבות הרבים והצורך לגלות עובדה זו בעת מכירתה (מה שקרוי ירידת ערך מסחרית או פסיכולוגית), אלא גם בשל העובדה שמדובר כנראה בפגם מובנה שסביר להניח כי יחזור על עצמו וראה התייחסותי לעניין זה בפסק הדין החלקי שניתן (עמ' 29), בו הפניתי במפורש לדברי מומחה התובעים כמפורט להלן: "על פי חוות דעתו של מומחה התובעים ארז אריה, שהנו מהנדס אזרחי וגם שמאי מקרקעין, נקבעה ירידת ערך לדירה בסכום של 147,500 ₪. המומחה מנמק את מסקנתו בדבר ירידת ערך שתגרם בדירה, בהיסטוריה הארוכה של ליקויי הרטיבות, בעובדה שבמקרים רבים, גם לאחר תיקון מערכתי כולל, הרטיבות חוזרת בחלוף הזמן, בעובדה שכפי שנימסר לו, ככל הנראה מדובר בפגם מובנה בבניין כולו, שכן בעיות רטיבות טופלו בדירות נוספות, בעובדה כי קיים חשש לא רק פסיכולוגי אצל קונים פוטנציאליים, שהרטיבות עלולה לחזור וכי בנוסף, תמיד יהיו סימנים ועכבות לתיקונים הרבים שבוצעו. המומחה מציין כי על רקע חובת הגילוי שחלה על התובעים בעת מכירת הנכס, המסקנה הנה כי הדירה תהיה בעלת תוית של דירה בעייתית מבחינת רטיבות אשר תתורגם להפחתת ערכה".
כזכור, אימצתי בפסק הדין החלקי את חוות דעתו של מומחה התובעים והכרתי במלוא ירידת הערך שתבעו לפי חוות הדעת האמורה, בסך של 147,500 ש"ל ולאחר שיערוך ליום פסק הדין, סך של 168,955 ₪ (לפני הפחתת 5% בגין רשלנות תורמת של התובעים ביחס להחרפת הנזקים).
גם למוכר דירה יש אחריות מוגבלת בזמן לליקויי בנייה.
לאחר שיינתן אישור המומחה לגמר העבודות ואישור בית המשפט לכך, תיחשב חובת ואחריות הנתבעת לליקויי הבנייה בדירה כעניין שתם ונשלם ואם יחזרו הליקויים, או יהיה צורך בעתיד לבצע יישום סילר מחדש או כל עבודה אחרת, הנושא כבר יהיה באחריות התובעים ועל חשבונם.
...
ערעור התובעים על החלטתי מיום 5.1.16 ועל פסק דיני הנ"ל התקבל ביום 4.4.17, עת הצדדים הסכימו להצעת ערכאת הערעור שלפיה "...התיק יוחזר לבית משפט קמא אשר ימשיך לדון בו בהתאם לפסק הדין החלקי ויבחן את כל השאלות שנצרכות להכרעה וכשאין באמור לפגוע בזכות או טענה של מי מהצדדים לרבות הטענות שנטענו היום הן על ידי המערערים והן על ידי המשיבה, וכשאם אכן יסבור בית משפט קמא שיש להמשיך בביצוע התיקונים, יורה כל המתחייב מכך ולא באופן של הפניית המערערים להגשת תביעה כספית".
לאחר חזרת התיק מערכאת הערעור, ונוכח המחלוקת בין הצדדים, כשהתובעים טוענים כי טרם בוצעו כל התיקונים ואילו הנתבעת טוענת ההפך, ניתנה על ידי ההחלטה הבאה ביחס להמשך ההליכים, במסגרתה מיניתי מומחה למתן חוות דעת במחלוקת שנותרה בין הצדדים ביחס לליקויים בדירה (ההחלטה ממנה את המומחה גיל, אולם הנ"ל הוחלף מיד לאחר מכן במומחה צבי רון, עקב קשרי עבודה בין המומחה גיל לנתבעת אולם ההוראות למומחה נותרו זהות):
"לפיכך, אני ממנה בזה את המומחה רפי גיל, לבדוק את הדירה ואת דירות 15 ו-20 ולתת חוות דעת האם קיימת בדירה בעיית רטיבות, מה מקורה וכיצד יש לתקנה. המומחה גיל יתייחס גם לתיקונים נוספים שהנתבעת טרם השלימה, ככל שישנם כאלה וזאת בהתייחס לרשימת תיקונים שתועבר אליו ואל הנתבעת על ידי התובעים עד יום 15.5.17, ככל שתועבר.
בהתחשב בכך שחרף צו העשה שניתן בפסק הדין החלקי, נדרש היה למנות שוב מומחה לבחינת הליקויים ונמצאו כאלה, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים שכר טרחת עו"ד עבור ההליכים בתקופה שלאחר פסק הדין החלקי ועד היום, בסך של 35,100 ₪, בהתאם לשכר הטרחה ששילמו בפועל, שהנו סביר וריאלי.
כעת, אני מורה, אפוא, על תיקון התביעה באופן המצרף לתביעה דנא את התביעה הכספית בגין התקופה 7.5.12 עד תחילת ביצוע התיקונים, ללא צורך בתיקון כתב התביעה בפועל.
התובעים ישלמו השלמת אגרה על הסכום הנ"ל.
בית המשפט מפציר בצדדים להגיע לסיכום על הסכום הכולל שעל הנתבעת לשלם בגין שתי התקופות הנ"ל ולחילופין להסכים להגשת טיעונים קצרים ומסמכים בנושא והכרעת בית המשפט בנושא בפסק דין בפשרה ללא נימוקים.