בהסכם ההיתקשרות צוין בין היתר כי נוף גד רשומה בפנקס הקבלנים וכי "הפקידה ערובה בנקאית להבטחת חובותיה לעובדיה בהתאם לחוק קבלני כוח אדם ולהנחת דעתו של משרד העבודה". עוד התחייבה נוף גד בהסכם ההיתקשרות לפעול בהתאם להוראות הדין בכל הקשור להעסקת עובדים זרים.
המערערות חויבו איפוא לשלם לעובד ביחד ולחוד סכום נומינלי של כ – 35,000 ש"ח בגין חלף הפקדות לביטוח פנסיוני, גמול עבודה בשעות נוספות, דמי חגים, דמי הבראה, פדיון חופשה ופצוי על מחדלים רישומיים וכן 8,000 ש"ח בגין שכר טירחת עורכי דין והוצאות משפט.
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים בכתב ובעל פה ועיינו בכל חומר התיק באנו לכלל מסקנה כי יש לאשר את פסק דינו של בית הדין האזורי בכל הקשור למחלוקת שבין נוף גד לעובד מטעמיו, וזאת בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991.
בהתבסס על תשתית עובדתית זו, אליה הצטרפה העובדה שלא הייתה במחלוקת לפיה מעסיקתו הפורמאלית של העובד (אשר הנפיקה בגינו תלושי שכר ושילמה את שכרו) הייתה מטרו שאין חולק שהייתה קבלן משנה של נוף גד, מקובלת עלינו קביעת בית הדין האזורי לפיה יש לראות גם בנוף גד כמעסיקתו של העובד ואין ממש בניסיונה להרחיק עצמה מהעסקתו.
מקובלת עלינו התרשמות בית הדין האזורי כי מדובר היה בתבנית העסקה בלתי לגיטימית שכל מטרתה היתה לשמש צינור להעברת כספים, ולא מצאנו להתערב בקביעה זו. אף לא מצאנו מקום להתערב בחיובים הכספיים שנקבעו על ידי בית הדין האזורי.
סוף דבר - ערעור נוף גד נדחה ונוסיף כי מוטב היה שלא להגישו, בנסיבות בהן נוף גד התקשרה בהסכם לאספקת עובדים מבלי שהיה לה רישיון כוח אדם ותוך שקיבלה כספים באופן שוטף בגין העסקת העובד אך "שרשרה" אותו למעסיק נוסף באופן שנקבע כפיקטיבי, תוך הותרת העובד ללא זכויות מגן וללא אף גורם שלוקח אחריות על העסקתו.