הוגשה בקשת הצטרפות נוספת מטעם ד. ניב בניה ופיתוח בע"מ (להלן: "ניב בניה"), הטוענת לחוב של העמותה בסך 2,580,853 ₪, על בסיס פסק דין שניתן בבית משפט השלום בפתח תקוה מיום 31.1.20223.
העמותה הגישה תביעה לבית משפט השלום למתן פסק דין הצהרתי שיכיר בזכויותיה, לשם מניעת פינויה מהנכס, אולם תביעתה נדחתה.
בהתנגדות העמותה לבקשת הפרוק צוינו חובות העמותה לגורמים השונים: חובות לעובדים בסדר גודל של 2-3 מיליוני ₪, חובות לספקים (הכוונה לניב בניה) בסדר גודל של 2.5 מיליון ₪; חוב לבנקים פאג"י ומרכנתיל דיסקונט על סך כ-2.8 מיליון ₪ (לבנק פאג"י) ועל סך מאה אלף ₪ (לבנק מרכנתיל); חוב לעירית פתח תקווה על סך כ-100,000 ₪; חוב למס הכנסה בסדר גודל של 1-1.5 מיליון ₪; חוב לביטוח לאומי בסך כ-500 אלף ₪; חוב לפועל שניפצע (הכוונה למועאד שלש) בסך של כ-800 אלף ₪; חוב למשכירת הנכס של עשרות אלפי ₪ וחובות למלווים פרטיים בסך של כ-500 אלף ₪.
...
על כך הגיב בא כוח העמותה בדברים הבאים (עמוד 2 לפרוטוקול, שורות 5-8):
"אני שומע כאן שהואיל ואין תעודת השלמה ככה שממילא חלקים מסוימים של הדיון היום יצטרכו להידחות, אני סבור שנוכל לתקן פגמים שנפלו, הן בנושא של הצעת הסדר נושים יותר מפורטת והן בנושא קבלת אישור השר ככל שנדרש, אם נדרש, למרות הוראת סעיף 376 לחוק חדל"ת".
עמדת רשם העמותות בדיון הייתה כי על מנת להחיל את הוראת סעיף 350 לחוק החברות על עמותה, נדרש צו מאת שר המשפטים בהתאם לסעיף 354 לחוק חדלות פירעון.
אשר לפרשנות היצירתית שהציע ב"כ הכנ"ר בדיון, לפיה ניתן להחיל על עמותות את הוראת סעיף 233 לפקודת החברות, ללא צורך בפנייה לשר המשפטים, נראה לי כי קיימים קשיים ניכרים בקבלתה.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, נקבע כדלקמן:
(1) העמותה רשאית לפנות תוך 7 ימים מהיום לשר המשפטים בבקשה על פי סעיף 354 לחוק חדלות פירעון.