מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חדלות פירעון שני ליחיד - חוב מזונות הוחרג

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לא זו אף זו, צוין בדוח ובהמלצה כי היחיד יצר חוב מזונות בדין קדימה כלפי המוסד לביטוח לאומי בחוסר תום לב מובהק ואף המשיך ביצירת חוב זה, גם במסגרת הליך חידלות הפרעון דנן.
יתר חובותיו של היחיד לא נוצרו בחוסר תום לב. חוב המזונות ממילא איננו בר הפטר ולכן, יש מקום לאפשר ליחיד להחריג במלואו את חוב המזונות ולהתנהל בהליך מול יתר הנושים.
היחיד אף הגדיל בתעוזתו חסרת תום הלב, בהגשת בקשות לתיק חידלות פרעון זה לשם דחיית מועדי החיוב בתשלום דמי המזונות וכן לקציבת דמי המזונות והכל, שעה שידוע לו היטב כי משך כ-5 שנים אין למעשה זכאות אמיתית לתשלום דמי המזונות, שכן היחיד והזכאית למזונות מנהלים משק בית משותף.
הדברים מקבלים משנה תוקף וחומרה שעה שמדובר בהליך חידלות פרעון שני המתנהל בעיניינו של היחיד, והיה על היחיד להפנים את חובתו להתנהל בתום לב ובשקיפות בהליך.
...
אני דוחה את טענת היחיד ולפיה הואיל והחוב למוסד לביטוח לאומי ממילא אינו בר הפטר, יש בכך להכשיר את התנהלותו של היחיד ואינספור מצגי השווא שהוצגו על ידו, ולהמשיך ולהתיר לו להישאר בהליך.
לאור כלל האמור, ובהתאם לסמכותי על פי סעיף 183 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח- 2018, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.
אני מורה כי ההגבלות שהושתו במסגרת הצו לפתיחת ההליכים מבוטלות.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אבן הנגף העיקרית במסגרת הליך זה, היה קיומו של חוב מאוד משמעותי בדין קדימה, אשר כימעט ומרוקן מתוכן את ההליך; חשוב להדגיש, שני הזכאים למזונות, הנם בעלי ייחודיות, אחד הילדים חולה במחלה קשה והדבר מטיל קושי משמעותי על כתפי הזכאית למזונות; אחד הילדים הוכר כבעל צרכים מיוחדים בהיותו מאובחן כאוטיסט; קשיי הקיום המוטלים על כתפי הזכאיות למזונות הנם קשים ומורכבים, באופן שהצריך את בית המשפט למספר ישיבות בהן ניסו הצדדים להגיע לכלל הבנות אשר יכול ויהא בהן לקדם עינייני הילדים; מבחינת יכולתו הכספית של היחיד, הוא למעשה מצוי בקשיים כלכליים מזה כעשרים שנים, במהלכן ניהל שני הליכי חידלות פרעון אשר לא צלחו, בשל צבירת חובות בגין אי תשלום דמי מזונות, אשר היטו את הכף לחובתו של היחיד.
בדומה למתכונת הקבועה בפקודה, גם במסגרת חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח 2018- (להלן: חוק חידלות פרעון) (שאינו חל בעניינינו נוכח מועד פתיחתו של ההליך בבית המשפט המחוזי) הוחרג חוב מזונות מגדר ההפטר, כאשר לבית המשפט נתונה סמכות להורות על הכללתו בהפטר (באופן מלא, חלקי או בתנאים) וזאת אך בנסיבות חריגות (סעיף 175 (א)( 3) וסעיף 175 (ב) לחוק חידלות פרעון, בהתאמה;"
...

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

טענות ב"כ הממונה: ב"כ הממונה היתנגדה גם היא מהחרגת חוב מזונות העבר של היחיד וממתן הפטר מלא או חלקי של חוב זה. גם לשיטתה של ב"כ הממונה, היחיד אינו עומד בקריטריונים שנקבעו בפסיקה למתן ההפטר, הן בשל גילו, הטענה לפיה הוא משוקם כבר שנים ארוכות, גובה הסכום הנמוך ששולם על ידי היחיד במהלך השנים, חוסר המאמץ שנעשה לתשלום המזונות וגילם של הילדים היום שהתבגרו כבר מזמן.
על אף האמור, ולמרות שהתנהלות זו מעלה חשש לקבלת הכספים במירמה, אך בעקבות הצהרת בעלי התפקיד כי מדובר בחוב מזונות שהחבות בו היא לפי פס"ד, כך במישור יצירת החובות עומדת הקביעה כי אל לבימ"ש של פשיטת רגל או חידלות פרעון, להתערב בקביעות בתי הדין הדתיים, ועל כן זה לא המקום המתאים לתת את הדעת על נושא זה. כמו כן, לא אוכל לקבל את הטענה כי היחיד צבר חוב מזונות עבר בחוסר תום לב. בעיניין זה מקובלות עליי טענות היחיד לפיהן הוא נימנע מתשלום החוב, בשל העידר יכולת המבוסס על נסיבות חיים קשות כמפורט לעיל.
...
לאור כל האמור, אין לי אלא לדחות את טענתם של המשיבים לפיה היחיד פעל בחוסר תום ביצירת החובות או בהליך.
לאחר שקבעתי שהיחיד עמד במרבית התנאים להכללת חוב המזונות בהפטר שיינתן לו, ולאחר שקבעתי שלא ניתן לשלול את תום הלב של היחיד בהליך, הגעתי לכלל מסקנה, כי בהתאם לכללים שנקבעו בפסיקה, מקרה זה נופל בגדר החריגים המצדיקים מתן הפטר גם על חוב המזונות.
שקלתי מתן הפטר חלקי, אך נוכח גובה החוב והעובדה שבנסיבותיו של היחיד אי מתן הפטר מלא על חוב מזונות העבר של היחיד, יביא לקיזוז מקצבת הנכות של היחיד עד סוף ימי חייו, וימנע ממנו לחיות חייו בשלווה ולקבל את מלוא קצבת הנכות הנחוצה לו לצרכים בסיסיים, החלטתי שאין מקום למתן הפטר חלקי בלבד.
לסיכומו של דבר, כל האמור מוביל למסקנה שעם מתן ההפטר ליחיד, יחול הצו על חוב מזונות העבר, כלפי המוסד לביטוח לאומי, אך רק לאחר שהיחיד ישלם למוסד לביטוח לאומי סך של 21,000 ₪ שיקוזזו מהקצבה שמגיעה לו ב- 42 תשלומים, החל מקצבת חודש אוגוסט, ובסך של 500 ₪ כל חודש על לתשלום מלא של הסכום הנ"ל. ניתנה היום, כ"ט סיוון תשפ"ב, 28 יוני 2022, בהעדר הצדדים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מדובר בהליך חידלות פרעון שני של היחיד והקודם היתנהל בתיק פש"ר 11732-02-18 שבוטל ביום 5/5/19.
המל"ל הסכים להחריג את חוב המזונות בהליך כך שיקבל את חלקו היחסי מקופת הנשייה כנושה בדין רגיל או 50% מקופת הנשייה, הגבוה מבין השניים.
הפרת תנאי תכנית הפרעון – במידה והיחיד יפר את הוראות הצוו לשקום כלכלי, הוא יהיה חשוף לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן – הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים – היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו; היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון; ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות – מהתחייבות או מהתקשרות בעיסקה בהקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו; נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב; מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין; היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 עד 221 לחוק הגדלת במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים; ניתן לגבי היחיד צו לפתיחת הליכים אחר בשבע השנים שקדמו לתחילת הליכי חידלות הפרעון.
...
לאחר שעיינתי בתיק והעולה בדיון שהתקיים היום, אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי ליחיד בהתאם לסעיף 161 לחוק בתנאים כדלקמן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת היחיד לקבלת הפטר מחוב מזונות אותו הוא חב למשיב 3 וזאת מכוח סעיף 175(ב)(2) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018.
ביום 28.11.22 היחיד הגיש בקשה להחרגת חוב המזונות למשיב 3 (להלן: "המל"ל") וביום 1.12.22 הוגשה הסכמת המל"ל להחרגה חלקית של החוב.
לא ניתן לדעת כיום כיצד היתקיים היחיד משך כל השנים ונראה כי "רב הנסתר על הגלוי" בעיניין זה. שלישית, היחיד מתרץ אי תשלום דמי המזונות בהעדר יכולת לעבוד בשל העובדה שסעד את בתו משך 13 שנים, כאשר נאלצה לעבור טיפולים ואשפוזים רבים במשך השנים, עד לפטירתה.
...
אי לכך, הנני מורה על ביטול ההליך בשל העדר כל תועלת בניהולו, הכל כאמור בסעיף 286 לחוק.
לסיכום, בקשת היחיד נדחית.
אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד, על כל ההשלכות הנובעות מכך.
בנסיבות אלה, אני מורה כי ההגבלות שהושתו במסגרת הצו לפתיחת ההליכים מבוטלות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו