מנהל ההסדר ביקש לאשר את ההסדר וטען, בעקרי הדברים, כי קבלתו תניב תועלת רבה יותר לנושים מכל אפשרות אחרת במסגרת הליכי חידלות פרעון ומימוש נכסי היחידים, מה גם שהליכים אלה יימשכו מספר שנים ללא הטבה עבור הנושים; הנושים שהתנגדו להצעה לא העלו טעמים של ממש לכך; מנהל ההסדר הוסיף וטען בדיון שנערך לפניי ביום 27.12.2023, כי מרבית הכספים מגיעים מצדדים שלישיים והתגייסות של בני מישפחה; היחידים מכרו את הרכבים שהיו ברשותם; ליחידים 4 ילדים קטינים; היחידים ישלמו סך של כ-8,300 ש"ח לחודש כאשר הכנסות התא המשפחתי עומדות על כ-17,000 ש"ח.
בא כוח הממונה הודיע בדיון שהוא מצטרף לעמדתו של מנהל ההסדר בעיניין אישור ההסדר.
בסעיף 85(א) לחוק (שהוחל על עניינו של יחיד שאינו תאגיד באמצעות סעיף 324(א) ו-(ב) לחוק), נקבע כי "הצעה לתכנית לשקום כלכלי יראו אותה כהצעה שאושרה בידי הנושים וחברי התאגיד, אם אושרה בכל אחת מאספות הסוג בהתאם להוראות כמפורט להלן: (1) בהצעה תמכו רוב המצביעים באותה אסיפה; (2) המצביעים שתמכו בהצעה מחזיקים יחד בשלושה רבעים לפחות מכוח ההצבעה של כלל המצביעים באותה אסיפה. (ב) בסעיף זה, "מצביעים" – למעט מי שנמנעו בהצבעה" (הדגשה לא במקור- הח"מ).
...
למען הסדר אציין ששני נושים בלבד התכבדו והתייצבו לדיון שנערך לפניי ביום 27.12.2023, למרות שהיה ניתן להתייצב באמצעות היוועדות חזותית, ונושים אלה "שופרסל" ובנק מזרחי טפחות בע"מ, מסרו, בסופו של דבר, את הסכמתם להסדר שהוצע.
בנסיבות העניין סבורני שלא ניתן לייחס משקל של ממש להתנגדויות שלא ניתנו להן טעמים של ממש.
יוצא אפוא שיש לגרוע את הנושים שנמנעו מלהביע את דעתם לגבי הצעות ההסדר מרשימת הנושים, ככל שהדבר נוגע לחישוב מספר הנושים ושיעור הנשייה לגבי כל אחת מהצעות ההסדר (מעבר לצורך אציין שאין בכך כדי לגרוע מזכותם של אותם נושים לקבלת דיבידנד לפי חלקם).