מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חדירת מים בדירה בחורף הראשון לאחר מסירת החזקה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי הנתבעים הסתירו ממנה את העובדה, לפיה הדירה "עתירת ליקויים"; כי מיד לאחר המסירה נתגלו ליקויים ובפועל לא היה יום אחד של שימוש סביר בדירה; כי לאחר הליקויים שהתגלו בשני החורפים הראשונים הצדדים הסכימו לפעול בהתאם להנחיותיו של מומחה מוסכם, אך הנתבעים חזרו בהם חד צדדית; כי התיקונים שבוצעו על ידי הנתבעים לאחר מכן רק החריפו את הבעיות; כי קיימים ליקויים נוספים בדירה; וכי היא ביטלה את הסכם המכר לאחר שנתנו בידי הנתבעים כל האפשרויות והארכות לתקן את ההפרות.
סקירה פרטנית של הליקויים, המאמצים לתיקונם ומידת הצלחתם החזקה בדירה נימסרה לתובעת ביום 1.5.2014 והיא עברה להתגורר בה ביום 24.6.2014 (סעיף 50 לתצהירה).
ריסין אישר כי מונייר שוחח איתו בעיניין זה , אך הוסיף כי "מדבריו התרשמתי כי הוא אינו מקצועי בעליל ואינו בעל מומחיות בתחום". משהתגלה, בחודשים מרץ-אפריל 2015, שהתיקונים הראשונים שבוצעו לא הועילו, החליטו ריסין ומזרחי, בידיעת התובעת, לבצע תיקון נוסף ויסודי, ולשם כך הם פנו לקבלן איטום בשם לדאווי (להלן – "לדאווי") , שלדברי ריסין (סעיף 35 לתצהירו), הנו "קבלן איטום מומחה מהמעלה הראשונה, ידוע ומוכר ובעל שם בקרב קבלני האיזור, לגביו ניתנו המלצות רבות ונימסר שהוא אחד מהטובים בתחומו אם לא הטוב שבהם". ריסין סיפר (סעיף 36 לתצהירו), כי "הקבלן לדאווי ביצע עבודות איטום רחבות הקף, במסגרתן פורקה ריצפת מרפסת דירת הפנטהאוז, בוצעו החלפות ותיקון של איטום המרפסת קרי שכבת בסיס ויריעות חדשות, בכל חלק המרפסת הרלוואנטי, בעלות נכבדה. בוצעה בדיקת הצפה תקינה, ולא חדרו מים במהלך ההצפה וגם למשך מספר ימים, והמרפסת רוצפה שוב". למרות זאת התברר כי גם תיקונים אלה לא הועילו, תופעת הרטיבות לא חלפה ואף התפשטה למוקד נוסף בחדר העבודה.
...
אני סבור לכן, שעל מזרחי לשלם לנתבעים שליש מסכום הפיצוי שנקבע בשל עוגמת נפש: 50,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, 12.9.2017.
למרות זאת אני סבור, כי לאור כל הנסיבות והאירועים שפורטו לעיל, ראוי לחייב את הנתבעים בתשלום הוצאות ושכ"ט עו"ד, אם כי על הצד הנמוך יחסית.
תוצאה לאור כל האמור לעיל, אני מחליט כדלקמן: הסעד ההצהרתי לביטול הסכם המכר נדחה, ואתו נדחים כל הסעדים הכספיים הנלווים לכך.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשת היתה היא זכאית שלא ליטול חזקה עד לתיקון הליקויים והשלמת הבדיקות, ואילו לטענת המשיבה ניתן היה לתקן את הליקוי לאחר מסירת החזקה, והדירה היתה ראויה למגורים עוד ביום 27.1.2020.
לצד זאת יש להדגיש כי ככל זכות חוזית, גם את זכותו של רוכש דירה שלא ליטול חזקה עליו לקיים בתום לב, ועל כן מקום בו רוכש מבקש להיתלות בליקוי שאינו מהותי ולא נוטל חזקה (על מנת שיהיה באפשרותו לטעון בעתיד לאיחור במסירה), אין ליתן לכך יד. במקרה דנן קבע המומחה מטעם בית המשפט בחוות דעתו כי בדירת המבקשת קיימת רטיבות שמקורה במרפסת דירה 22, בציינו כי על פי דו"ח חברת מרום התגלתה חדירת מים במספר מוקדים לאחר כשעתיים מבצוע הבדיקה, וכי מודבר בקצב מהיר למדי על פי נסיונו; קבע כי התיקונים שביצעה המשיבה לא פתרו את הבעיה; וקבע את הפעולות הנדרשות לתיקון ליקוי הרטיבות.
בעניינינו בסופו של יום התברר כי המבקשת צדקה בעמדתה כי ליקוי הרטיבות לא תוקן וכי לא מדובר בליקוי פעוט, אלא בליקוי המוביל לזרימה מיידית של מים ממרפסת דירה 22 לדירתה, ועל כן עמדתה של המבקשת כי הדירה לא היתה ראויה למגורים - בעיצומו של החורף, בחודש ינואר - התבררה כנכונה (מה גם שבעניינינו הליקוי לא התברר לראשונה במועד המסירה אלא לגירסת המשיבה עצמה התברר הוא כמה שבועות קודם לכן, וגם למבקשת נודע עליו כבר בראשית ינואר 2020).
...
נוכח התוצאה אליה הגעתי אכן יש לחייב את המשיבה בהוצאות ובשכ"ט עו"ד של המבקשת, אולם איני מוצאת להיעתר בעניין זה למלוא מבוקשה של המבקשת.
מן הצד השני, נתתי משקל להיקפו הצר יחסית של ההליך, לכך שאין מדובר בהליך מורכב, לכך שהמשיבה נתנה הסכמה למינוי מומחה מטעם בית המשפט למן תחילת ההליך, ולהיקף בקשות הביניים שהגישה המבקשת אשר לא שוכנעתי כי כולן נדרשו, וכן סבורה אני כי אין מקום לגזור את שיעור שכר הטרחה בענייננו משווי הדירה.
בנסיבות העניין אני מורה על תשלום הוצאות בהתאם למפורט בסעיף 7 למכתב ב"כ המבקשת מיום 17.6.2021 (נספחים ד'-ה' לבקשה מיום 15.8.2021), למעט שכר טרחת מהנדס בגין רשימת ליקויים לקראת מסירת החזקה, בסך כולל של 10,913.3 ש"ח. לבסוף אציין כי איני מוצאת להיעתר לבקשת המבקשת לפסוק "הוצאות לדוגמה" או "הוצאות עונשיות" בגין התנהלות המשיבה בכלל ובקשר עם צו המניעה בפרט, ולטעמי סכום שכר-הטרחה וההוצאות שקבעתי לעיל הוא סכום ראוי ומידתי המביא לידי ביטוי את כל הנדרש בהקשר זה. הסכומים המפורטים בסעיפים 18 ו-19 לעיל ישולמו בתוך שלושים ימים, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בהתאם להוראות הסכם המכר נימסרה החזקה בדירה לתובעים ב-1 ליולי 2011.
התובע הגיש מיסמך מטעם חברת הביטוח שאותה הזעיק כבר בחורף הראשון לאחר רכישת הדירה, בגלל בעיות פריצת המים.
עוד הובהר לו כי בדירה קיימת חדירת מים דרך הקירות החיצוניים וכי בחורפים קשים המים חודרים דרך חריצים באבן החיצונית לתוך הדירה.
...
הצגת הבעיות הקיימות על דרך ההמעטה והצמצום היא בגדר הטעייה, שבוודאי אינה עולה בקנה אחד עם חובת הגילוי המלא, ועם ההשקפה של "יזהר המוכר". לסיכום נקודה זו, היה על הנתבעים לגלות לתובעים את קיומה של בעיית הרטיבות, והם לא עשו כן. הנזקים התובעים תבעו פיצוי בגין עלות תיקון הליקויים, ובתוספת פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה והפרת חובת תום הלב.
סיכום אשר על כן אני מקבלת את התביעה, ומחייבת את הנתבעים לשלם לתובעים פיצוי בסכום של 32,000₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, וכן בתוספת מע"מ. כמו כן ישלמו לתובעים סכום בסך של 10,000 ₪ בגין עוגמת נפש והוצאות שנגרמו לתובעים בשל ההצפות, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה.
הנתבעים ישלמו לתובעים את הוצאותיהם בגין הליך זה, וכן שכר טרחת עו"ד בסכום של 10,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 26.7.2010 חתמו הצדדים על נספח להסכם המכר ("הנספח"), בגדריו הסכימה הנתבעת לשלם לתובעים סך של 11,600 ש"ח כנגד סילוק סופי ומלא של "טענות הדיירים". השאלה מהן "טענות הדיירים" מוצאת מענה ב"והואיל" השלישי לנספח, הקובע כך: "ולטענת הדיירים: קיימים בדירה ליקויי בניה ונזקים על פי חוות דעת של אלגן הנדסה מיום 14.3.10 ובנוסף קיימים ליקויים באלומיניום, כמו כן לא סופק ריצוף וחפוי עודף לדירה". לטעת התובעים, מאז החורף הראשון שלאחר מסירת החזקה בדירה קיימת חדירת מים מחלון חדר השינה שלהם כל אימת שיורד גשם.
...
התובעים טוענים כי הם פנו בעניין זה לנתבעת מספר פעמים, והללו ניסו לתקן את החלון אך ללא הועיל, ואנשי מקצוע שאליהם פנו הבהירו להם שאין מנוס מלהחליף את החלון.
לאור האמור, אני סבור כי התובעים זכאים לפיצוי בגובה עלות התיקון שנקבעה בחוות הדעת, וכן להשבת הסכום ששילמו עבור הכנת חוות הדעת בסך 1,170 ש"ח. בנסיבות העניין, אני סבור כי התובעים זכאים גם לפיצוי בגין עוגמת נפש, הגם שבסכום מתון.
בהתחשב במכלול נסיבות העניין, סבורני כי יש לפסוק לזכות התובעים פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 2,500 ש"ח. שאר מרכיבי התביעה לא הוכחו.
לפיכך, אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובעים סך של 15,107 ש"ח. הסכום ישולם תוך 30 ימים מיום שפסק דין זה יומצא לנתבעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה קטנה על סך 8,400 שעניינה חיוב הנתבעים, מוכרי דירה, לשלם לתובעים, רוכשי הדירה, הוצאות תיקון מרפסת הממכר ממנה נזלו מים לדירת השכנים בקומה שמתחת, לאחר מכירת הדירה ומסירת החזקה בדירה לתובעים.
בנוסף טוענים הנתבעים כי החורף הראשון לאחר מסירת החזקה בדירה לתובעים היה חורף גשום במיוחד, ובשל כך וכן בשל סתימת העלים את פתחי הנקוז, מאחר והתובעים לא הכינו את דירתם ולא פתחו את פתחי הנקוז במרפסת, אירעה הנזילה.
בסעיף 3.3 להסכם המכר הצהירו הנתבעים: "כי לא ידוע להם על כל פגם ו/או מום מהותיים נסתרים בדירה ואשר לא מסרו פרטיהם לקונים עובר לחתימת הצדדים על הסכם זה, וכי למיטב ידיעתם ונכון לזמן זה, אין בדירה בעיות רטיבות מהותיות למעט נקודת רטיבות קלה בקיר החצוני למרפסת היוצאת מחדר השינה, ומקרים של חדירת מים דרך החלונות בעתות מזג אויר סוער במיוחד. כמו כן, המוכרים מצהירים כי בחורף האחרון תוקנה בעיית חדירת מים מהמרפסת בקומה התחתונה אל השכנים בקומה שמתחת, וכי האיטום נעשה ע"י אנשי מיקצוע מהימנים ובעלות של מעל 5,000 ₪ על מנת להבטיח כי התופעה לא תחזור בעתיד הנראה לעין". הנתבע 1 אישר בעדותו כי הסכם המכר נוסח על ידי עורך דינו (עמ' 7 שו' 18-19 לפרו').
...
מסקנה זו ושיעור האשם התורם שקבעתי עולים בקנה אחד עם הצהרת התובעים ואישורם בסיפא לסעיף 6.2 להסכם: "כמו כן מאשר ומצהיר הקונה, כי ניתנה לו הזדמנות לערוך את כל הבדיקות הנ"ל על ידי אנשי מקצוע ו/או מומחים מטעמו" ובסעיף 13.5: "הצדדים מאשרים ומצהירים כי ניתנה לקונים ההזדמנות לבצע את בדיקות הממכר "על ידי אדריכל ו/או שמאי מקרקעין ו/או כל מומחה אחר מטעמם..." לא מצאתי לחייב את התובעים בתשלום כלשהו לנתבעים בשל כך שהנתבעים הסכימו להקדים את מועד מסירת החזקה בדירה לתובעים, ואין הסכמה זו גורעת מאחריות הנתבעים בעניין שלפניי.
סוף דבר לאור כל האמור, הנתבעים, יחד ולחוד, ישלמו לתובעים סך של 4,740 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (23.10.2013), וזאת בתוך 30 יום, שאם לא כן, יישא התשלום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
אשר להוצאות משפט, משקיבלתי את התביעה בחלקה הגדול, ובשים לב שבתיק התקיימו מספר דיונים, הנתבעים ישלמו לתובעים הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪, וזאת תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו