זאת ועוד – מעיון במפת המודד ובשטח הצהוב שסימן במפה, שמהוה את המחסן המדובר, עולה כי שיטחו של המחסן או הסככה, כפי שהיא מוגדרת במפה, מתחיל עוד בתוך דירתה של מרגלית, פורץ את קו הבניין של אותה דירה, הנראה בתשריט בחלק הכי עורפי של החלקה, מתחת למדרגות העולות לדירת שילה ולאחר מכן חודר גם לחלק שביל המעבר, שנימצא בחלקת הנתבעים ובנוסף לעוד כ-6 ס"מ לתוך חלק שביל המעבר הנמצא בחלקת התובע.
בשנת 1995 לערך, מועד פניית שילה לעירייה, נעשו אך שינויים פנימיים בסככה כמפורט במכתב הנ"ל.
מכתב הערייה הנ"ל, מכשיר, איפוא, רק את השינויים הפנימיים בלבד שנעשו במחסן בזמנו, ככאלה שלא מהוים בניה בלתי חוקית, אולם אינו מתייחס לחוקיות המחסן עצמו, שלפי מכתב הערייה, ניבנה הרבה קודם לכן (לפני כ-20 שנה לפי דברי שכנים).
...
דיון
התיישנות
טענת הנתבעים להתיישנות התביעה למתן צו מניעה קבוע האוסר על הנתבעים לעשות שימוש בחלק השביל הנמצא בחלקת התובע ולמתן צו להריסת חלק המחסן הפולש בכ-6 ס"מ לחלקת התובע, דינה להידחות.
ההלכה הנה כמצוטט בסיכומי התובע מתוך בר"ע 62/83 בעל טכסא נ' גונן, פד"י לח(1), 281, שם נקבע כך: "נקבע בבג"צ 16/50 איגרה רמה בע"מ נ' עיריית תל אביב [פורסם בנבו] בעמ' 229 ואילך ובפסקי דין אחרים שבאו בעקבותיו, שכאשר אדם מקים מבנה ללא היתר או על פי היתר שהוא בלתי חוקי, אז זכאי מי שנפגע עקב הקמת המבנה לצו הריסה או צו מניעה או סעד כיוצא באלה כפי שהנסיבות מצדיקות. ובמקרה כזה- כך נקבע אין מי שנפגע כאמור חייב להראות שהפגיעה היא בבחינת מטרד ודי אם יראה שנגרמה לו אי נוחות עקב הקמתו של מבנה כאמור".
לאחר שעיינתי בחומר הראיות ובטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי הוכח לפני, כי השימוש שנעשה במחסן על ידי בר היין גורם לכל הפחות לאי נוחות לתובע.
סוף דבר
אשר על כן, וכאמור, התביעה לצו מניעה, האוסר על הנתבעים לעשות כל שימוש בחלק השביל השייך לחלקת התובע או המחייב אותם לעשות שימוש אך ורק בחלק השביל המצוי בתחום חלקתם, נדחית.
מנגד, משנדחתה כליל התביעה כנגד הנתבעים 3 ו-4, התובע ישלם להם את הוצאות המשפט, ככל שהיו להם ויאושרו על ידי בית המשפט וכן בנוסף, שכר טרחת עו"ד, בהתחשב בתוצאה, בהיקף המסמכים וההליכים, במשך ההליכים ובהתנהלות התובע, בסך של 30,000 ₪.