לשם הנוחות תיקרא להלן השותפות בין דירות יוקרה, מגדל ביטוח, מגדל מקפת וחב' פל המחזיקות יחד כ-84% – "השותפות", מנגד ייקראו בעלי החנויות הפרטיים המחזיקים בכ-16% משטחי הקניון – "הבעלים הפרטיים".
עד כה טרם נרשם הקניון כבית משותף בפנקס הבתים המשותפים, כמו כן טרם נרשמו זכויות הבעלות של הבעלים הפרטיים בלישכת רשם המקרקעין.
סעיף 6 ו-ז להסכם קובע, כי המוכרים רשאים על פי שיקול דעתם להיתקשר בחוזה ניהול עם חברת ניהול או לייסד בעצמם חברת ניהול, אשר תקבל על עצמה את הניהול הבלעדי לרבות אספקה ובצוע השירותים הנדרשים לשם הפעלה ואחזקה של הרכוש המשותף ושאר המתקנים אשר ישמשו את הקניון.
(ר' ע"א 61/84 יוסף ביאזי נ' אברהם לוי (27.4.1988))
באותם המקרים בהם בעל דין יכול היה להוכיח את שיעור נזקיו על סמך ראיות, ובעניינינו – חוות דעת מומחה – בית המשפט לא יעשה שימוש בכלי ה'אומדנא' והדבר ייזקף לחובתו של אותו בעל דין.
...
לאור כל האמור, כל רכיבי התביעה הכספית – נדחים.
לא שוכנעתי כי לטענות אלו רלבנטית ושייכות לנסיבות הליך זה. מנגד, טען התובע בסיכומיו כי חברת הניהול הממומנת מדמי הניהול, משרתת גם אינטרסים פרטיים של השותפות, כגון איתור שוכרים עבור חנויות שבבעלות השותפות, הפעלת הליכים משפטיים כנגד שוכרים סרבנים וכיו"ב. טענות אלו לא הוכחו, אף לא ברמה הבסיסית המאפשרת עריכת אומדנא.
בהתאם לכך, אני קובע כי חברת הניהול לא תהא רשאית להפחית את דמי הניהול לכל 'חנות עוגן' שתחפוץ בהתאם לשיקול דעתה, תוך העמסת הנטל על יתר 'החנויות הרגילות' כהגדרתן לעיל.