טרם אגיע לסוגיה זו, אציין כבר כעת, כי לאור מכלול הראיות, ולאור ביקורי במקום התאונה, נראה לי, וכך גם אקבע בהמשך, שאדם מן השורה בהגיעו לפוש ב"חוף מוסדר", בהחנותו את רכבו במגרש חנייה שנועד לצרכי החוף המוסדר, וביורדו באותן המדריגות המוליכות לחוף המוסדר, תוך שלנגד עיניו חולפים כל אותם הסממנים המוכרים של החופים המוסדרים (לרבות שלט המקדם את פניו בברכה ושאינו מסגיר את סודו של החוף) ולרבות מבני השירותים והעזרה הראשונה כפי שציינתי לעיל, סמוך הוא ובטוח כי הוא אכן הגיע לחוף מוסדר, ואיננו מעלה על דעתו אחרת.
אולם בשים לב לעדות שציטטתי לעיל, בדבר האופן בו היה מציב איש האחזקה את השלוט בחוף, מנין יש לנו ערובה כי השלט היה אכן ממוקם בצד הימני של המדריגות? אולי במועד הצבת השלט טעה איש האחזקה במדידתו "לפי העין" והציב את השלט לשמאלן של המדריגות? נראה לי שאין מנוס מן הקביעה כי חוף "נוף ים" על קטעו הצפוני ועל קטעו הדרומי, בעונת הרחצה הרלוואנטית, "נחזה" בעיני הרוחצים שהגיעו לשעריו כחוף רחצה מוכרז.
האם החוף נשוא ענייננו אכן היה חוף מסוכן במועד התאונה? כחוכמה לאחר מעשה נמצא כיום בידינו הנתון לפיו, ביום 28.4.04, ומכוח צו הסדרת מקומות-רחצה החדש (מקומות רחצה אסורים ומוכרזים בים התיכון, בים כנרת, בנהר הירדן בים המלח ובים סוף), התשס"ד-2004), הוכרז האזור הצפוני של חוף "נוף ים", הלא הוא הקטע בו נפגע התובע, על ידי משרד הפנים, כחוף אסור לרחצה.
עוד אני מפנה לפסק דינו של בית המשפט העליון בעיניין ע"א 7130/01 סולל בונה בנין ותשתית בע"מ נ' תנעמי פ"ד נח(1) 1, שם אישר בית המשפט העליון פיצוי בסכום של 800,000 ₪ (נכון ליום 3.7.2001) בגין כאב וסבל בעניינינו של תנעמי, עובד בניין כבן 48 שנה, אשר נפצע בתאונת עבודה ונותר נכה בארבעת גפיו.
בע"א 11152/04 + 11313/04 יוסף פרדו נ' מגדל חב' לביטוח בע"מ, מיום 16.10.06, נפסק בפסקה 25:
" ושוב: עמדתנו היא כי דיני הפיצויים עצמם אינם מכירים בפסיקת פיצוי בגין ראש נזק ממוני של שירותי-ליווי; אין זה פיצוי המתחייב לפי עקרון "השבת המצב לקדמותו".
כאמור, מסקנתנו זו אינה באה, בשום פנים, להותיר את הניזוק, שכושר התפקוד המיני שלו נפגם בעקבות התאונה, מול שוקת שבורה, בלא מענה לסבלו ובלא פיצוי להפסדו.
...
התוצאה מכל האמור לעיל היא שאני מחייב את שלוש הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכום של 8,318,544 ₪ ולהוריו, התובעים מס' 2 ומס' 3, את הסכום של 287,350 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 20% מן הסכום שנפסק ומע"מ כחוק על שכר הטירחה, והחזר אגרת המשפט בסך 838 ₪, כשסכום החזר האגרה נושא הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק מיום 23.6.99 עד היום.
במערכת היחסים הפנימית שבין הנתבעות לבין עצמן, אני קובע שהנתבעת מס' 1 (העירייה) והנתבעת מס' 3 (המדינה), תישאנה בחבות בחלקים שוים בינן לבין עצמן.
אני מחייב את הנתבעת מס' 2 (חברת הביטוח) לשלם לנתבעת מס' 1 (העירייה) שכר טירחת עו"ד בסכום של 100,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק, וכן תשלם חברת הביטוח לעירייה את אגרת המשפט בגין ההודעה לצד ג' בסכום של 893 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק מיום 8.11.99 עד היום.