הפגיעה והנכות הרפואית
כפי שעולה מהחומר הרפואי שצורף לכתב התביעה ובהמשך לתצהיר העדות הראשית מטעם התובע, לאחר התאונה פונה התובע באמצעות אמבולנס לבי"ח נצרת, שם נבדק ואובחן כסובל מחבלות בראש, בבטן וברגל שמאל.
בבדיקתו בחדר המיון נימצאו שפשופים במצח שמאל ובאף, ללא סימני חבלה בראש או בצואר, רגישות בבטן עליונה משמאל ללא סימני חבלה חצוניים ונפיחות ורגישות בברך שמאל.
מעבר לכך, העובדה כי בשתי בדיקות השמיעה שעבר "הגזים" בחומרת ליקוי השמיעה וכי הציג פני כבד שמיעה בבדיקתו במרפאתי, פוגמת באופן נכר במהימנות תלונותיו, מהימנות המהוה בסיס חשוב לקבלת תלונה על טינטון שהיא תלונה סובייקטיבית באופייה.
המומחה האורתופדי ציין בחוות דעתו את מימצאי הבדיקה הפיסיקאלית שערך לתובע בברך וכתף שמאל ומצא "בבדיקתו הקלינית רגישות במישוש מעלה לפיקה, הגבלה בכיפוף של הברך ודילדול שרירים בירך הדיסטלית בצד שמאל בהשוואה לצד ימין. לא ניצפתה הגבלה בתנועות הכתף השמאלית". זאת ועוד, היתייחס ד"ר יוסף בחוות דעתו לעברו הרפואי של התובע בתחום האורתופדיה וציין, בין היתר, כי "יש לציין שהנ"ל סבל בעברו מכאבים בברך שמאל טרם פגיעתו בתאונת הדרכים והרישומים מומחשים לעיל, והעלה חשד בבדיקה וגם במיפוי לנזק מניסקלי ואפילו הופנה לטפול ארטרוסקופי אשר משום מה לא בוצע , אך לדעתי הגבלה בתנועות, והדילדול בשרירים היום קשור לארוע שהתרחש ביום 04/11/2010 אשר בעקבותיו עבר טיפולים ממושכים, ומניפולציה של הברך".
התובע חלק על ממצאיו ומסקנותיו של המומחה האורתופדי ובקש לחקרו בבית המשפט.
אשר לטענת התובע כי התאונה הותירה בו נכות צמיתה גם בכתף שמאל, מומחה ביהמ"ש נישאל על כך בחקירה נגדית והשיב, כי לא מצא קשר סיבתי בין הקרע שאובחן בכתף שמאל של התובע לבין התאונה הנדונה, הואיל והתלונה הראשונה של התובע על כאבים בכתף שמאל הייתה 8 חודשים לאחר התאונה (עמוד 22 לפרוטוקול שורות 5-8), וכדבריו: "אמרתי שנעשה אולטרדאונד והתגלה הקרע הקטן. אם זה קשור לתאונה זה היה צריך להופיע באופן מידי או שבוע אחרי זה, אבל לא יכול להיות שיהיה 20 או 30 ביקורים, וללכת לרופא ולא להזכיר אפילו במילה אחת על כאבים בכתף, ולקשור את זה אחרי שנה לתאונה" (שם, שורות 28-31).
...
מאחר ובית המשפט רשאי לפסוק פיצוי בגין עזרת הזולת, אף מבלי שהובאה ראיה לכך, ואף יכול לערוך אומדנה ובלבד שהשתכנע כי העזרה שהושטה לנפגע ניתנה לו מעבר לזו המקובלת בין בני משפחה (ראו : ע"א 370/93 מלכה נ' אטקין, פד"י מ"ד (4) 168), אני סבורה כי נכון להעריך הפיצוי בראש נזק זה בסכום גלובאלי, לעבר ולעתיד, בסך 30,000 ₪.
לפיכך, מצאתי לקבל את החישוב שערכה הנתבעת ביחס לניכויי המל"ל. התוצאה היא כי התביעה "נבלעת" בתקבולי המל"ל. הואיל ומדובר בתאונה נגד צד שלישי שלא ארעה בשירות המעביד, זכאי התובע לפיצוי בשיעור 25% מהנזק, קרי סך של 16,551 ₪.
בנוסף לסכום האמור ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובע, שכ"ט עו"ד בשיעור 13% מהפיצוי שנפסק בתוספת מע"מ, החזר אגרת משפט ששולמה משוערכת להיום, השבת שכ"ט המומחה הפסיכיאטרי, ד"ר קוסוב, שמונה מטעם בית המשפט וכן החזר שכר עדותו של מומחה ביהמ"ש, ד"ר ע' יוסף, כפי שנפסק בדיון.