המונה עצמו היה תקין וקרא נכונה את צריכת החשמל, אולם נימצאו "שריטה קטנה על גבי שלט מערכת הספירה סביב חלון הספרות באיזור גלגל המאות [ו]שריטה על גבי גלגל האלפים בספרות 0 ו- 1 במערכת הספירה". בבדיקת המעבדה נקבע עוד כי "הממצאים שנמצאו במונה הינם מעשה ידי אדם שנועדו לשבש את פעילותו התקינה של המונה". בדיקת המעבדה אישרה גם, כי החותמים שנמצאו על גבי המונה, אינם חותמים של חברת החשמל.
גדר המחלוקת
טענה מרכזית של התובעת הייתה, כי אין זה משנה כביכול מי גרם את החבלה במונה, שכן בין אם היא נגרמה על ידי הנתבעים או מי מטעמם, ובין אם לאו, הרי שהם נהנו מצריכת חשמל שלא נרשמה, ולכן עליהם לשלם את הסכום שנתבע, מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט.
בהנחה שאין זה סביר שאדם זר יבצע "עבור" דיירים, בלא ידיעתם ומעורבותם, חבלה במונה שתיטיב עם קריאת החשמל שלהם, המסקנה היא, כי כדי שהמחזיקים בנכס ייהנו מרישום צריכה מופחת בסוג החבלה המדובר, עליהם להיות מעורבים בעצמם, באופן שיגרתי, בהסטה מעת לעת של ספרות המונה לאחור.
...
בסופו של דבר, סוגיית הנטל, הינה פרי של מכלול נסיבות העניין, ובכלל זאת אופי החבלה (חד-פעמית, מתמשכת, מתוחכמת, פשוטה וכיו"ב) עצמת הראיות בדבר שינוי משמעותי בצריכה והיקף השינוי, וכיו"ב.
מבלי לגרוע מהאמור לעיל יוער, כי טענות התובעת בדבר היפוך נטל הראיה כביכול במקרה שבו הוכחה חבלה במונה, אין להן יסוד בענייננו.
למען הסר ספק אציין כי במסקנה זו הבאתי בחשבון גם את סוגיית אי הבאת עדים נוספים מטעם הנתבעים.
לכל האמור לעיל יש להוסיף את התרשמותי הבלתי אמצעית, החיובית, מעדות הנתבע.
סוף דבר
איזון בין מכלול הראיות ושיקולים מוביל למסקנה כי התובעת לא עמדה בנטל השכנוע המוטל על כתפיה להוכחת צריכת חשמל שלא כדין על ידי הנתבעים, ומשכך התביעה נדחית.