התובע לא ציין דבר בכתב התביעה לגבי חבותה של מקס ברנר, למעט טענה לפיה היא מזמינת שירות שהכירה היטב את דפוס העסקתו של התובע (סעיף 4 לכתב התביעה) וכן טענה כללית לפיה הועסק אצלה במתכונת עבודה נצלנית, תנאים מחפירים ומבישים (שעות עבודה רבות – סעיף 7 לכתב התביעה).
הרכיבים שנתבעו הם: הפרישי שכר (72,480 ₪, הסכום הופחת בסיכומי התובע ל – 67,249 ש"ח), פדיון חופשה של 48 ימים (10,944 ש"ח, הסכום הופחת בסיכומי התובע ל – 4,749 ש"ח ₪), דמי חגים (36 ימים – 8,208 ₪, הסכום הופחת בסיכומי התובע ל – 6,156 ש"ח), דמי גמולים לפנסיה (תגמולים ופיצויים – 26,421 ₪, התובע ויתר על רכיב זה בסיכומיו), פיצויים בגין אי מתן הודעה בכתב על תנאי עבודה (15,000 ש"ח) ובגין מתן תלושים פקטביים (48,000 ₪).
כך למשל, אין ראיה לקיומן של יחסי עובד- מעביד עם מקס ברנר והתובע גם לא העיד את חבריו לעבודה, שיכלו לתמוך בטיעון זה. עוד נטען כי מטרתה של התביעה כנגד היא להוות אמצעי לחץ פסול ועל מנת להוציא ממנה כספים שאינם מגיעים לתובע.
בהסכם שבין מקס ברנר ובין מי רן (נספח א' לתצהיר מטעם מקס ברנר) צוין במפורש כי "הקבלן הנו חברת כח אדם רשומה כחוק העוסקת, בין היתר באספקת כח אדם". עוד נרשם בפרק המבוא להסכם כי "הקבלן הנו בעל ותק וניסיון בתחומי פעילותו ובידיו כל האישורים וההיתרים הנדרשים לצורך עיסוק בתחומי אספקת עובדים וכוח אדם לרבות היותו קבלן כ"א רשום בעל רישיון תקף למתן שירותי כוח אדם מטעם משרד התמ"ת, ומכוח הרישיון שלו הוא מנהל עסק למתן שירותי כח אדם, העונים לצרכי המזמין (העתק הרישיון מצורף בזאת כנספח א' להסכם, והצגתו מהוה תנאי לכניסתו לתוקף של הסכם זה" (ההדגשות במקור – ד.ו.).
(ד) נחשב עובד של קבלן כוח אדם כעובדו של המעסיק בפועל כאמור בסעיף קטן (ג), יצורף ותק העובד בתקופת העסקתו על ידי קבלן כוח האדם אצל אותו מעסיק בפועל, לוותק העובד בתקופת העסקתו אצל המעסיק בפועל.
...
גם בהתעלם כליל מגרסתו העובדתית של התובע, ותוך בחינה רק של הראיות האובייקטיביות שהוצגו, לא ניתן להגיע ללכלל מסקנה כי לזכות התובע קיימים הפרשי שכר בעשרות אלפי שקלים כפי שתבע.
אשר על כן התביעה ברכיב זה מתקבלת באופן חלקי, לפי שכרו האחרון של התובע (לצורף פישוט החישוב).
לאור פסיקה זו ובמיוחד מקום בו מדובר בנתבעת שרק במסגרת פסק הדין נקבע שיש לראות בה כמעסיקתו של התובע, הרי שאין לייחס לה מודעות, כלומר יסוד ה"יודעין" אינו מתקיים בה.
סוף דבר - התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת מס' 3 לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
הפרשי שכר בסך 13,576 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.3.2015) ועד התשלום בפועל;
פדיון חופשה בסך 4,729 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.2016 ועד התשלום בפועל;
דמי חגים בסך 3,840 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.3.2015) ועד התשלום בפועל;
בהתחשב בתוצאת ההליך (והפער בין התוצאה ובין הסכום שנתבע), אך גם בשים לב לכך שאחריות הנתבעת מס' 3 יסודה בהפרת חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כח אדם, תשנ"ו – 1996, הנתבעת מס' 3 תשא הוצאות התובע, לרבות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.