לפניי תביעה לתשלום תגמולי ביטוח שהנתבעת סירבה לשלם לתובעת, בגין גניבת רכב מידגם אופל אסטרה, מ.ר. 81-499-53 ("הרכב").
דיון והכרעה
המסגרת הנורמאטיבית
ההלכה הנוגעת לבדיקת טענה של מבטח, שלפיה המבוטח היה מעורב בגרימת מקרה הביטוח - בין אם מדובר בפריצה, גניבה, שריפה, תאונה, או כל מקרה בטוחי אחר - היא ברורה וידועה: תחילה, על המבוטח הנטל להראות כי ארע מקרה ביטוח הנכנס לגדר הפוליסה; ולאחר מכן, הנטל להראות כי היתקיים אחד מהחריגים לחבות, המשחרר את חברת הביטוח מאחריות, עובר לכתפי המבטחת.
לחוקר מסרה, כי לפני שהעמידה את הרכב בחניון "הרכב התחיל לצפצף ולקרטע ואז נעמד בתחילת הרחוב פה ברחוב העבודה, ואז פשוט נכנסתי לחניון והעמדתי את הרכב בחניון שממנו נגנב הרכב".
כמו כן, מדו"ח החוקר עולה עוד, כי בשיחת הטלפון שבמסגרתה חודש הביטוח ביום 26.2.2020, מסרה התובעת כי הרכב אינו בשימוש, כי לא הונע כבר תקופה, כי היא ואמה משתמשות ברכב אחר, וכי מצבו המכני של הרכב אינו תקין - המצבר אינו עובד והרכב זקוק לגרירה.
לא הוצגו הראיות שעל בסיסן נטענה הטענה כי בעל מספר הטלפון ניסה למכור רכב זהה.
...
מן הכלל אל הפרט
הוכחת מקרה הביטוח
כאמור, ראשית, על התובעת להוכיח - בראיות אובייקטיביות המאששות את גרסתה - כי הייתה גניבה, וזאת במנותק ממידת מעורבותה בה. סבורני כי התובעת עמדה בנטל להוכיח כי אכן הרכב נגנב.
סוף דבר
התביעה מתקבלת אפוא, במובן זה שעל הנתבעת לשלם לתובעת את תגמולי הביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה, נכון ליום קרות מקרה הביטוח, ובצירוף ריבית והצמדה כאמור בסעיף 28(א) לחוק חוזה הביטוח.