לטענת צד ג' העובדה כי נהג הנתבעות הודה בדיון בבית המשפט בחבותו ובאחריותו לתאונה מלמדת כי הנתבעים חזרו בהם מהטענה שהתאונה אירעה בשל כתם שמן בכביש ובכך למעשה וויתרו על הטענה של "גורם זר מיתערב". צד ג' הוסיפה כי הנתבעים לא הביאו ראיות שיכולות להוכיח אחריות כלשהיא של צד ג' למי מהמחדלים שהם טענו להם בעיניין אחזקת ונקיון הכביש.
צד ג' הפניתה לפסיקת בית המשפט לפיה גם בהנחה שהיה כתם שמן על הכביש שגרם לתאונה, לא הוכח משך הזמן שהיה כתם השמן על הכביש, באופן שניתן לייחס לצד ג' הפרת חובת זהירות באי הסרתו ולא הוכח כי דווח לצד ג' על הכתם.
בפסיקה מאוחרת, הוצע מודל שונה לסדר בחינת יסודות עוולת הרשלנות, כאשר לפי מודל זה, במקרים שהם בליבת דיני הנזיקין, מניחים קיומה של חובת זהירות כללית ובוחנים תחילה את ההיתנהגות שגרמה לנזק, קרי, את ההתרשלות עצמה, ורק לאחר מכן את קיומה של חובת הזהירות במובן של מסננת של שקולי מדיניות ששוללים את האחריות חרף קיומה של התרשלות [ראו והשווה :ע"א 3521/11 **** וגנר נ' מזל עבדי (22.06.2014)).
יש לזכור כי חיי היום-יום מלאים סיכונים, אשר לעתים מתממשים וגורמים נזקים, מבלי שיוצרי הסיכונים יישאו באחריות בנזיקין.
...
(ג) מן הכלל אל הפרט
יישום העקרונות דלעיל במקרה דנן, לאחר בחינת התשתית הראייתית שהוצגה בפניי, מוביל אותי למסקנה, כי הנתבעים הוכיחו כי בכביש המסור לטיפולה של העירייה החליק רכב הנתבעים בשל מפגע על הכביש ופגע ברכב התובע, בעוד שהעירייה לא עמדה בנטל להוכיח שהיא לא התרשלה.
יוצא אפוא, כי הנתבעים הצליחו להעביר אל כתפי העירייה נטל הבאת הראיות, שמשמעותו כי כפות המאזניים נוטות לטובת הנתבעים, ועל העירייה הרוצה בכך החובה להחזיר ולאזן ביניהן.
סוף דבר
מכל האמור לעיל, אני מקבל את ההודעה לצד שלישי ומחייב את צד ג', עיריית נס ציונה, לשלם לנתבעים סך של 9,513 ₪, כפוף לכך שהנתבעים שילמו סכום זה לתובע, וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.