כב' הנשיא (כתוארו אז) א' ברק, קבע כי מכירת ה'זכויות במקרקעין', כהגדרתן בחוק מסוי מקרקעין, התבצעה כבר במועד אישור העסקה על ידי רמ"י. במועד זה נמכרו הזכויות במקרקעין, והתגבשה החבות במס רכישה (ובמס שבח)-
"אישור העיסקה על-ידי ממ"י העניק למערערת זכות לקבל זכות במקרקעין. קבלת הזכות עונה להגדרה של "מכירה" בחוק (סעיף קטן (2) להגדרה).
פסק דין "קוטליצקי" רעא 6166/12 יעקב קוטליצקי נ' הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה בתל אביב-יפו, (מיום 23/12/12) דן במקרה של חבות חוכר בהיטל השבחה בגין תכנית שאושרה בתקופה שבין סיום תקופת החכירה לבין חידוש חוזה חכירה.
...
עם זאת, מועד מכירת הזכויות ל"נווה צדק" חל ביום 21.04.2016, דהיינו טרם אישור החלטת רמ"י מס' 1481 ולכן לא ראיתי טעם לבחון טענה זו.
מהמקובץ עולה כי אין רלבנטיות לעניין תוקפו של חוזה הפיתוח, שכן גם אם פג תוקפו, ולא כך בענייננו, הרי שאין זה משנה לעניין עצם קיום הזכות במקרקעין אלא לעניין שוויה הכלכלי של אותה זכות בלבד.
לסיכום, אני מסכים עם החלטת יו"ר הועדה כי הזכות שנמכרה הנה זכות במקרקעין כהגדרתה בחוק ובכלל זה גם לקביעה בעניין שומת הקבלן.
לסיכום, אני בדעה שיש לדחות את העררים ולחייב כל אחת מהעוררות בהוצאות משפט ובשכ"ט עו"ד המשיב כפי שקבעה יו''ר הועדה - סך של 30,000 ₪ כל אחת.