בתצהיר עדות ראשית מטעם הנתבעת נטען כי התובעת מנסה לערבב בין חובות החברה של פח'רי, לפח'רי, לאשתו ולנתבעת.
לפיכך, ומשניתנה רשות להיתגונן, הופכת הבקשה לבצוע שטר לכתב תביעה בסדר דין מקוצר מכוח תקנה 108(ב) לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979, והופך התצהיר שצורף לכתב ההיתנגדות לכתב הגנה, בהתאם לתקנה 20(ה) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
כמו כן, הנתבעת לא צרפה כתבי הטענות שהוגשו על ידי אשתו בהליך הנוסף מול התובעת ביחס לשיקים שלה (ת"ט 43324-11-19) אשר יכולים לשפוך אור על השאלה האם גם אשתו של פח'רי טענה שהיא פרעה את השיקים שלה או חלק מהם במצעות אותן העברות, אם לאו.
ברי כי אי זימון עד ואי הבאת ראיות רלוואנטיות, מהוים מחדל דיוני, שיש לזקוף אותו לחובתה של הנתבעת.
יוצא איפוא, כי הנתבעת לא הוכיחה כי התשלומים שבוצעו באמצעוצת שתי העברות בנקאיות, שולמו אגב מתן הודעה לתובעת, במפורש או מכללא, כי יש לזקוף אותם לטובת פירעון השיקים שלה נשוא תיק זה.
לפניי היו שתי גרסאות מנוגדות של הצדדים, אולם מאחר ונטל ההוכחה בעיניין זקיפת התשלומים רובץ על הנתבעת ונוכח מבחני הפסיקה, אין לי אלא לקבוע כי זקיפת התשלומים היא כגירסת התובעת.
...
בשים לב לאמור לעיל, אני קובע כי בנסיבות העניין, האיחור שהיה במועד הצגת השיקים לפרעון, אינו גורם לפקיעת החיובים בשיקים ואין מקום לתחולת סעיף 39 לפקודת השטרות.
התוצאה
במכלול האמור בפסק דין, התביעה השטרית מתקבלת במלואה.
בשים לב למכלול השיקולים המפורטים בסעיפים 152 ו- 153 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 ותוך שאני משווה לנגד עיני את התנהלות שני הצדדים בתיק, ותוצאת פסק הדין, אני מחייב את הנתבעת באגרות והוצאות משפט בסכום כולל של 8,000 ₪.